انواع ارتباطات چیست؟
ارتباط می تواند به دو شکل باشد: کلامی و غیرکلامی.ارتباط کلامی روشی است که با استفاده از کلمات با یکدیگر ارتباط برقرار میکنیم و شامل صحبت کردن، گفتگو و بحث کردن است.
ارتباط غیرکلامی هم ارتباط عمدی و هم غیرعمدی از طریق زبان بدن است.
برقراری ارتباط با فرزندتان
برقراری ارتباط با فرزندانتان بسیار مهم است. این ارتباط خوب باعث میشود که بتوانید به راحتی درباره مسائل دشواری مانند رشد سنی آنها صحبت کنید. یکی از چالشهای بزرگ تربیت کودکان، نحوه واکنش به رفتار آنها است. با یادگیری روشهای تحسین، شرکت در بازی و به فعالانه گوش دادن، میتوانید رابطه قویای با فرزند خود بسازید.ایجاد ارتباط خوب با کودکان
وقتی شما بر روی توسعه ارتباط خوب با فرزندتان کار میکنید، به فرزندتان کمک میکنید تا مهارتهای ارتباطی را برای ارتباط با شما و دیگران بدست آورد. همچنین، این کار باعث تقویت رابطه شما میشود، زیرا پیام میفرستد که شما از نظرات و احساسات فرزندتان اهمیت قائل هستید.چند نکته برای ایجاد ارتباط موثر با کودکان:
بهتر است زمانی را برای صحبت کردن و گوش دادن به یکدیگر در نظر بگیرید. یک ایده خوب این است که وعده های غذایی خانوادگی را به عنوان زمان مناسبی برای این کار در نظر بگیرید. هنگامی که شما و فرزندتان در حال ارتباط هستید، تلفن، کامپیوتر و تلویزیون را خاموش کنید. این نشان می دهد که شما به طور کامل به تعامل یا مکالمه با فرزندتان تمرکز دارید. در طول روز، در مورد مسائل روزمره صحبت کنید. اگر شما و فرزندتان به برقراری ارتباط زیاد عادت دارید، مکالمه در هنگام بروز مسائل بزرگ یا حل مشکلات سادهتر خواهد بود.همچنین، آماده باشید در مورد احساسات صحبت کنید، از جمله خشم، شادی، ناامیدی، ترس و اضطراب. این به کودک شما کمک می کند تا واژگان احساسات را توسعه دهد. اگر شما یا فرزندتان عصبانی هستید، قبل از صحبت کردن در مورد چیزی صبر کنید تا آرام شوید. همچنین، به زبان بدن فرزندتان توجه کنید و سعی کنید به پیام های غیرکلامی نیز پاسخ دهید. به عنوان مثال، ممکن است ببینید که فرزندتان بعد ازظهر خیلی ساکت است. در این صورت ممکن است در مدرسه اتفاقی رخ داده باشد؟
چرا مهارت های ارتباطی حیاتی است
مهارتهای ارتباطی برای هر فردی، به ویژه کودکان، بسیار حیاتی هستند. این مهارتها شامل توانایی برقراری ارتباط شفاهی، نوشتاری، بصری و غیرکلامی (زبان بدن) است. به دست آوردن این مهارتها برای کودکان در موفقیت در مدرسه و زندگی عمومی بسیار مؤثر است.برای تقویت مهارتهای ارتباط شفاهی و نوشتاری در کودکان، چند پیشنهاد به والدین داده میشود
گفتگو: با کودک خود درباره اشیا، فعالیتها یا رویدادها صحبت کنید. از کلمات ساده و جملات کوتاه استفاده کنید و آن را تکرار کنید. همچنین، مطمئن شوید کودک شما مفهوم صحبت شما را درک میکند.قصه بگویید: یا داستانی را از خاطره بازگو کنید یا برای فرزندتان کتاب بخوانید. از کتاب های داستان برای مشارکت او استفاده کنید. یک کتاب را چند بار بخوانید.
بازی: بازیهایی را انجام دهید که شامل تعامل زیاد بین شما و کودک باشد. یک بازی خوب برای انجام دادن، "توصیف تصویر" است. از کودک خود بخواهید به شما تصویر را توصیف کند و اشیاء، صحنهها، رنگها و هر چیز دیگری را که در تصویر مشاهده میکند، تعریف کند.
سبک ارتباط مثبت بین والدین و فرزندان
سبک ارتباط مثبت بین والدین و فرزندان بسیار مهم است. والدین نقش اولین مراقب و مربی کودکان خود را دارند و باید آنها را بدون قید و شرط دوست داشته باشند. دیدن رشد و تکامل فرزندان به یک فرد خوب و شادی بخش است. برقراری ارتباط سالم با کودکان و همچنین هدایت آنها به سمت درست، بسیار مهم است.روابط والد-فرزند، رابطهای است که توسعه جسمانی، عاطفی و اجتماعی فرزند را پرورش میدهد. این رابطه پایهگذار شخصیت، انتخابها و رفتار کلی فرزند است. والدین عاشق، رابطه عاشقانه و ارتباط سالم ایجاد میکنند. یک کودک جوان که دارای اتصال امن و سالمی به والدین خود است، فرصت بهتری برای توسعه و رابطه خوشبختانه با دیگران در زندگی آینده خود دارد.
روابط سالم با والدین به کودک کمک میکند تا در شرایط استرس و موقعیتهای دشوار، هیجانات خود را تنظیم کند. همچنین به کودک کمک میکند تا رفتار اجتماعی خوشبینانه و اعتماد به نفس نشان دهد. مشارکت سالم و مداخله والدین در زندگی روزمره فرزند، پایهگذار مهارتهای اجتماعی و تحصیلی بهتر است.
ویژگی های یک رابطه سالم والدین و فرزند
شما باید انعطاف پذیر و باز در ارتباط با دیگران باشید. ارتباط دو طرفه است و روش بسیار موثری برای بیان احساسات و احساسات خود به دیگران است. این می تواند به صورت شفاهی و غیر شفاهی باشد. برقراری ارتباط موثر با فرزندان برای والدین بسیار مهم است.ارتباط باز و موثر به محیط خانواده سود می بخشد و کودکان همچنین تلاش زیادی برای افزایش مشارکت خود خواهند کرد. هنگامی که ارتباط سالم است، به رشد اعتماد به نفس و مسئولیت کمک می کند، در صورت ناسالم بودن، ذهن ها منحرف و زندگی بلا قاعده می شود.
چگونه از ارتباطات منفی جلوگیری کنیم
هرگز احساسات کودکان را نادیده نگیرید: هر زمان که کودک درباره احساسات خود صحبت می کند، همیشه به جدیت مورد نظر قرار دهید و با صبر گوش دهید و سعی کنید او را برای مشورت تشویق کنید. اگر او یک مسابقه را از دست بدهد یا در رابطه ای دچار شکست شود، سعی کنید به او درباره زندگی توضیح دهید. کودکان همیشه نیاز به حمایت از والدین خود دارند و والدین باید به آنها نشان دهند که آنها را دوست دارند و مراقب آنها هستند.شما باید آنها را تشویق کنید تا خودشان الگوریتمهای حل مشکلات خود را پیدا کنند: اغلب بارها، در حالی که به فرزند خود لطف میکنید، والدین به قدری بیش از حد درگیر میشوند که قادر به حل مشکلات خود نمیشوند. کودک ممکن است احساس کند که زندگی او توسط والدینش کنترل میشود، او ممکن است تحت فشار قرار گیرد و در مقابل دیگران احساس تحت تأثیر قرار گرفتگی و پستی کند.از سوی دیگر، کودکانی که تصمیمات خود را میگیرند همیشه احساس رضایت و استقلال میکنند و به همین دلیل سطح اعتماد به نفس آنها بالاست. هرگز به چیزی درباره کودک، به ویژه درباره اشتباهات و اشتباهاتش چسبیده نشوید. زیرا این میتواند به مشکلات منجر شود. باید کودک را تشویق کنید تا از ابتدا شروع کند. وقتی والدین به طور مداوم در مورد گذشته بد صحبت میکنند، برای کودکان بسیار سخت است که از مشکلات عبور کنند.
انتقاد: این یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در تمام روابط وجود دارد. هرگز بدون گوش دادن صحیح به فرزندان خود انتقاد کرده و او را مورد سرزنش قرار ندهید، زیرا این میتواند بزرگترین دلیل باشد که فرزند نخواهد خواست اشتراک چیزهای خود را با شما کند.
کلام آخر
تحقیقات نشان داده است که روابط والدین به طور مستقیم بر روی رفتار و توسعه فرزندان تأثیر میگذارند. روابط سالم و عاطفی میان والدین، باعث افزایش اعتماد به نفس، خودکنترل، احساس امنیت و رفتارهای مثبت در فرزندان میشود. همچنین، روابط نامناسب والدین باعث اختلال در توسعه فرزندان، اضطراب، افسردگی و رفتارهای نامطلوب میشود. بنابراین، بهبود روابط والدین و ارائه حمایت عاطفی به فرزندان، میتواند به بهبود رفتار و توسعه آنها کمک کند.منابع
https://raisingchildren.net.au/toddlers/connecting-communicating/communicating/communicating-well-with-childrenhttps://www.psychologs.com/positive-communication-style-between-parents-and-children
https://www.parentcircle.com/activities-to-improve-childs-communication-skills/article
https://www.unicef.org/parenting/child-care