کالری ارده کنجد چقدر است؟ + ارزش غذایی

یکی از مواد غذایی پرفایده که معمولا در وعده صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد ارده کنجد می باشد. ارده کنجد از دانه‌ های برشته‌ شده و پوست‌کنده کنجد به دست می آید، بعضی ارده کنجد را همراه با شیره و خرما برای صبحانه میل می‌ کنند و بعضی هم ترجیح می‌ دهند از این عصاره شگفت‌ انگیز در تهیه غذا و سس استفاده کنند، در هر صورت خوردن این مادع غذایی پر ارزش بسیار برای سلامتی مفید می باشد.
دوشنبه، 22 آبان 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری ارده کنجد چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی ارده کنجد در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 567 کیلوکالری
کربوهیدرات 26.04 گرم
پروتئین 16.96 گرم
چربی 48.00 گرم
آب 5.00 گرم
فیبر 16.90 گرم
قند 0.48 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم


ویتامین های موجود در ارده کنجد در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 3.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.25 میلی گرم
ویتامین K 0.00 میکروگرم
ویتامین C 0.00 میکروگرم
تیامین (B1) 1.21 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.47 میلی گرم
نیاسین (B3) 5.44 میلی گرم
کولین (B4) 25.60میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.68 میلی گرم
ویتامین B6 0.15 میلی گرم
فولات (B9) 96.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در ارده کنجد در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 131.00 میلی گرم
آهن 7.78 میلی گرم
منیزیم 346.00 میلی گرم
فسفر 774.00 میلی گرم
پتاسیم 406.00 میلی گرم
سدیم 39.00 میلی گرم
روی 10.23 میلی گرم
مس 1.46 میلی گرم
منگنز 1.43 میلی گرم
سلنیم 34.40 میکروگرم
 

ارده کنجد برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مزمن
ارده کنجد غنی  از آنتی‌ اکسیدان‌ هایی به اسم «لیگنان» می باشد که از آسیب رادیکال‌ های آزاد در بدن پیشگیری می‌ کنند و از این طریق مانع از ابتلا  به بیماری‌ های متعدد می شوند. همان طور که میدانید رادیکال‌ های آزاد ترکیبات ناپایداری می باشند که موجب آسیب به بافت‌ های بدن می شوند و سبب بروز  بیماری‌ هایی همانند دیابت، بیماری‌ های قلبی و بعضی سرطان‌ ها می شوند. طبق تحقیقات به دست آمده  افرادی که  ارده کنجد مصرف می‌ کنند، کمتر در معرض  بیماری‌ هایی مثل سرطان  قرار میگیرند.
 
کاهش سطح کلسترول
یکی از فواید مهمی که ارده کنجد برای بدن دارد کاهش سطح کلسترول خون می باشد. استفاده از ارده کنجد تاثیر بسزایی در متعادل کردن سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون دارد. طی یک تحقیق بر روی افراد مبتلا به آرتروز  مشخص شد خوردن ارده کنجد با پایین آمدن سطح کلسترول ارتباط مستقیمی دارد.
 
از بین بردن التهاب در بدن
بعضی ازترکیباتی که در ارده کنجد وجود دارند حاوی مزایای ضدالتهابی هستند و از این رو می‌ توانند در مدت زمان کوتاه التهاب را در بدن از نابود کنند. طبق تحقیقات آنتی‌ اکسیدان‌ هایی که در ارده کنجد وجود دارند موجب کاهش التهاب و درد در بیماری‌ های ریوی و آرتریت روماتوئید می شوند.
 
تقویت سیستم عصبی مرکزی
اگر بخواهیم به مهم ترین فایده ارده کنجد اشاره کنیم تقویت سیستم ایمنی و عملکرد مغز می باشد. استفاده از ارده کنجد خالص می‌ تواند کمک شایانی به سلامت مغز کند و احتمال ابتلا به بیماری‌ های عصبی مثل زوال عقل را پایین می آورد. طبق نتایج به دست آمده دانه کنجد توانایی محافظت از مغز و سلول‌ های عصبی انسان در برابر آسیب رادیکال‌های را دارد. آنتی‌ اکسیدان‌ هایی که در ارده کنجد وجود دارند از تشکیل پلاک‌ های آمیلوئید در مغز پیشگیری می‌ کنند و احتمال  ابتلا به آلزایمر  را کاهش میدهند.
 
بهبود عملکرد کبد
ارده کنجد یکی از  مواد غذایی مهم  برای حفاظت از کبد و دفع سموم بدن می باشد. مصرف ارده کنجد خالص موجب دفع سموم کبد می شود و  هم چنین چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد را کاهش میدهد و به همین خاطر  در درمان کبد چرب نیز بسیار  تاثیر گذار است.
 
سلامت کلیه‌ ها
یکی دیگر از فواید ارده کنجد این است که در سلامت کلیه ها و بهبود عملکرد آنها بسیار موثر است. مصرف ارده کنجد سبب دفع سموم از کلیه‌ها می گردد و به بهتر شدن عملکرد کلیه‌ ها کمک زیادی می‌ کند. به این نکته توجه کنید که برای بهره مندی از فواید ارده کنجد باید حتما از ارده کنجد طبیعی و اصل استفاده کنید.  
 
سلامت قلب
ارده کنجد دارای نوعی آنتی‌ اکسیدان به اسم «لینگان» می باشد  که موجب متعادل شدن  هورمون‌ های بدن و همچنین سلامت قلب میگردد. طبق نتایج به دست آمده چربی‌ های مفیدی که در این ماده غذایی وجود دارد سبب کاهش سطح کلسترول خون می شوند و هم چنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی کمک زیادی میکنند.
 
درمان آرتروز
طبق تحقیقات به دست آمده خوردن کنجد و ارده کنجد به درمان بیماری آرتروز کمک زیادی  میکند و سبب کاهش درد این بیماری میگردد. ارده کنجد دارای آنتی‌ اکسیدان‌ ها و مواد مغذی می باشد که احتمال ابتلا به آرتروز را نیز تا حدود بسیار  بالایی کاهش می‌ دهد.
 
برای استحکام استخوان
یکی دیگر  از فواید ارده کنجد  کمک به حفظ سلامت استخوان‌ ها می باشد. ارده کنجد حاوی مقدار بسیار بالایی منیزیم است که به حفظ سلامت استخوان‌ ها کمک  شایانی می‌ کند.  طبق تحقیقات استفاده از  ارده کنجد می‌ تواند سبب بالا رفتن تراکم استخوان‌ ها و همچنین پیشگیری از پوکی استخوان میشود.
 
برای دیابت
ارده کنجد حاوی آنتی اکسیدان‌ های قوی می باشد کمک زیادی به کاهش ابتلا به  دیابت نوع ۲ میکند. منیزیمی که در ارده کنجد وجود دارد  موجب تنظیم ترشح هورمون انسولین در بدن میگردد و در کنترل علائم دیابت هم بسیار تاثیر گذار است. افرادی که از عارضه به دیابت رنج میبرند، بهتر است  ارده بدون شیره مصرف کنند.
 
برای چاقی
طبق نکات بالا فواید ارده کنجد برایسلامتی بسیار زیاد است و این ماده غذایی دارای انرژی بالایی می باشد، به همین خاطر استفاده از  ارده کنجد می‌ تواند به چاق شدن در افراد لاغر و نحیف کمک زیادی کند. ارده کنجد چربی و کالری زیادی دارد و از همین رو شما را در روند چاقی بسیار کمک میکند. 
 
برای معده
مصرف ارده کنجد سبب رفع اختلالات معده و بهبود عملکرد هضم میگردد. خوردن ارده کنجد می‌ تواند علائمی همانند سوزش و رفلاکس معده را پایین بیاورد و به درمان زخم معده هم کمک کند. استفاده از ارده کنجد برای درمان یبوست بسیار  تاثیر گذار است  و به نرم شدن مدفوع کمک زیادی می‌ کند.
 
برای تخمدان
یکی از فواید ارده کنجد این است که میتواند  قاعده‌ آور باشد  و به خاطر وجود آنتی‌ اکسیدان‌ ها و ویتامین‌ میتواند برای سلامت تخمدان و رحم بسیار مفید باشد. استفاده از ارده کنجد سبب درمان بیماری‌ های رحم میشود  و در سلامت جنسی بانوان نقش بسزایی دارد.
 
برای لاغری
مصرف ارده کنجد در افراد بلغمی موجب کاهش وزن و لاغری میشود. استفاده به اندازه از  ارده کنجد سبب حفظ تعادل طبع بدن در افراد بلغمی میگردد و با بالا بردن احساس سیری، اشتهای کاذب و ریزه‌ خواری را از بین میبرد. برای لاغری و کاهش وزن باید مقدار کمی از ارده کنجد طبیعی و خالص را مصرف کنید.
 
برای کودکان
یکی از فواید ارده کنجد تامین انرژی بدن می باشد که این مورد برای کودکان بسیار حائز اهمیت است. به علاوه ارده کنجد کمک شایانی به استحکام و سلامت استخوان ها میکند. مصرف ارده کنجد سبب تقویت حافظه در کودکان می‌ گردد و به بهتر شدن رشد ماهیچه‌ ها و تقویت سیستم ایمنی بدن کودک کمک زیادی می‌ کند.
 
برای مو
یکی از مواد غذایی که در رفع کم خونی بسیار موثر است ارده کنجد  می باشد. هم چنین ارده کنجد با رفع کم خونی مانع از ریزش مو هم میشود. ارده کنجد با فراهم کردن مواد مغذی مورد نیاز بدن سبب رشد مو  میگردد و با بالا بردن ملانین و افزایش رنگدانه‌ های مو مانع سفید شدن موها می‌ شود.

منبع: راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما