نحوه مراقبت از ماهی بادکنکی

ماهی ها نیز جانوران آبزی هستند که یکی از آن ها ماهی بادکنکی نام دارد، که گونه های مختلفی دارد و به عنوان یکی از ماهی های زینتی نیز شناخته شده است. این ماهی ها در همه شرایط و در هر نوع آبی می توانند زندگی می کنند و خود را وفق دهند.
جمعه، 24 فروردين 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: زینب اندجی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
نحوه مراقبت از ماهی بادکنکی

آشنایی با ماهی بادکنکی

این ماهی ها، می توانند در شرایط آب و هوایی خود را تغییر دهند، به همین دلیل نگه داری آن ها بسیار راحت می باشد. طول عمر این ماهی بادکنکی بسیار زیاد است. ماهی بادکنکی، معمولا از میگو ها و نرم تنان تغذیه می کنند ولی می تواند خود را به غذا های آماده هم نیز وفق دهد. جالب است بدانید این ماهی ها در مقابل بیماری های ویروسی و عفونی بسیار ضعیف و حساس می باشند. 

به ماهی های بادکنکی، ماهی های بالنی نیز می گویند، چرا که مانند یک توپ بر روی سطح آب شناور می شوند. ماهی های بادکنکی بر روی بدن خود خارهای زیادی دارند، اما این خارها را زمانی می توان مشاهده کرد که جانور آبزی متورم شده و باد کرده است. شکل ظاهری این ماهی از سایر ماهی های تزئینی متفاوت است.
 

ویژگی های ماهی های بادکنکی

همانطور که می دانید بیشتر ماهی ها دارای باله های لگنی هستند، اما ماهی های بادکنکی این باله ها را ندارند و از باله های سینه ای و باله های پشتی و مخرجی برای شنا استفاده می کنند. یکی از ویژگی های برجسته ی این ماهی در این است که چشمان این ماهی ها به صورت جدا از هم و مستقلانه حرکت می کنند. منظور این است که این جانور دارای دید دو چشمی است.

طول عمر این ماهی بسیار زیاد است و می توان گفت که نحوه ی نگهداری از آنها آسان می باشد. این ماهی قادر است که خود را به شرایط آب و هوایی مختلف وفق دهند. این ماهی ترجیح می دهند که از میگوها، نرم تنان و … تغذیه کند و به راحتی خود را به غذاهای آماده وفق می دهند. ماهی های بادکنکی در مقابل بیماری عفونی و ویروسی بسیار حساس هستند. در اینجا چند مورد از این ماهی را نام می بریم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.

اهیان بادکنکی از نظر ظاهری از سایر گونه های زینتی متفاوت هستند.ئماهیان بادکنکی نام خود را به دلیل داشتن قدرت دفاعی در برابر تهدیدات شکارچی از طریق متورم شدن و باد کردن بدنشان گرفته اند. آنها با عنوان ماهی بالونی یا بادی نیز شناخته شده اند.

به دلیل توانایی آنها به باد کردن بدنشان, همانند توپ گلف با بدنی بزرگ و بدون مقیاس و طرح خاصی در داخل حوضچه هایشان شناور میشوند و اغلب روی سطح بدنشان خارهاییست که تا ماهی باد نشود قابل مشاهده نیستند. بر خلاف سایر ماهی ها، بادکنکی ها باله های لگنی ندارند و بجای استفاده از باله های دمی که یک اندام اصلی برای شنا است از باله های سینه ای شفاف به همراه باله های پشتی و مخرجی کمک می گیرند.

چشمان ماهیان بادکنکی قادر به حرکت به طور مستقل از یکدیگر بوده که دید دو چشمی را مقدور میسازد. ماهی بادکنکی طول عمر بالا حتی در اسارت دارد و نگهداری آن نسبتاً آسان است.
آنها به راحتی میتوانند خودشان را با نوسانات شرایط آب وفق بدهند در طول مدت زمانیکه شرایط آب تغییر میابد. تعداد کمی از ماهیان بادکنکی برای تکثیر به آب شیرین مهاجرت می کنند اگر چه از اصل دریایی هستند.
 

اندازه ماهی بادکنکی 

ماهی بادکنکی ممکن است تا طول 60 سانتی‌متر رشد کند، اما اندازه دقیق ماهی بادکنکی، به نوع گونه این حیوان بستگی دارد. ماهی بادکنکی در رنگ‌های گوناگون یافت می‌شود، ولی تشخیص رنگ آن‌ها زمانی که باد نکرده‌اند ممکن است برخی از مواقع مشکل باشد. ماهی بادکنکی معمولاً شبیه یک بچه وزغ بزرگ است، و چشمانی بزرگ و دهانی کشیده دارد.
 

رژیم غذایی ماهی بادکنکی

ماهی بادکنکی حیواناتی همه‌چیزخوار هستند و از گیاهان و جانوران مختلفی تغذیه می‌کنند. غذای اصلی ماهی بادکنکی خزه‌هایی است که بر روی صخره‌ها و مرجان‌ها رشد می‌کند، ولی از بی‌مهرگانی در این مناطق یافت می‌شوند نیز تغذیه می‌کنند. گونه‌های بزرگ ماهی بادکنکی، نرم‌تنانی همانند میگو و حلزون را نیز می‌خورند.
 

شکارچیان ماهی بادکنکی

باوجوداینکه یک سری از حیوانات از ماهی بادکنکی تغذیه می‌کنند، ولی اغلب این شکارچیان با فرجام بدی مواجه می‌شوند. زمانی که ماهی بادکنکی با خطر مواجه می‌شود، بدن خود را بادکرده و خارهای بلند و تیز و سمی خود را نشان می‌دهد. در بیشتر مواقع مشاهده این خارها حیوان شکارچی را از فکر حمله دور می‌کند، ولی اگر حیوانی موفق به خوردن ماهی بادکنکی شود، معمولاً با سم خارهای ماهی، و یا سمی که از اعضای بدن ماهی بادکنکی در هنگام مرگ آن آزاد می‌شود مسموم می‌شود.

باوجود سمیت ماهی بادکنکی، برخی از حیوانات همانند کوسه می‌توانند بدون آسیب دیدن، ماهی بادکنکی را بخورند. لازم به ذکر است که همه گونه‌های ماهی بادکنکی سمی نیستند و این گونه‌ها معمولاً توسط ماهی‌های بزرگ‌تر، کوسه‌ها، و انسان‌ها شکار می‌شوند.
 

زادوولد و اوایل زندگی

نه‌تنها شیوه دفاعی ماهی بادکنکی منحصربه‌فرد است، بلکه شیوه زادوولد این حیوان نیز خاص و ویژه می‌باشد. ماهی بادکنکی نر، ماهی ماده را به سمت ساحل راهنمایی می‌کند و ماهی ماده در آنجا بین 3 تا 7 تخم می‌گذارد. تخم‌های ماهی بادکنکی بسیار سبک بوده و تا زمان باز شدن که حدود یک هفته طول می‌کشد، در سطح آب معلق می‌ماند.

نوزادان ماهی بادکنکی هنوز کاملاً رشد نکرده‌اند و تا زمان رشد اعضای بدن، یک پوشش سخت دارند که از آن‌ها محافظت می‌کند. در ادامه، پوشش سخت ماهی بادکنکی شکسته شده و دم و باله‌ها رشد می‌کنند. زمانی که ماهی بادکنکی به‌اندازه کافی بزرگ شد، به سمت پایین شنا کرده و به جامعه مرجانی زیرین می‌پیوندد.
 

شرایط و محیط نگهداری ماهی بادکنکی

بادکنکی ها در مقابل بیماریها و عفونتها بسیار حساس هستند.
آنها با داشتن خارهای گزنده در مقابل سایر ماهیان بادکنکی و ماهیان دیگری که آنها را نگه داشته و تکه تکه میخورند به زحمت میتوانند از خود حفاظت کنند.
با وجود این ماهیان بادکنکی کوتوله در مقایسه با سایر بادکنکی ها کمتر گزنده هستند.
فقط تعداد کمی از این گونه ها در تجارت گونه های آکواریومی طرفدار دارند.
اگر چه بیش از ۱۵۰ گونه از این ماهیان شناخته شده اند اما اغلب آنها در محیط های آب لب شور و شیرین یافت میشوند.

منابع
https://www.beytoote.com
https://petplant.aryawiki.com
http://my-animals.blogfa.com
http://wiki.5040.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط