اما شرایطی مانند ایدز و نقص ایمنی میتواند خطرات قابل توجهی را در طول جراحی ایجاد کند. بهتر است قبل از عمل جراحی بینی خود با جراح بینی یا دکتر داخلی خود مشورت کنید تا شرایط و توصیههای خاص او را به مرحله اجرا درآورید.
ضرورت آزمایش ایدز قبل از عمل جراحی بینی
دکتر مینو محرز رئیس مرکز تحقیقات ایدز معتقد است که غربالگری HIV قبل از اعمال جراحی عمومی مانند بینی ضروری نیست. زیرا از نظر علمی همه بیماران باید به عنوان ناقلان احتمالی در شرایط جراحی در نظر گرفته شوند و اقدامات پیشگیرانه لازم برای همه جراحیها صورت گیرد. این روش از انتقال ویروس به تیم پزشکی جلوگیری خواهد کرد.HIV ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. اگر ویروس درمان نشود، میتواند به مرحله پیشرفتهتری به نام ایدز منجر شود. ایدز مرحلهای است که در آن سیستم ایمنی بدن بهشدت آسیب میبیند و بدن در برابر عفونتها و بیماریها آسیبپذیر میشود.
ایدز کنترل شده به وضعیتی اطلاق میشود که در آن فرد مبتلا به HIV میتواند با استفاده منظم از داروهای ضد رتروویروسی (ART) سطح ویروس را در بدن کنترل کند. این افراد به مرحله ایدز نمیرسند و میتوانند عمر طولانی و سالمی داشته باشند.
ریسک ابتلا به ایدز در عمل جراحی بینی
خطر ابتلا به HIV/AIDS در عمل بینی یا رینوپلاستی بسیار کم و نزدیک به 0.3 درصد است. بهخصوص اگر عمل جراحی در یک محیط بهداشتی توسط تیم پزشکی مجرب انجام شود. در چنین محیطهایی استانداردهای بهداشتی سختگیرانه مانند استفاده از وسایل استریل و یکبار مصرف و کنترل شدید عفونت رعایت میشود.با این حال، اگر از وسایل غیر استریل یا خون فرد مبتلا به HIV استفاده شود، خطر انتقال وجود دارد. اما این وضعیت در جراحیهای رسمی و کنترل شده بسیار نادر است. زیرا رعایت استانداردهای بهداشتی در اتاق عمل از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روش انجام آزمایش ایدز قبل از عمل جراحی بینی
آزمایش HIV قبل از جراحی بینی یکی از مراحل معاینات پزشکی است که برای اطمینان از سلامت بیمار انجام میشود. این کار معمولا از طریق آزمایش خون انجام میشود و هدف آن تشخیص وجود ویروس اچ آی وی در بدن است.بیمار به شرایط خاصی مانند ناشتا بودن نیاز ندارد. آزمایش معمولا از طریق نمونهگیری خون انجام میشود. نتایج برخی از آزمایشها در عرض چند روز و برخی دیگر در عرض چند دقیقه ارائه میشود. نتایج تست کاملا محرمانه است. این آزمایش برای اطمینان از عدم انتقال ویروس در حین جراحی و همچنین حفظ سلامت فرد و تیم پزشکی اهمیت دارد.
اجباری بودن آزمایش خون قبل از عمل بینی
انجام آزمایش خون قبل از عمل جراحی بینی اجباری است. علت آزمایش خون قبل از عمل جراحی، ارزیابی وضعیت سلامت عمومی بیمار و شناسایی مشکلاتی مانند کم خونی، اختلالات انعقادی خون و یا عفونتهایی مانند HIV و هپاتیت است. این بررسیها به جراح کمک میکند تا خطرات احتمالی جراحی را مدیریت کرده و از بروز مشکلات ناخواسته در حین و بعد از عمل جلوگیری نماید. علاوه بر این، اطمینان از سلامت بیمار برای تیم پزشکی ضروری است.امکان انجام عمل جراحی بینی برای افراد مبتلا به ایدز
در نظر گرفتن رابطه بین جراحی بینی و برخی بیماریهای خونی بسیار مهم است. شرایطی مانند هپاتیت یا HIV میتواند بر واجد شرایط بودن شما به عنوان یک کاندیدای ایدئال برای جراحی تاثیر بگذارد. با این حال، این بدان معنا نیست که افراد مبتلا به این شرایط نمیتوانند از جراحی برای رفع مشکلات زیبایی یا عملکردی بینی خود بهرهمند شوند. اما برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی روش جراحی، پزشک باید در مورد شرایط سلامتی شما کاملا مطلع باشد.محل آزمایش ایدز برای عمل جراحی بینی
برای انجام آزمایش HIV (ایدز) قبل از جراحی بینی میتوانید به مراکز مختلف زیر مراجعه کنید.- آزمایشگاههای تشخیص پزشکی: اکثر آزمایشگاههای خصوصی و دولتی این خدمات را ارائه میدهند.
- بیمارستانها: برخی از بیمارستانها، بهویژه مراکز بزرگ و تخصصی، خدمات آزمایش HIV را ارائه میدهند.
- مراکز بهداشتی: مراکز بهداشتی دولتی و کلینیکهای تخصصی بیماریهای خونی و مراقبت از HIV این آزمایش را به صورت رایگان و محرمانه انجام میدهند.
- کلینیکهای جراحی: در برخی از کلینیکهای جراحی زیبایی، آزمایش قبل از عمل انجام میشود یا به آزمایشگاههای مربوطه ارجاع داده خواهید شد.
تمام آزمایشها لازم قبل از عمل جراحی بینی
قبل از هر عمل جراحی بینی، جراحان سابقه پزشکی فرد را میپرسند تا از مسائل کلی سلامتی بیمار خود مطلع شوند. به لطف این آزمایشها، جراحان میتوانند اقدامات احتیاطی را قبل از عمل جراحی بینی انجام دهند. علاوه بر آنالیز خون، جراح شما ممکن است بسته به عوامل گوناگون، آزمایشهای مختلف زیر را درخواست کند.- آزمایش CBC
- آزمایش گروه خون
- آزمایش قند خون
- تست عملکرد کلیه و کبد
- تست آلرژی (ازجمله بیهوشی)
- آزمایش هپاتیت C
- آزمایش هپاتیت B
- تست HIV
- آزمایش اسید نوکلئیک NAT
- آنالیز اشعه ایکس قفسه سینه یا بینی
- آزمایش کمی لومینسانس (CL)
- آزمایش الکتروکمی لومینسانس (ECL)
- الکتروکاردیوگرام (ECG)
- توموگرافی کامپیوتری (CT)
- آندوسکوپی بینی
- رینومانومتری
- تست بارداری
- ارزیابی روانشناختی
هزینه آزمایشهای قبل از عمل بینی
هزینه آزمایشهای قبل از عمل جراحی بینی به نوع و تعداد آزمایشها محل انجام آنها بستگی دارد. این آزمایشها معمولا شامل آزمایش خون برای بررسی سلامت عمومی، آزمایشهایی برای تشخیص بیماریهای عفونی مانند HIV و هپاتیت و میزان پلاسمای خون هستند.در آزمایشگاههای خصوصی ممکن است هزینهها بیشتر باشد و بستگی به شهر و امکانات آزمایشگاهی هم دارد. در مراکز دولتی یا درمانی دارای بیمه، هزینهها کمتر خواهد بود و حتی ممکن است برخی از این آزمایشها تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
ملاحظات آزمایش ایدز قبل از جراحی بینی
نیازی به ناشتا بودن برای آزمایش ایدز قبل از جراحی بینی نیست. این آزمایش فقط نیاز به نمونهگیری خون دارد و ناشتا بودن تاثیری روی نتایج نخواهد داشت. آزمایش ایدز معمولا باید حداقل یک تا دو هفته قبل از جراحی انجام شود. این بازه زمانی به پزشک اجازه میدهد تا نتایج آزمایش را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل اقدامات لازم را قبل از عمل انجام دهد.البته دوره پنجره آزمایش ایدز هم باید در نظر گرفته شود. دوره پنجره، همچنین به عنوان دوره نهفته یا نهفتگی بیماری شناخته میشود، به زمان بین ورود ویروس به بدن تا زمانی اشاره دارد که میتوان آن را در آزمایش خون تشخیص داد. متاسفانه، حداکثر دوره پنجره ایدز در بدترین موارد میتواند تا 6 ماه هم باشد، در حالی که در بهترین سناریوها ممکن است تا 3 هفته برسد.