کالری خورشت کرفس چقدر است؟ + ارزش غذایی

خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که دستورهای متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه معمولا همیشه با خورش قورمه سبزی مقایسه می شود و به همین دلیل تقریبا اعضای خانواد قورمه شبزی را به خورشت کرفس ترجیح می دهند. البته برای اینکه این خورش خوشمزه و پر خاصیت را در رژیم غذایی خود قرار دهید کافیست که فقط یک بار با خواص فراوان کرفس آشنا شوید.
2 ساعت و 6 دقیقه پیش
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
کالری خورشت کرفس چقدر است؟ + ارزش غذایی

ارزش غذایی خورش کرفس در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 173 کیلوکالری
کربوهیدرات 2.55 گرم
پروتئین 4.35 گرم
چربی 16.50 گرم
آب 29.63 گرم
فیبر 0.85 گرم
قند 0.83 گرم
کلسترول 14.67 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در خورش کرفس در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم  
ویتامین A 19.86 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 5.62 میلی گرم
ویتامین K 63.11 میکروگرم
ویتامین C 7.32 میلی گرم
تیامین (B1) 0.03 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.06 میلی گرم
نیاسین (B3) 1.12 میلی گرم
کولین (B4) 2.27میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.17 میلی گرم
ویتامین B6 0.05 میلی گرم
فولات (B9) 12.42میکروگرم
ویتامین B12 0.39 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در خورش کرفس در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم  
کلسیم 19.82 میلی گرم
آهن 0.72 میلی گرم
منیزیم 8.86 میلی گرم
فسفر 39.57 میلی گرم
پتاسیم 128.35 میلی گرم
سدیم 592.92 میلی گرم
روی 0.82 میلی گرم
مس 0.04 میلی گرم
منگنز 0.05 میلی گرم
سلنیم 4.33 میکروگرم
 

خورش کرفس برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد
کرفس سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های متنوع است که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند‌. رادیکال‌‌های آزاد منجر به سرطان می‌شوند. این سبزی حاوی دو نوع فلاونوئید به نام آپی‌ژنین و لوتئین است که شاید سلول‌های سرطانی را از بین ببرند‌. آپی‌ژنین ترکیبی است که با از بین بردن رادیکال‌های آزاد بدن، به مرگ سلول‌های سرطانی کمک می‌کند. خواص ضدسرطانی لوتئین هم از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. فلاونوئیدهای کرفس می‌توانند در درمان سرطان‌های پانکراس و سینه مفید باشند‌. گفته می‌شود کرفس حاوی ترکیباتی است که از شکل‌گیری بسیاری از سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند‌.
 
التهاب را کاهش می‌دهد
کرفس غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که خواص ضدالتهابی دارند. یک مطالعه‌ی دانشگاهی به این نتیجه رسید که این سبزی منبع خوبی از فلاونول‌ها به شمار می‌رود. یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که آب کرفس یا عصاره‌ی کرفس فعالیت بعضی از پروتئین‌های مرتبط با التهاب را کاهش می‌دهند. گفته می‌شود که تخم کرفس خواص ضدالتهابی دارد. کرفس دارای ترکیبی به نام لوتئولین است که می‌تواند از بروز التهاب در سلول‌های مغز پیشگیری کند. یک مطالعه‌ی دانشگاهی روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسید که کرفس می‌تواند مانع از رشد نوعی باکتری شود که منجر به التهاب در پوشش معده می‌شود.
 
پایین آوردن سطح فشار خون
نشان داده شده که کرفس حاوی نوعی ترکیب فیتوشیمیایی به نام فتالید است که دیواره‌های عروق را گشاد‌ می‌کند و جریان خون را افزایش می‌دهد. همچنین به کاهش فشار خون کمک می‌کند. کرفس همچنین سرشار از نیترات است که شاید در کاهش فشار خون مفید باشد. یک مطالعه‌ نشان داد که در آفریقای جنوبی به زنان باردار برای کاهش فشار خون بالا، کرفس تازه‌ی مخلوط شده با سرکه داده می‌شود.
 
بهبود سلامت قلبی و عروقی
کرفس از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می‌کند و از این طریق می‌تواند در حفظ سلامت قلبی و عروقی مفید باشد. مطالعه‌ی انجام شده در ایران به این نتیجه رسید که عصاره‌ی برگ کرفس می‌تواند تعداد زیادی از عوامل اثرگذار روی سلامت قلبی و عروقی مثل کلسترول، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد (LDL) را بهبود دهد. کرفس سرشار از پلی‌فنول‌هایی است که خواص ضدالتهابی دارند و برای سلامت قلبی و عروقی مفید هستند. هرچند برای بررسی خواص کرفس روی انسان‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است.
 
جلوی از دست دادن حافظه را می‌گیرد
یکی دیگر از خواص کرفس، کاهش خطر از دست دادن حافظه است. یک مطالعه‌ی دانشگاهی در چین به این نتیجه رسید که بین لوتئولین (فلاونوئید کرفس) و کاهش احتمال از دست دادن حافظه‌ی در اثر سن ارتباط وجود دارد. لوتئولین التهاب مغز را تسکین می‌دهد و ممکن است به درمان التهاب عصبی کمک کند و از این طریق در کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی مفید باشد‌. باور بر این است که آپی‌ژنین موجود در کرفس به رشد سلول‌های عصبی کمک می‌کند. هرچند به مطالعات بیشتری برای تأیید این موضوع در انسان‌ها نیاز است. آپی‌ژنین همچنین ممکن است خواص زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد. هرچند نتایج تحقیقات در این زمینه مشخص نیستند.
 
ممکن است به هضم کمک کند
تحقیقات درباره‌ی خواص کرفس در کمک به هضم محدود هستند؛ با این حال بعضی از شواهد عنوان می‌کنند که کرفس ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. فیبرهای طبیعی موجود در کرفس آن را تبدیل به یک گزینه‌ی مفید برای دستگاه گوارش می‌کنند. فیبر محلول کرفس توسط باکتری‌های موجود در روده‌ی بزرگ تخمیر می‌شود. این فرآیند باعث تولید اسیدهای چرب با زنجیره‌ی کوتاه می‌شود که در بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید هستند. کرفس همچنین حاوی فیبر نامحلول است و به همین دلیل ممکن است حرکات روده را بهبود ببخشد.
 
اثرگذاری در کاهش وزن
یکی از مهم‌ترین خواص کرفس، کمک به کاهش وزن و چربی‌سوزی است. کرفس کالری کمی دارد و حاوی فیبر است و به همین علت باعث می‌شود برای مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری کنید. فیبر نامحلول موجود در کرفس می‌تواند احساس سیری را افزایش دهد و به کاهش وزن کمک کند. آب زیاد کرفس هم ممکن است در لاغری مفید باشد. این سبزی همچنین متابولیسم چربی (لیپید) را تنظیم می‌کند. می‌توانید کرفس را با سبزیجات دیگر که کالری بیشتری دارند میل کنید. شواهد عنوان می‌کنند که کرفس چون سرشار از آب است، شاید میزان کالری مواد غذایی دیگری که به همراه آن خورده می‌شوند را کاهش دهد. این موضوع ممکن است در لاغری اثرگذار باشد.
 
غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی
کرفس سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است و شاخص گلیسمی پایینی دارد. با خوردن کرفس ویتامین آ، فولات، ویتامین ث، ویتامین کا و پتاسیم دریافت می‌کنید. این سبزی مفید سدیم کمی دارد. علاوه بر این شاخص گلیسمی آن هم پایین است که این یعنی اثر کند و ثابتی روی قند خون دارد.
 
ممکن است به درمان آسم کمک کند
درباره‌ی خواص کرفس در درمان آسم تحقیقات زیادی وجود ندارد؛ با این حال گفته می‌شود که تخم کرفس خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد و به همین دلیل می‌تواند در درمان آسم مفید باشد. به تحقیقات بیشتری درباره‌ی این خاصیت کرفس نیاز است.
 
کمک به درمان دیابت
کرفس حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام فلانول است که نقش آن‌ها در کاهش سطح قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است. بعضی از محققان باور دارند که ویتامین K کرفس ممکن است خواص ضددیابتی داشته باشد. این سبزی ممکن است التهاب و مقاومت به انسولین را کاهش دهد که این موضوع منجر به بهبود متابولیسم گلوکز می‌شود. هرچند هیچ مدرک علمی در این زمینه وجود ندارد. شواهد نشان می‌دهند که مصرف کرفس ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. دیابت ممکن است توسط باکتری ایجادکننده‌ی مشکلات گوارشی تحریک شود. از آنجایی که کرفس به مبارزه با این باکتری کمک می‌کند، ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به دیابت اثرگذار باشد. هرچند برای تأیید این خاصیت کرفس لازم است مطالعات بیشتری انجام شوند. مطالعه‌ی انجام شده روی موش‌های صحرایی در ایران به این نتیجه رسید که عصاره‌ی تخم کرفس می‌تواند دیابت را کنترل کند. به مطالعات انسانی برای تأیید این فایده‌ی کرفس نیاز است.


تقویت سیستم ایمنی بدن
کرفس حاوی ویتامین ث است که به خواص خود در تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کرفس هم در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. نشان داده شده که بسیاری از سلول‌های سیستم ایمنی بدن برای عملکرد در سطح بهینه و پیشگیری از بیماری‌ها به ویتامین ث وابسته هستند. همچنین نشان داده شده که مکمل ویتامین C میزان ایمونوگلوبین در خون را افزایش می‌دهد که یک ترکیب کلیدی برای سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. هرچند برای پی بردن به این خاصیت کرفس باید مطالعات بیشتری انجام شوند.
 
سنگ کلیه را درمان می‌ کند
سنگ کلیه یک عارضه‌ی بسیار دردناک است که افراد زیادی در سراسر جهان گرفتار آن هستند. درمان سنگ کلیه، یکی از خواص کرفس به شمار می‌رود. روغن اسانسی کرفس حاوی لوتئولین و ترکیبات ضروری دیگر است که می‌توان از آن‌ها برای درمان سنگ کلیه استفاده کرد. علاوه بر این یکی از فلانوئیدهای اصلی کرفس به نام آپی‌ژنین می‌تواند کریستا‌ل‌‌های کلسیم موجود در سنگ کلیه را تجزیه کند. با این حال در نظر داشته باشید که به مطالعات بلندمدت بیشتری برای پی بردن به این خاصیت کرفس نیاز است.
 
بهبود سلامت مفاصل
تخم و عصاره‌ی کرفس خواص ضدآرتریت دارند و ممکن است در درمان درد مفصلی و نقرس مفید باشند. درد مفصلی معمولا در نتیجه‌ی جمع شدن اسید اوریک رخ می‌دهد. یک نظریه عنوان می‌کند که کرفس ممکن است از طریق دفع اسید اوریک به درمان درد مفصلی کمک کند. مطالعه‌ی انجام شده در دانشگاه ایرلند به این نتیجه رسید که روغن تخم کرفس می‌تواند بیماری‌های مرتبط با التهاب مثل نقرس و آرتریت روماتوئید را درمان ‌کند.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.