ورزش دختران و بانوان

واژه «ورزش» وقتي به گوش مي رسد، چهره مردانه اي در ذهن به تصوير مي كشيم، به ويژه اگر از آن نوع ورزش هايي باشد كه مثل جنگ، دو گروه مقابل هم مي ايستند تا در نهايت، يكي پيروزمندانه از ميدان بيرون بيايد و به دنبال آن، عده اي هورا بكشند و عده اي ديگر سنگ پرتاب كنند! در حالي كه ورزش چهره زنانه نيز دارد و دختران و بانوان
يکشنبه، 23 آبان 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ورزش دختران و بانوان

ورزش دختران و بانوان
ورزش دختران و بانوان


 





 
ضرورت ورزش دختران
واژه «ورزش» وقتي به گوش مي رسد، چهره مردانه اي در ذهن به تصوير مي كشيم، به ويژه اگر از آن نوع ورزش هايي باشد كه مثل جنگ، دو گروه مقابل هم مي ايستند تا در نهايت، يكي پيروزمندانه از ميدان بيرون بيايد و به دنبال آن، عده اي هورا بكشند و عده اي ديگر سنگ پرتاب كنند! در حالي كه ورزش چهره زنانه نيز دارد و دختران و بانوان نيز مي توانند اهل ورزش باشند.
امروزه، نه تنها ضرورت و اهميت ورزش بر كسي پوشيده نيست، به نظر مي رسد كه فعاليت هاي جسماني و رزش، براي بانوان در مقايسه با آقايان، ضرورت بيشتري دارد؛ زيرا:
1. دختران به دليل نقش مادري، در جامعه سهمي بزرگ دارند و ورزش، آنها را براي انجام وظايف مقدس مادري، آماده تر مي سازد و سبب مي شود، نسلي سالم، پويا و نيرومند به وجود آورند.
2. دختران امروز، در آينده وظايف و مسئوليت هاي سنگين، چون خانه داري، بچه داري و تربيت كودك و دوران سخت بارداري و زايمان را بر دوش دارند كه هر يك از اين وظايف، عضلات قوي و بنيه سالم و نيرومند را مي طلبد . زنان رنجور، افسرده و ناتوان هرگز نمي توانند اين وظايف مهم و خطير را انجام دهند.
3. حركت و فعاليت، غريزه طبيعي در انسان است . نداشتن تحرك كافي و فعاليت هاي مناسب بدني، دستگاه هاي مختلف بدن را با مشكل روبه رو مي كند. اين اشكال با احساس ضعف و تبديل آن به انواع بيماري ها، نمايان مي شود . براي مثال، بالا رفتن سريع ضربان قلب با انجام كوچك ترين حركت، به خستگي زودرس منجر مي گردد و اين نشانه هاي ضعف در دستگاه گردش خون، به ويژه در زنان كه قلب كوچك تر، تعداد سلول قرمز كمتر و هموگلوبين كمتري در مقايسه با مردان دارند، با ورزش نكردن وكم تحركي، به آساني ديده مي شوند.
4. دختران از نظر بدني، دوره هاي مختلفي در زندگي بايد پشت سر بگذارند كه اين دوره ها تغييرهاي زيادي در جسم و روان آنها ايجاد مي كند. از اين رو، داشتن برنامه ويژه فعاليت هاي جسماني و تمرين هاي ورزشي در اين دوره ها، ضروري است .
5. فعاليت بدني و ورزش، موجب افزايش تراكم استخوان مي شود. زنان در سنين بعد از ميان سالي، به دليل كاهش هورموني، با كاهش تراكم استخوان و افزايش احتمال دچار شدن به پوكي استخوان، روبه رو مي شوند. بنابراين، براي جلوگيري از بروز اين عارضه، دختران و زنان به تغذيه و ورزش مناسب نياز دارند.
6. پژوهش هاي علمي نشان مي دهد زنان ورزشكار در مقايسه با زنان ديگر، هنگام بارداري و زايمان، مشكلات كمتري خواهند داشت.
تأثير ورزش دختران و بانوان در خانواده
دختران امروز، همسران و مادران آينده جامعه هستند، همان ها كه هسته مركزي خانواده هاي فردا را تشكيل خواهند داد. بديهي است، سلامت زن، بر تصوير كلي سلامت خانواده تأثير مستقيم مي گذارد.
تأمين بهداشت جسم و روان براي زنان كه در زندگي دوره هاي مختلفي چون بارداري، زايمان و از همه مهم تر پرورش و تربيت فرزندان را پشت سر مي گذارند، از اهميتي والا برخوردار است . شخصيت كودك با نگرش هاي مادر در دوران بارداري شروع به شكل گيري مي كند و از آن پس، در آغوش مادر و در كنار او از نظر جسماني، رواني، اخلاقي، اجتماعي و معنوي رشد و تكامل مي يابد.
بي شك، مادر سالم و با نشاط بهتر مي تواند از انجام اين مسئوليت برآيد و خود نيز الگوي عملي و طبيعي سالم تري براي فرزند خويش خواهد بود. همچنين زنان با ورزش كردن مي توانند، ويژگي هاي رفتاري، اخلاقي و شخصيتي مطلوب براي يك زندگي سالم و شاداب به دست آورند.
منبع: گلبرگ 115



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط