رفع بدغذايي در 18 حرکت

اغلب خانم‌ها‌ از بدغذا بودن فرزندان و همسرشان شكايت دارند و از اين که آنها علاقه چنداني به برخي غذاها و خوراکي‌ها (مخصوصا سبزيجات) نشان نمي‌دهند و با خوردن غذاهاي چرب و مصرف بالاي گوشت، سلامت‌شان به مخاطره مي‌افتد نگران هستند. از آنجايي كه بدغذايي و مخصوصا نخوردن سبزيجات مي‌تواند كمبود ويتامين‌ها و املاح را به بار آورد، تغيير عادت مي‌تواند كارساز باشد. براي از بين بردن اين دغدغه‌تان 18
شنبه، 9 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رفع بدغذايي در 18 حرکت

رفع بدغذايي در 18 حرکت
رفع بدغذايي در 18 حرکت


 





 

9 + 9 توصيه براي اصلاح عادات غذايي
 

اغلب خانم‌ها‌ از بدغذا بودن فرزندان و همسرشان شكايت دارند و از اين که آنها علاقه چنداني به برخي غذاها و خوراکي‌ها (مخصوصا سبزيجات) نشان نمي‌دهند و با خوردن غذاهاي چرب و مصرف بالاي گوشت، سلامت‌شان به مخاطره مي‌افتد نگران هستند. از آنجايي كه بدغذايي و مخصوصا نخوردن سبزيجات مي‌تواند كمبود ويتامين‌ها و املاح را به بار آورد، تغيير عادت مي‌تواند كارساز باشد. براي از بين بردن اين دغدغه‌تان 18 راهکار ساده براي شما در نظر گرفته‌ايم.

9 توصيه براي مقابله با بدغذايي
 

* به هيچ‌ عنوان براي نخوردن غذا به فرزندتان غر نزنيد يا او را تنبيه نکنيد. برعکس تنبيه، تشويق يکي از راه‌هاي سرعقل آوردن کودکان است. مثلا به او بگوييد اگر اين غذا را تا آخر بخوري، اجازه ديدن برنامه مورد علاقه‌ات را به تو مي‌دهم يا يک ساعت تو را به پارک مي‌برم يا مي‌گذارم بعدازظهر يک ساعت دوستانت را به خانه دعوت کني. اما مراقب باشيد که تشويق‌‌هايتان به باج دادن به کودک تبديل نشود.
* اگر فرزندتان از خوردن غذاي جديدي که درست کرده‌ايد امتناع کرد، از خير تهيه آن غذا براي دفعات بعدي نگذريد. محققان مي‌گويند به‌طور طبيعي 15 تا 20 مرتبه طول مي‌کشد که کودکي بخواهد خودش را با طعم‌هاي جديد وفق دهد.
* خودتان، همسرتان و بچه‌هاي بزرگ‌تر خانه‌تان بايد مراقب رفتار خود هنگام غذا خوردن باشيد. بچه‌ها خيلي زود از بزرگ‌ترها الگوبرداري مي‌کنند و مثلا اگر هنگام صرف غذا ببينند که پدرشان مشغول جدا کردن پيازهاي غذاست و خواهرشان گوشت نمي‌خورد، آنها هم به سرعت اين رفتار را تکرار مي‌کنند.
* از کودکي از خوراندن غذاهاي چرب و شور و حاوي افزودني زياد به بچه‌ها خودداري کنيد تا ذايقه‌شان به سمت غذاهاي سالم متمايل شود.
* کتاب‌هاي مختلفي که خواص مواد غذايي متفاوت اعم از ميوه‌ها، سبزيجات، غلات، لبنيات و مواد پروتئيني در آنها ذکر شده است را بخريد و دليل خوردن انواع خوراکي‌ها را براي فرزندتان به زبان ساده بيان کنيد، البته اگر کمي هم در باب مضرات نخوردن هريک از گروه‌هاي غذايي برايش اغراق هم کرديد، اشکالي ندارد!
* غذاها را زيبا و تزيين شده سرسفره بياوريد تا ميل به خوردن را در کودک‌تان بيشتر کنيد.
* هر شب قبل از خواب داستان‌هايي در مورد کوتاه قد ماندن، بي‌سواد ماندن يا تنهايي بچه‌هايي که خوب غذا نمي‌خوردند و به حرف اطرافيانشان در مورد خوردن غذاهاي مناسب توجه نداشتند برايشان تعريف کنيد.
* لازم نيست که فرزندتان را از کليه اجزاي موجود در غذا آگاه کنيد. مثلا اگر او پياز و يا شلغم دوست ندارد، شما مي‌توانيد آن را رنده کرده و به غذا اضافه کنيد و به او چيزي در اين مورد نگوييد.
* از او بخواهيد که ليست غذاهاي مورد علاقه‌اش را بنويسد و مطمئن باشد که در صورت احترام به آشپزي شما و خوردن غذاهايي که برايش مي‌پزيد، شما هم هرچند وقت يک بار غذاهاي مورد علاقه او را تهيه خواهيد كرد.

9 توصيه براي علاقه‌مند شدن به سبزي‌ها
 

* وقتي در حال پختن ماکاروني که غذاي مورد علاقه بسياري از بچه‌ها است، هستيد، مقداري آويشن به ماکاروني در حال جوش و سس آن اضافه کنيد. مطمئن باشيد که رنگ قرمز و بوي ادويه‌هاي مختلف، باعث پوشيده شدن رنگ و بوي آويشن در ماکاروني مي‌شود.
* وقتي که در حال رنده کردن خيار براي تهيه ماست و خيار هستيد، يواشکي يک عدد کدوي سبز را هم در بين خيارها رنده کنيد.
* غذاهايتان را با سبزيجات مورد علاقه افراد خانواده تزيين کنيد. گوجه‌فرنگي، زيتون، تربچه، کاهو يا کلم‌بنفش از آن دسته سبزيجات دوست‌داشتني و خوش‌مزه هستند که شما مي‌توانيد براي تزيين غذاهايتان و تشويق اعضاي خانواده از آنها استفاده کنيد.
* قارچ هم از جمله خوراکي‌هاي محبوب در بين تمام افراد است، بنابراين اضافه کردن آن را به انواع سالادها، ساندويچ‌ها، سوپ، مرغ، ماهي يا حتي به عنوان تزيين بشقاب غذا به شما پيشنهاد مي‌کنيم.
* مقداري هويج و کدو حلوايي را به صورت پوره درآوريد (آنها را بپزيد و سپس کاملا له کنيد) و آن را به غذاهاي قرمز و نارنجي رنگي مثل ماکاروني، لوبياپلو و سوپ بيفزاييد.
* لا‌به‌لاي سالاد کاهو يا کلم‌تان مقداري کلم‌بروکلي خرد کنيد و سريع آن را با سسي مرکب از ماست و پنير بپوشانيد.
* سالادهاي مختلف را همراه با غذايتان امتحان کنيد تا تغيير مزه باعث جلب رضايت افراد خانواده شود. سالاد متشكل از گوجه فرنگي‌، خيار، کاهو و بروکلي، کلم‌ سفيد و بنفش و... مي‌توانند همراهان خوبي براي غذايتان باشند.
* در غذاهايي که نياز به افزودن رب‌گوجه‌فرنگي دارند، ميزان رب را به نصف کاهش دهيد و به جاي نصف ديگرش مقداري گوجه‌فرنگي در غذا رنده کنيد.
* ميان‌وعده‌هاي حاوي سبزيجات مثل ذرت و قارچ يا نخودفرنگي و هويج همراه با ماست يا آب‌ليمو را براي فرزندان تان ترتيب دهيد.
منبع: http://www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.