اعجاز بيكران

قرآن كريم با «6236» آيه (بنا به قول مشهور) ضمن «114» سوره مباركه، در طول 23 سال تدريجاً1 بر قلب سليم پيامبر اكرم(ص) و يكجا2 و كامل، در شب مبارك قدر نازل شده‌است و با گذشت زمان هرگز كهنه، يا دستخوش تحريف...
پنجشنبه، 14 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اعجاز بيكران

اعجاز بيكران
اعجاز بيكران


 

نویسنده : محسن رضوی




 
قرآن كريم با «6236» آيه (بنا به قول مشهور) ضمن «114» سوره مباركه، در طول 23 سال تدريجاً1 بر قلب سليم پيامبر اكرم(ص) و يكجا2 و كامل، در شب مبارك قدر نازل شده‌است و با گذشت زمان هرگز كهنه، يا دستخوش تحريف و نقض نمي‌شود. كتاب خداوند سبحان از نظم شگفتي برخوردار است كه هر روز جزئي از آن بر ما آشكار مي‌گردد. نظم و نگارش عجيب و بسيار دقيق قرآن، دليل و مدرك بسيار مستندي بر‌اعجاز آن مي‌باشد.قرآن گروه جنّ و انس را مورد خطاب قرار مي‌دهد كه «اي گروه جنّ و انس اگر اجتماع كنيد كه مثل قرآن يا سوره يا آيه‌اي از آن را بياوريد، هرگز نمي‌توانيد، اگر‌چه بعضي از شما ياري‌گر ديگري باشد واز هر چه غير‌خداست نيز كمك بطلبيد.»3 خوشا به حال انسان‌هايي كه عاشقانه و خالصانه در راه نشر معارف قرآني و آشنايي خود و ديگران با مباني شريف آن گام برمي‌دارند و اوقات خويش را با تلاوت قرآن كريم و برگزاري مجالس و محافل قرآني مزين و مرصّع مي‌كنند كه خداوند سبحان در كتاب خود فرموده‌است:
«آنان كه متوسّل به كتاب آسماني شدند، و نماز به پا داشتند،ما اجر درستكاران را ضايع نخواهيم كرد»4
پس از اين مقدمه به نقل چند اعجاز عددي كشف شده توسط بعضي دانشمندان مي‌پردازيم.
مطبوعات مصر نوشتند، اخيراً دوّمين جلد كتاب اعجاز عددي قرآن مجيد، اثر عبدالرزاق نوفل، در قاهره‌انتشار يافت.
اين كتاب،علاوه بر معجزه لغوي‌ و علمي قرآن، معجزه تازه‌اي از قرآن كريم را ثابت مي‌كند. معجزه‌اي كه با عصر كامپيوتر و آمار و اعداد و ارقام هماهنگي دارد؛اين كتاب ثابت مي‌كند كه موضوعات شبيه و مغاير،در قرآن به تعداد مساوي آمده است.مثلاً كلمه «دُنْيا» به‌اندازه كلمه «آخرت»،«شَياطين» به تعدا د«ملائكه»، زندگي و مرگ و …به طور مساوي و هم اندازه در قرآن تكرار و ذكر شده‌اند.
خداوند در قرآن مي‌فرمايد:
«أللّهُ الّذي أنْزلَ الْكِتابَ بِالْحَقِّ وَ الْمِيزانِ،5يعني خداوندي كه كتاب را به حق و سنجيده نازل كرد».
چون هم‌وزني و تعادل به‌استناد اين گفته قاطع، شامل همه قرآن مي‌شود، لذا بين همه الفاظ آنها، بايستي تساوي و تعادل برقرار باشد.حال بايد ديد كدام الفاظ بايد متعادل و مساوي باشند و چگونه مي‌توان بين آنها مقايسه كرد. به طور مثال لفظ «قَالُوا» به معناي «گفتند» به تعداد «332» بار در قرآن آمده‌است. جاي تعجب است كه كلمه مزبور معادل كلمه «قُل» يعني فرمان خدا را گفتن «332» بار در قرآن ذكر شده‌است و اين مسئله، حكمت و برهان قرآن كريم را نشان مي‌دهد.
عبدالرزاق در جلد دوم كتاب خود ثابت مي‌كند كه ميان «22» كلمه يا موضوع در قرآن مجيد تساوي برقرار است، مثلاً كلمه «إبليس» «21» بار و كلمه مربوط به آن يعني «استعاذه» هم «21» بار بكار رفته‌است.
عبارت «صَلوة» به معناي «نماز» هم با تمام مشتقّات آن «99» بار به تعداد اسامي عالي خداوند ذكر شده‌است، در حالي كه فقط كلمه «صَلَوة» ،«67» بار و «زكوة» ، «32» بار كه مجموعاً معادل است با عدد «99» و معادل قرآني و عربي روزه و مشتقّات آن «114» بار ذكر شده كه به تعداد سوره‌هاي قرآن است.6
مي‌دانيم كه تعداد حروف بسم‌اللّه‌الرّحمن الرّحيم، «19» حرف است.در اين خصوص خوب است بدانيم تعداد سوره‌هاي قرآن كريم مضربي از عدد 19 مي‌باشد.همچنين كلمه شريف «اللّه» به عنوان كلمه‌اي كه بيشترين تكرار را در قرآن كريم دارد،2660 مرتبه در قرآن تكرار شده اين تكرار است كه نيز مضربي از عدد «19» است.
تعداد آيات اوّلين سوره‌اي كه بر پيامبر‌(ص) نازل شده‌است نيز مشتمل بر «19» آيه مي‌باشد. البته‌اين اعجاز مهّم قرآن با تقدّسي كه بهايي‌ها براي‌عدد «19» قايلند تفاوت دارد كه در اين‌جا مجال آن بحث نيست.

پي‌نوشت ها :
 

1و2.به نزول تدريجي قرآن «تنزيل» و به نزول كلّي دفعي آن «انزال» مي‌گويند، كه در زمان‌هاي فوق الذكر نازل شده‌است.
3.سوره اسراء (17)، آيه 88.
4.سوره اعراف (7)، آيه 170.
5.سوره شوري (42)، آيه 17.
6.به نقل از: كتاب تاريخ قرآن كريم، سيد محمّدباقر حجّتي.
7.جهت مطالعه بيشتر در اين زمينه ر.ك: دانستني‌هاي قرآن، مصطفي اسرار.
ارسال توسط کاربر : sm1372



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط