نگاهي دقيق تر
G41T-M6 مانند بيشتر مادربوردهايي که از اين چيپ ست استفاده مي کنند، در سايز micro ATX توليد شده است. سوکت پردازنده به لبه بالايي مادربورد نزديک است و فاصله مناسبي با اسلات هاي حافظه و خنک کننده ساده پل شمالي دارد( اين خنک کننده در بيشتر محصولات اين رده شرکت EliteGroup ديده مي شود). يک مدار رگولاتور سه فاز با خازن هاي جامد توان مورد نياز پردازنده را تأمين مي کنند( تنها خازن هاي اين بخش Solid State هستند) و مي توان حداکثر پردازنده هاي Core 2 Quad با توان مصرفي 95 وات را روي آن نصب کرد. مانند ديگر مادربوردهاي اين سري، حداکثر فرکانس FSB در اين مادربورد 1333 مگاهرتز است. يکي از مزيت هاي مادربورد، امکان نصب هشت گيگابايت حافظه DDR3 1066 است( قيمت حافظه هاي DDR2 و DDR3 بسيار به هم نزديک شده و گاهي اوقات حافظه هاي DDR2 واقعاً ناياب مي شوند).
چيپ ست G41 داراي پردازنده گرافيکي مجتمع GMA X4500 با قابليت پشتيباني از رابط DirectX10 و فناوري سايه زني نسخه چهار است که مي توان حداکثر 128 مگابايت از حافظه نصب شده روي سيستم را به آن اختصاص داد. خنک کننده پل شمالي تا حدودي گرم است، اما متأسفانه چيپ ست پل جنوبي ICH7 فاقد خنک کننده بوده و در نتيجه دماي اين چيپ ست کمي زياد است( البته مشکلي ايجاد نمي شود).
پل جنوبي چهار پورت SATA2 و حداکثر هشت پورت USB 2.0 ( که چهار عدد از آن ها جزء رابط هاي پشت مادربورد هستند) را مديريت مي کند. در کنار پورت هاي SATA يک پورت IDE نيز ديده مي شود، اما خبري از پورت فلاپي نيست. جامپر بازگرداندن بايوس به حالت اوليه نيز در اين قسمت قرار دارد.
خوشبختانه علاوه بر رابط PCI-E x16(نسخه1/1)و يک رابط PCI،دو رابطPCI-Ex1 نيز روي مادربورد وجود دارد. با آن که پورت هاي SATA به صورت عمودي روي مادربورد قرار گرفته اند، اما محل قرارگيري رابط PCI-E x16 طوري است که در صورت نصب کارت هاي گرافيک بزرگ مشکلي از اين بابت ايجاد نخواهد شد. گيره نگه دارنده اين رابط نيز به صورت کشويي است و هنگامي که کارت گرافيک روي اين رابط نصب شده با کمي تلاش مي توان آن را جا به جا کرد. باتري CMOS نيز در جاي مناسبي تعبيه شده که اين موضوع امکان دسترسي آسان کاربر را به آن فراهم مي کند.
وجود رابط LPT در پشت مادربورد، دارندگان پرينترهاي قديمي را خوشحال خواهد کرد. همچنين علاوه بر خروجي تصوير D-Sub، خروجي DVI نيز در نظر گرفته شده است. دو پورت PS/2، چهار پورت USB 2.0، اتصال شبکه گيگابيتي و خروجي صداي 5/1 کاناله نيز در اين بخش ديده مي شوند که دو مورد آخر به ترتيب با کنترلرهاي Atheros AR8131 و VT 1705 مديريت مي شوند.
بايوس مادربورد نيز همچون خود مادربورد ساده بوده و گزينه هاي پايه را براي تنظيمات پردازنده و حافظه دارد. يک سيستم عامل مبتني بر Linux به نام eJIFFY روي CD همراه اين مادربورد عرضه مي شود که با استفاده از آن کاربر مي تواند سيستم خود را بدون نياز به ورود به سيستم عامل اصلي کامپيوتر به راحتي بوت کرده و از امکاناتي مانند دسترسي به اينترنت، ديدن عکس ها و چت کردن بهره ببرد.
سيستم تست و نتايج
براي تست اين مادربورد از همان قطعاتي که در مقاله «G31 و G41 در ديار هفتم» ذکر شده، استفاده کرديم( به جزء حافظه). اين قطعات شامل پردازنده Core 2 DUO E8300، دو گيگابايت حافظه DDR3 2000 شرکت Mushkin که در فرکانس 1066 مگاهرتز و به صورت تک کاناله کار مي کرد، هارد ديسک 320 گيگابايتي Western Digital و منبع تغذيه 1235 وات شرکت Green بود.
Cinebench R10
اين مادربورد در اين تست نتيجه چندان متفاوتي با آنچه در مادربورد مشابه ديده بوديم، به دست نيامد. اما به نظر مي رسد ظرفيت بيشتر حافظه و فرکانس بالاتر، تأثير اندکي بر امتياز نهايي داشته است. در اين مادربورد در تست OpenGL امتياز 1459، تست 1CPU امتياز 3503 و در تست xCPU امتياز 6623 به دست آمد.
PC Mark 2005
امتياز نهايي به دست آمده توسط اين مادربورد در نرم افزار PC Mark 2005 بعد از دو بار تست 5340 بود که حدود 115 امتياز بيشتر از مادربورد G41 شرکت AsRock است.
Wprime 2
از آنجا که نوع پردازنده تغييري نکرده و مقدار و فرکانس حافظه نيز تأثير چنداني بر کارايي کل سيستم در اين نرم افزار ندارد، مي بينيم که نتيجه نهايي در اين مادربورد نيز مشابه رقبايش است. در اين تست در حالت 32 ميليون محاسبه زمان 25/798 ثانيه و در حالت 1024 ميليون محاسبه زمان 822/423 ثانيه توسط اين مادربورد ثبت شد.
HD Tune 2.55
يکسان بودن پل جنوبي که وظيفه کنترل پورت هاي SATS 2 و USB 2.0 را بر عهده دارد، باعث مي شود تا نتايج اين تست نيز مشابه ديگر مادربوردهاي رقيب شود( در تست حافظه فلش از حافظه Team Group J100 استفاده شده است).
Resident Evil 5
قدرت پردازشي پردازنده هاي گرافيکي مجتمع چندان چشمگير نيست، اما G41 نسبت به ديگر مدل هاي شرکت اينتل اوضاع بهتري دارد( منظورمان مدل هايي است که کارت گرافيک داخل چيپ ست مجتمع شده است). در اين تست و در دقت تصوير 800×600 پيکسل و کمترين ميزان جزئيات، متوسط 13/5 فريم در ثانيه به دست آمد.
The Last Remnant
پردازنده هاي گرافيکي چيپ ست G31 توانايي اجراي اين بازي را ندارد. اما پردازنده گرافيکي مجتمع در چيپ ست G41( و در اينجا مادربورد ECS G41T-M6) در دقت تصوير 800×600 پيکسل ( جزئيات گرافيکي قابل تنظيم نيست) توانست متوسط 11/6 فريم در ثانيه را به دست آورد.
منبع:عصر شبکه، شماره 104.
/ج