امان ازبچه نا آرام...

ساده ترين راه براي کم کردن گريه نوزادان، استفاده از روش سنتي است. در اين روش شما کودک تان را به حال خود رها مي کنيد تا گريه کند و خود به خود به خواب برود و دراين حين گاهي به سراغ او رفته تا به او اطمينان خاطر بدهيد. در اين روش اعتقاد براين است که کودک شما به تدريج خواهد فهميد که گريه او نتيجه اي در بر نخواهد
دوشنبه، 9 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
امان ازبچه نا آرام...

امان ازبچه نا آرام...
امان ازبچه نا آرام...


 





 
روش هاي کاهش گريه نوزاد

روش سنتي
 

ساده ترين راه براي کم کردن گريه نوزادان، استفاده از روش سنتي است. در اين روش شما کودک تان را به حال خود رها مي کنيد تا گريه کند و خود به خود به خواب برود و دراين حين گاهي به سراغ او رفته تا به او اطمينان خاطر بدهيد. در اين روش اعتقاد براين است که کودک شما به تدريج خواهد فهميد که گريه او نتيجه اي در بر نخواهد داشت و در نهايت وقتي که شما او را بغل نکنيد، همان طور به خواب خواهد رفت.
قدم اول:
مطمئن شويد که کودک تان سير و سالم است و زيرش خيس نيست و زماني که هنوز بيدار است، او را در رختخواب بگذاريد تا بخوابد. اگر وقتي او را ترک مي کنيد، اعتراض کرد، پس از دو دقيقه دوباره برگرديد، به آرامش دست بر سرش بکشيد و چيزهايي براي آرام کردنش به او بگوييد، مانند: «حالا زمان خوابيدن است» و سپس اتاق را ترک کنيد.
قدم دوم:
اگر او به گريه کردن خود ادامه داد، بگذاريد زمان بيشتري از دفعه قبل بگذرد و سپس دوباره به سراغ فرزندتان برويد و دست بر سرش بکشيد و همان کار را تکرار کنيد. به همين ترتيب ادامه دهيد و هر بار زمان تنها گذاشتن او را بيشترکنيد. مدت زماني را به ميل خود انتخاب کنيد، مثلاً بگوييد بيست دقيقه و او را بيش از بيست دقيقه تنها نگذاريد و پس از آن پيشش رفته و آرامش کنيد.
قدم سوم:
شب بعد اين مدت را به حداقل سي دقيقه برسانيد. شما ابتدا مي توانيد مدت زمان تنها گذاشتن وي را ازپنج دقيقه شروع کنيد.
قدم چهارم:
هرشب اين مدت زمان را افزايش دهيد.
اين روش معمولاً پس از يک هفته يا کمتر از آن نتيجه خواهد داد، اما بعضي از کودکان والدين خود را پس ازچند شب خوب خوابيدن، دوباره امتحان مي کنند. بنابراين براي انجام دوباره اين روش آماده باشيد. مواظب باشيد اگر پيش کودک رفته و او را پس ازآن که يک ساعت گريه کرده، بغل کنيد، آنچه ياد مي گيرد اين است که اگر به مدت طولاني گريه کند، شما به سراغ او مي رويد که اين اصلاً درس خوبي نيست!

روش اطمينان دادن مکرر
 

اگر شما ازاين که کودک خود را به حال خود رها نموده تا گريه کند متنفر هستيد، اين راه را امتحان کنيد. شمابه طور مکرر و پشت سر هم به کودک خود اطمينان مي دهيد که در دسترس او هستيد، اما براي اين که خواب فرا رسيده اصرار بورزيد.
قدم اول:
کودک خود را در رختخواب قرار دهيد و به کنار در برويد. اگر او گريه کرد، دوباره به او اطمينان دهيد و بعد ترکش کنيد.
قدم دوم:
اين کار را تا زماني که کودک به خواب برود تکرارکنيد. شما بايد به نتايجي در طول يک هفته براي کاهش گريه کودک تان برسيد. بايد صبرو تحمل زيادي داشته باشيد و خونسرد بمانيد. اگر دچار تنش و اضطراب شويد، اين نگراني به وسيله او درک مي شود و ممکن است باعث بيدار ماندن بيشترشود.

روش عقب نشيني قدم به قدم
 

اين روش خوبي براي از بين بردن عادت بد است. به عنوان مثال اگر کودک شما تنها زماني به خواب مي رود که آواز خاصي برايش بخوانيد با او قدم بزنيد يا با او در رختخواب دراز بکشيد، اين روش مؤثري خواهد بود.
عقيده اين است که تغييرات را به طور تدريجي ايجاد کنيد، به طوري که کودک تان را با تغييرناگهاني پريشان نکيند. نقطه ضعف اين روش آن است که چون تغييرات کم کم ايجاد مي شود، ممکن است هفته ها طول بکشد تا نتيجه دهد. بنابراين بايد براي اين مدت زمان طولاني آمادگي داشته باشيد.
قدم اول:
تا موقعي که کودک تان در رختخوابش به خواب رود، کنار او بنشينيد. به چشمان او نگاه نکنيد و با او هيچ رابطه اي برقرار نکنيد. اگر براي تان مشکل است، با خواندن يک مجله خود را سرگرم کنيد.
قدم دوم:
اين قدراين کار را ادامه دهيد تا از اتاقش خارج شويد. اين روش مي تواند هفته ها طول بکشد. به هر حال زمان آن بسته به نوع انجام کار و چگونگي تطبيق دادن کودک با اين شرايط دارد. مواظب باشيد هرگز بيرون اتاق او هرشب ننشينيد تا به خواب برود. اگرازاين که بيرون اتاق برويد ناراحت مي شود، خود را نزديک وي به کاري مشغول کنيد تا به او اطمينان دهيد اين کار را نبايد هميشه انجام داد.

روش پاداش دادن:
 

يک کودک بالاي شش ماه خيلي خوب به روشي که درآن با يک بوسه پاداش مي گيرد، پاسخ مي دهد.
قدم اول:
کودک را در رختخواب خود بگذاريد و او را بوسيده و شب بخير بگوييد و به او قول دهيد که براي بوسيدن دوباره او بر مي گرديد. چند قدم دورشويد و سپس مجدداً بازگشته و او را ببوسيد.
قدم دوم:
چيزي را عمداً دراتاق جاي بگذاريد، سپس نزد او برگشته و او را براي سومين بار ببوسيد.
قدم سوم:
اين بوسه ها را به طور مکرر تا زماني که او دررختخواب خود بماند انجام دهيد. اگر کودک تان از جاي خود بلند شد، او را مجدداً بخوابانيد و به او بگوييد تنها زماني او را مي بوسيد که در رختخواب خود بماند.
قدم چهارم:
تعداد بوسه ها و مدت انجام آنها تا زماني که کودک تان به خواب برود، بايد هر شب کمترشود.
پس ازيک هفته پيشرفت هايي بايد حاصل شود. اما مراقب باشيد اگرکودک شما دارد به خواب مي رود، بوسيدن شما ممکن است او را از خواب بيدار کند. بنابراين مراقب باشيد.
منبع:نشريه کوچه ما، شماره12.



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط