فرمول آرامش در حضور ديگران
ترجمه: مونا ضرغام
10 توصيه براي يک سخنراني موفق
روشهاي بسياري وجود دارد که ميتوان بر ترس از اشتباه کردن هنگام سخنراني غلبه کرد که از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
پيش از اينکه سخنراني کنيد به خوبي خود را آماده کنيد. در اين مرحله براي اينکه از اشتباهات فاحش در گفتارتان اجتناب کنيد، بايد به طور دقيق بدانيد که راجع به چه موضوعي و تحت چه شرايطي ميخواهيد سخنراني کنيد و مخاطبان شما چه کساني هستند. هيچ چيز را به شانس نسپاريد.
متن سخنراني را با خود تمرين کنيد، و يک کپي از آن بگيريد، به همه جزييات توجه کنيد. وقتي شما خوب آماده باشيد احتمال اشتباه کم ميشود ودر نتيجه شما بيشتر احساس آرامش و اطمينان خواهيد کرد.
دانستن تمام جزيياتي که ميخواهيد در مورد آن سخنراني کنيد هرگز به مفهوم حفظ جز به جز آنچه ميخواهيد بگوييد نيست. بلکه اين به اين معنا است که شما خلاصه اي از آنچه ميخواهيد بگوييد را داشته باشيد. اين موجب ميشود که شما هنگام فراموش کردن محتوا به اين خلاصه نگاهي کنيد که حتي از نظر تماشاچي هم مورد قبول است زيرا نشان ميدهد که شما محتواي پيام را لغت به لغت حفظ نکردهايد.
شناخت حضار پيش از سخنراني نيز مهم است زيرا ايدهاي را در خصوص سخنراني به شما ميدهد. اگر شما با فقدان شناخت هرچند محدود افراد بخواهيد سخنراني کنيد اضطرابتان افزايش مييابد.
در خصوص شناخت شرايط هم بايد گفت که بهتر است پيش از سخنراني ميکروفون را امتحان کنيد و محل سخنراني را ببينيد. همين نکات موجب افزايش اعتماد به نفس شما هنگام سخنراني ميشود.
محتواي سخنراني را با خود تمرين کنيد. هرقدر بيشتر تمرين کنيد اعتماد به نفس بيشتري پيدا ميکنيد.
هنگام تمرين کردن حتي ميتوانيد از آينه هم استفاده کنيد. اين موجب تمرکز بيشتر شما ميشود و اينکه ببينيد هنگام سخنراني چگونه به نظر ميرسيد و همچنين موجب ميشود شما تماس چشميخود را با حضار در حين سخنراني حفظ کنيد.
شما ميتوانيد در تمرين خود از ضبط صوت هم استفاده کنيد. اين موجب ميشود که شما از مکث براي به ياد آوردن مطالب خودداري کنيد و همچنين شيوه استفاده از لغات را به شما نشان ميدهد.
ميتوانيد حتي جلوي دوستانتان هم سخنراني کنيد. اين شيوه خيلي جالبي است زيرا شما را با دنياي واقعيت ارتباط ميدهد. روش ديگر براي کاهش اضطراب اين است که بدانيد حضار اغلب طرفدار شما هستند. آنها ميخواهند سخنان شما را بشنوند و ببينند که شما چه کار ميکنيد.
پيش از آنکه سخنراني کنيد فکر کنيد که حضار اشخاصي مهربان و دوست داشتني و از دوستان شما هستند. اين موجب ميشود شما تصوير خوبي را در ذهن داشته باشيد. حضار هم زبان بدن شما را خواهند فهميد و طبق آن پاسخ خواهند داد.
منبع: http://www.salamat.com