تاناکورا پوشيدن گران تمام ميشود
نويسنده:دکتر محمدعلي نيلفروشزاده*
عوارض پوستي استفاده از لباسهاي تاناکورا
با شروع هر فصل و بالا بودن قيمت پوشاک، گروهي از مردم پوشيدن لباسهاي کهنه خارجي ارزان را به مشابه و نوي ايراني گرانتر، ترجيح ميدهند. بعضيها معتقدند که در تاناکوراييها لباسهاي خوبي ميتوان پيدا کرد که فقط کافي است يک بار شسته شود. آن وقت هيچ فرقي با يک لباس نو ندارند! خارجي بودن و مارکدار بودن اين لباسها بهانههاي ديگري است براي عده ديگري که به خريد اين لباسها روي ميآورند. فروشگاههايي که حتي اگر هرگز به عنوان خريدار پا به آنجا نگذاشته باشيم، حداقل از سر کنجکاوي هم که شده نيمنگاهي به درون آنها انداختهايم. لباسهايي که از ديوارها و جالباسيها آويخته شدهاند و بوي خاص نامطلوبي از آنها به مشام ميرسد. اگرچه از عمر اين فروشگاهها سالهاي زيادي نميگذرد اما خيلي سريع جاي خود را در بازار ايران باز کردهاند و اين روزها شاهد افزايش اين فروشگاهها در سطح شهرهاي مختلف از جمله تهران هستيم که از محلههاي فقيرنشين تا محلههاي متمول را دربرميگيرند. لباسها در اين فروشگاهها با قيمتهاي بسيار نازل و البته متنوع براساس کيفيت و نو بودن آنها طبقهبندي شدهاند. در لابهلاي اين لباسها گاهي ميتوان لباسهاي نو هم پيدا کرد که به دليل نقص در محل توليد تحت عنوان لباس استوک به همراه لباسهاي دسته دوم به ساير کشورها فرستاده شدهاند. اين لباسها پس از ورود به کشورهاي مقصد بعد از رفع عيبهاي احتمالي و آراسته شدن و حتي استفاده از مارکهاي معروف روانه فروشگاهها ميشوند.
خريداران لباس تاناکورا
اول، انتقال بيماريهاي عفوني
دوم، خطر حساسيتزايي
موادي که در پروسه عرضه براي ضدعفوني اين لباسها استفاده ميشود. خطر ابتلا به بيماريهاي عفوني هميشه در کمين مصرفکنندگان اين لباسهاست و حتي ممکن است با شستشو و ضدعفوني هم بهطور کامل از بين نرود. قارچهاي پوستي باعث ايجاد ضايعههاي پوستي و قرمزي و خارش ميشوند. اين قارچها حتي ممکن است تا مدتها در لباس بمانند. در واقع هرگز نميتوان به مصرفکنندگان تاناکورا اطمينان داد که پوشيدن اين لباسها اگر تا به حال برايشان مشکلي ايجاد نکرده، هميشه نيز همينطور خواهد بود چون خيلي از ويروسهاي اين بيماري بعد از مدتي طولاني خود را نشان ميدهند. لباسهاي زير که در تماس مستقيم با بدن هستند، بيشتر موجب انتقال بيماري شده و لباسهايي مانند کت، کاپشن و شلوار کمتر بيماري با خود به همراه دارند، بنابراين توصيه ميشود اگر به هر دليلي قصد خريد لباسهاي دسته دوم را داريد، از خريد لباسهايي که در تماس مستقيم با بدن شما هستند پيشگيري کنيد. در هر صورت تعداد نهچندان کمي از مردم اين لباسها را ميخرند و ميپوشند اما به جز جنبههاي بهداشت جسمي استفاده از لباسها، بايد به مسايل رواني آن هم توجه کرد. لباسهاي دست دوم اغلب در وضعيت خوبي از نظر رفو و شستشو هستند ولي آيا اين لباسها براي سلامت خطرناک هستند؟
عوامل باکتريال مثل استرپتوکوک و استافيلوکوک بعيد است که در تعداد کافي و مدت زمان طولاني در لباس يا بستر زنده بماند. پارازيتها (از جمله قارچها) اگرچه ممکن است مدت زيادي زنده بمانند ولي انتقال اين ارگانيسمها نيز بعيد است. اگر ميخواهيد بدانيد پوشيدن اين لباسها منجر به بروز چه خطراتي ميشود، نگاهي به بيماريهاي پوستي زير بيندازيد:
گالگال يک بيماري عفوني پوست است که توسط مايت ايجاد شود. انتقال در اثر تماس مستقيم با فرد آلوده يا البسه و بستر آلوده منتقل ميشود. مايت ميتواند تا 4 روز بهعنوان ناقل زنده بماند.
شپش بدن
شپش عانه
شپش سر
ساس
تينهآ
پي نوشت ها :
* متخصص پوستومو
منبع:www.salamat.com/ج