تاناکورا پوشيدن گران تمام مي‌شود

امروزه همه با اسم تاناکورا به‌عنوان يک اصطلاح شناخته‌شده آشنايي دارند اما انديشيدن به عوارض استفاده از البسه تاناکورا، مخصوصا عوارض پوستي آن، موضوعي است که نيازمند تأمل جدي است.
دوشنبه، 16 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تاناکورا پوشيدن گران تمام مي‌شود

تاناکورا پوشيدن گران تمام مي‌شود
تاناکورا پوشيدن گران تمام مي‌شود


 

نويسنده:دکتر محمدعلي نيلفروش‌زاده*




 

عوارض پوستي استفاده از لباس‌هاي تاناکورا
 

امروزه همه با اسم تاناکورا به‌عنوان يک اصطلاح شناخته‌شده آشنايي دارند اما انديشيدن به عوارض استفاده از البسه تاناکورا، مخصوصا عوارض پوستي آن، موضوعي است که نيازمند تأمل جدي است.
با شروع هر فصل و بالا بودن قيمت پوشاک، گروهي از مردم پوشيدن لباس‌هاي کهنه خارجي ارزان را به مشابه و نوي ايراني گران‌تر، ترجيح مي‌دهند. بعضي‌ها معتقدند که در تاناکورايي‌ها لباس‌هاي خوبي مي‌توان پيدا کرد که فقط کافي است يک بار شسته شود. آن وقت هيچ فرقي با يک لباس نو ندارند! خارجي بودن و مارک‌دار بودن اين لباس‌ها بهانه‌هاي ديگري‌ است براي عده ديگري که به خريد اين لباس‌ها روي مي‌آورند. فروشگاه‌هايي که حتي اگر هرگز به عنوان خريدار پا به آنجا نگذاشته‌ باشيم، حداقل از سر کنجکاوي هم که شده نيم‌نگاهي به درون آنها انداخته‌ايم. لباس‌هايي که از ديوارها و جالباسي‌ها آويخته شده‌اند و بوي خاص نامطلوبي از آنها به مشام مي‌رسد. اگرچه از عمر اين فروشگاه‌ها سال‌هاي زيادي نمي‌گذرد اما خيلي سريع جاي خود را در بازار ايران باز کرد‌ه‌اند و اين روزها شاهد افزايش اين فروشگاه‌ها در سطح شهرهاي مختلف از جمله تهران هستيم که از محله‌هاي فقيرنشين تا محله‌هاي متمول را دربرمي‌گيرند. لباس‌ها در اين فروشگاه‌ها با قيمت‌هاي بسيار نازل و البته متنوع براساس کيفيت و نو بودن آنها طبقه‌بندي شده‌اند. در لابه‌لاي اين لباس‌ها گاهي مي‌توان لباس‌هاي نو هم پيدا کرد که به دليل نقص در محل توليد تحت عنوان لباس استوک به همراه لباس‌هاي دسته دوم به ساير کشورها فرستاده شده‌اند. اين لباس‌ها پس از ورود به کشورهاي مقصد بعد از رفع عيب‌هاي احتمالي و‌ آراسته شدن و حتي استفاده از مارک‌هاي معروف روانه فروشگاه‌ها مي‌شوند.

تاناکورا پوشيدن گران تمام مي‌شود

خريداران لباس تاناکورا
 

در بين طيف وسيع خريداران لباس‌هاي تاناکورا افراد مختلفي از قشرهاي متفاوت جامعه مشاهده مي‌شود و لزوما همه طرفداران اين لباس‌ها را افراد فقير و نيازمند جامعه تشکيل نمي‌دهند و هر کدام براي انتخاب خود دليل و منطق خاصي دارند. جوشاندن، شستشو و اتو کردن باعث از بين رفتن تمام ميکروب‌هاي پوستي نمي‌شود و بسياري از اين ميکروب‌هاي بادوام مي‌توانند موجب ايجاد بيماري در افراد شوند. بسياري از ميکروب‌ها حتي بعد از شستن هم از بين نمي‌روند و تا زمان زيادي دوام خواهند داشت. به طور مثال قارچ‌ها مي‌توانند عامل خطرزايي براي استفاده‌کنندگان از اين لباس‌ها باشند و اگر به بدن افراد منتقل شوند، ابتدا با خارش و مشکلات پوستي و بعد با خطرات جدي عفونتي همراه خواهند بود. خطرات اين لباس‌ها را از دو بعد مي‌توان بررسي کرد:
اول، انتقال بيماري‌هاي عفوني
دوم، خطر حساسيت‌زايي
موادي که در پروسه عرضه براي ضدعفوني اين لباس‌ها استفاده مي‌شود. خطر ابتلا به بيماري‌هاي عفوني هميشه در کمين مصرف‌کنندگان اين لباس‌هاست و حتي ممکن است با شستشو و ضدعفوني هم به‌طور کامل از بين نرود. قارچ‌هاي پوستي باعث ايجاد ضايعه‌هاي پوستي و قرمزي و خارش مي‌شوند. اين قارچ‌ها حتي ممکن است تا مدت‌ها در لباس بمانند. در واقع هرگز نمي‌توان به مصرف‌کنندگان تاناکورا اطمينان داد که پوشيدن اين لباس‌ها اگر تا به حال برايشان مشکلي ايجاد نکرده، هميشه نيز همين‌طور خواهد بود چون خيلي از ويروس‌هاي اين بيماري بعد از مدتي طولاني خود را نشان مي‌دهند. لباس‌هاي زير که در تماس مستقيم با بدن هستند، بيشتر موجب انتقال بيماري شده و لباس‌هايي مانند کت، کاپشن و شلوار کمتر بيماري با خود به همراه دارند، بنابراين توصيه مي‌شود اگر به هر دليلي قصد خريد لباس‌هاي دسته دوم را داريد، از خريد لباس‌هايي که در تماس مستقيم با بدن شما هستند پيشگيري کنيد. در هر صورت تعداد نه‌چندان کمي از مردم اين لباس‌ها را مي‌خرند و مي‌پوشند اما به جز جنبه‌هاي بهداشت جسمي استفاده از لباس‌ها، بايد به مسايل رواني آن هم توجه کرد. لباس‌هاي دست دوم اغلب در وضعيت خوبي از نظر رفو و شستشو هستند ولي آيا اين لباس‌ها براي سلامت خطرناک هستند؟
عوامل باکتريال مثل استرپتوکوک و استافيلوکوک بعيد است که در تعداد کافي و مدت زمان طولاني در لباس يا بستر زنده بماند. پارازيت‌ها (از جمله قارچ‌ها) اگرچه ممکن است مدت زيادي زنده بمانند ولي انتقال اين ارگانيسم‌ها نيز بعيد است. اگر مي‌خواهيد بدانيد پوشيدن اين لباس‌ها منجر به بروز چه خطراتي مي‌شود، نگاهي به بيماري‌هاي پوستي زير بيندازيد:
گالگال يک بيماري عفوني پوست است که توسط مايت ايجاد شود. انتقال در اثر تماس مستقيم با فرد آلوده يا البسه و بستر آلوده منتقل مي‌شود. مايت مي‌تواند تا 4 روز به‌عنوان ناقل زنده بماند.

شپش بدن
 

اين شپش از خون انسان تغذيه مي‌کند و بين پوست و لباس انسان زندگي مي‌کند، انتقال توسط لباس آلوده ايجاد مي‌شود و در بستر و مبل مي‌تواند تا 5 روز زنده بماند.

شپش عانه
 

اين شپش از خون تغذيه مي‌کند و معمولا در نواحي موهاي ضخيم عانه، ابرو و ريش زندگي مي‌کند. انتقال جنسي روش معمول انتقال است. بستر و لباس آلوده باعث انتقال به فرد سالم مي‌شود و معمولا 1 تا 2 روز خارج از بدن انسان زنده مي‌ماند.

شپش سر
 

ارتباط نزديک سر آلوده به سر فرد ديگر مهم‌ترين راه انتقال اين شپش است. اگر چه شانه‌سر، کلاه و روسري هم عوامل انتقال محسوب مي‌شوند. اين ارگانيسم خارج از بدن انسان 1 تا 2 روز زنده مي‌ماند.

ساس
 

ساس در مبلمان و بستر افراد آلوده زندگي مي‌کند و از خون فرد تغذيه مي‌کند. مي‌تواند مدت زمان طولاني‌ حتي بيشتر از يک سال خارج از بدن انسان زندگي کند و از طريق مبلمان آلوده منتقل مي‌شود.

تينه‌آ
 

اين عفونت قارچي پوست، مو و ناخن بسيار آلوده‌کننده است. تينه‌آ مي‌تواند از پوست آلوده به پوست و يا لباس، کفش يا سطح آلوده مثل دوش يا کف حمام منتقل شود. پوست‌هاي مرده فرد مي‌تواند زماني طولاني‌ عفونت‌ قارچي را در خود نگه دارد.

پي نوشت ها :
 

* متخصص پوست‌ومو

منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.