فرشته‌ها چگونه مي‌بينند؟

اگرچه سالم بودن و طبيعي بودن اندام بينايي نمي‌تواند توانايي کودک شما را براي داشتن دستگاه بينايي کارآمد و ارائه تفسيري درست از آنچه که مي‌بيند، تضمين نمايد؛ اما کودک شما در سنين پيش مدرسه بايد به حداقلي از مهارت‌هاي بينايي مورد نياز دست يابد تا بتواند در سن 6سالگي وارد مدرسه شود.
يکشنبه، 29 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فرشته‌ها چگونه مي‌بينند؟

فرشته‌ها چگونه مي‌بينند؟
فرشته‌ها چگونه مي‌بينند؟


 

ترجمه: ياسمين ثريا




 

آشنايي با روند تکامل بينايي کودکان از بدو تولد تا 6 ماهگي
 

اگرچه سالم بودن و طبيعي بودن اندام بينايي نمي‌تواند توانايي کودک شما را براي داشتن دستگاه بينايي کارآمد و ارائه تفسيري درست از آنچه که مي‌بيند، تضمين نمايد؛ اما کودک شما در سنين پيش مدرسه بايد به حداقلي از مهارت‌هاي بينايي مورد نياز دست يابد تا بتواند در سن 6سالگي وارد مدرسه شود.
بنابراين لازم است شما به‌عنوان والدين، از نحوه تکامل بينايي کودک آگاهي داشته باشيد تا هرگونه مشکلي را زودتر از اينکه به يک مشکل بينايي حاد تبديل شود، شناسايي کرده و درصدد درمان آن برآييد. مطلبي که پيش روي شماست به شما کمک مي‌کند ديدي هوشمندانه نسبت به تکامل بينايي کودک‌تان داشته باشيد و بدانيد که کي، چگونه و کجا بايد به ياري او بشتابيد.

فرشته‌ها چگونه مي‌بينند؟

هر نوزاد در بدو تولدش معمولا در بيمارستان توسط پزشک متخصص اطفال مورد معاينه کامل جسمي قرار مي‌گيرد. چشم‌ها از جمله اندام‌هايي هستند که معاينه مي‌شوند اما لازم است والدين هم بعد از انتقال نوزاد به خانه از سلامت بينايي او مطمئن شوند. بنابراين لازم است به اين موارد توجه شود: نمود ظاهري چشم‌ها، قرمزي غيرعادي چشم‌ها، قرمزي غيرعادي پلک‌ها، پوسته‌پوسته شدن پلک‌ها، گل مژه يا زخم پلک‌ها، اشک‌ريزش مفرط، پژمرده بودن غيرعادي پلک‌ها، چرخش کند و توأم با خستگي يک چشم به طرف داخل يا خارج. اما وجود حرکاتي دال بر ناراحتي چشم‌ها، ماليدن مفرط چشم‌ها، اجتناب از نور تابناک و بسته نگه‌داشتن زياد چشم‌ها هم بايد به اطلاع پزشک برسد. نکته مهم آن است که زمان تکامل بينايي هر کودک با کودک ديگر متفاوت است و مثلا يک تأخير يک هفته‌اي، امري غيرعادي نيست. با اين حال، يک تأخير قابل‌ملاحظه در مراحل تکاملي کودک، نيازمند تامل و توجه ويژه است.
اوضاع بينايي کودک در نخستين روزهاي زندگي نوزاد شما در نخستين روزهاي زندگي مي‌تواند هر جسمي‌ را که حدودا در فاصله 20 تا 35 سانتي‌متري صورت‌اش باشد، تشخيص بدهد. به همين دليل، وقتي فرزندتان را بغل کرده و به خود نزديک مي‌کنيد، آرام‌تر مي‌شود؛ چون مي‌تواند صورت شما را از اين فاصله، واضح‌تر ببيند. در حدود 6 هفتگي، نوزاد مي‌تواند تحرک اشياي نزديک را تشخيص بدهد. در اين هنگام اگر يک شيء جلوي صورت نوزاد به آرامي ‌حرکت کند، او با چشمان‌اش آن حرکات را رديابي مي‌کند. مي‌توانيد اين مرحله را امتحان کنيد. فرزندتان را در آغوش بگيريد و سرتان را به آرامي ‌به چپ و راست حرکت دهيد. خواهيد ديد چه‌طور چشمان براق فرزندتان، حرکات سر شما را دنبال مي‌کند.

مي‌دانيد چرا نوزاد به پيشاني شما خيره مي‌شود؟
 

اگر ديده باشيد اسباب‌بازي‌هاي مخصوص نوزادان خيلي کوچک‌اند و معمولا سياه و سفيدند. نوزاد‌ان مي‌توانند تضاد شديد رنگ‌ها را در کنار هم به خوبي تشخيص دهند. با استناد به اين ويژگي بينايي نوزادان مي‌توان فهميد که چرا در هفته‌هاي اول بعد از تولد کودکان بيشتر به پيشاني شما خيره نگاه مي‌کنند. از دو ماهگي به بعد، نوزاد به تدريج مي‌تواند رنگ‌هاي اصلي و بارز را تشخيص بدهد و حتي به اشياي رنگي (مثلا بلوز زرد شما يا توپ سبزرنگي در کنارش) اشاره کند. ازاين سن به بعد مي‌توانيد بالاي تخت نوزادتان آويز‌هاي عروسکي رنگي نصب کنيد تا با حرکت آنها سرگرم شود.

اوضاع بينايي کودک بين 3تا6ماهگي
 

بين 3 تا 6 ماهگي، نوزاد مي‌تواند هر سه بعد اشيا را ديده و درک کند. به علاوه هماهنگي حرکات دست‌ها و چشمان نوزاد هم در همين سن شروع به تکامل کرده و نوزاد سعي مي‌کند اشيايي که نزديک‌اش هستند را با دست لمس کند؛ مثلا ممکن است بخواهد گردن‌بند يا گوشواره شما را با دست‌اش بگيرد و بکشد. از اين سن به بعد، کوچولوي شما مي‌تواند تمام حرکات محيط اطراف‌اش را در اتاق نشخيص دهد و براي آنها عکس‌العمل نشان دهد، حتي ممکن است سعي کند اشياي کوچک و سبک دور و برش را هم به خود نزديک کند.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط