66 ميليون ميکروب در کف کفش‌

آيا مي‌دانستيد وقتي با کفش‌ وارد خانه مي‌شويد، کلي گردوغبار و آلرژن و ميکروب وارد خانه‌تان مي‌کنيد؟ خيلي از آلاينده‌ها و آلودگي‌هايي که وارد خانه مي‌شوند، ناشي از همين مساله است: وارد شدن به خانه با کفش.... شيارهاي ته کفش‌، فضاي مناسبي براي جمع شدن آلودگي‌هايي است که گاهي جدا کردن‌شان از ته کفش کار بسيار
يکشنبه، 21 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
66 ميليون ميکروب در کف کفش‌

66 ميليون ميکروب در کف کفش‌
66 ميليون ميکروب در کف کفش‌


 

نويسنده:مريم منصوري




 
آيا مي‌دانستيد وقتي با کفش‌ وارد خانه مي‌شويد، کلي گردوغبار و آلرژن و ميکروب وارد خانه‌تان مي‌کنيد؟ خيلي از آلاينده‌ها و آلودگي‌هايي که وارد خانه مي‌شوند، ناشي از همين مساله است: وارد شدن به خانه با کفش.... شيارهاي ته کفش‌، فضاي مناسبي براي جمع شدن آلودگي‌هايي است که گاهي جدا کردن‌شان از ته کفش کار بسيار سختي است؛ آلودگي‌هايي که ما از محل کار، خيابان، فروشگاه، ورزشگاه‌، توالت‌هاي عمومي و هر مکاني که در طول روز به آنجا پا گذاشته‌ايم، با خودمان به خانه مي‌بريم. اين آلودگي‌ها مي‌توانند در لابه‌لاي پرز فرش‌ها، موکت‌ها و سنگفرش‌هاي خانه جمع و مخفي شوند و به‌راحتي اعضاي خانواده را آلوده کنند.
نتايج يک مطالعه جديد نشان مي‌دهد که در کف کفش‌ها، به طور متوسط، 66 ميليون ميکروب وجود دارد. در اين مطالعه، دانشمندان دانشگاه آريزونا، 9 گونه مختلف باکتري را در کف کفش افراد شناسايي کردندکه باعث بيماري‌هاي گوارشي يا عفونت چشم و عفونت‌هاي ريوي مي‌شوند. نتايج اين مطالعه نشان مي‌دهد باکتري‌هايي که به کف کفش مي‌چسبند، بيش از هر سطح ديگري به حيات خودشان ادامه مي‌دهند؛ چون وقتي ما راه مي‌رويم دايما مواد جديدي به کف کفش‌مان مي‌چسبند که باکتري‌ها مي‌توانند از آن به عنوان تغذيه خود استفاده و رشد کنند. اين محققان با بررسي سطوح کاشي و سراميک کف منازل متوجه شده‌اند که در بيش از 90 درصد موارد، باکتري‌ها و ميکروب‌هاي کف کفش به سراميک‌هاي کف‌پوش منازل مي‌چسبند و اين در حالي است که تعداد ميکروب‌ها در پرزهاي قالي و موکت از اين هم بيشتر است.

66 ميليون ميکروب در کف کفش‌

محققان بر اين باورند که کف کفش‌هاي ما از کاسه توالت هم کثيف‌تر است؛ چون در کف کاسه توالت حدود 1000 ميکروب زندگي مي‌کنند ولي عدد و رقم ميکروب‌ها در کف کفش‌ها به ميليون‌ها مي‌رسد. نوزادان و کودکان نوپا اولين کساني هستند که مي‌توانند ميزان زيادي از اين آلودگي‌ها را دريافت کنند زيرا آنها دايما در حال جست و خيز و چهاردست و پا يا سينه‌خيز رفتن روي زمين هستند و هر شي‌اي که سر راه‌شان باشد را به دهان فرو مي‌برند. اشيايي که ممکن است با وارد شدن کفش آلوده شما به خانه، آلوده شده و آنها را بيمار کند.
بعد از نوزادان و کودکان نوپا، سالمند‌ان و مبتلايان به آلرژي يا آسم، زنان باردار، بيماران با سيستم ايمني ضعيف (مانند بيماران مبتلا به انواع سرطان يا ايدز) در معرض بيشترين خطر آلودگي ناشي از کفش‌ها هستند.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.