نيازهاي کودکان

براي پدر و مادر شناخت نيازهاي جسمي فرزندشان مثل:تغذيه، تهيه لباس هاي گرم يا خنک به هنگام سرما و گرما، تنظيم ساعات خواب در زمان مناسب آسان است، ولي نيازهاي روحي و احساسي کودک ممکن است مشخص نباشد.
سه‌شنبه، 3 خرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
نيازهاي کودکان

نيازهاي کودکان
نيازهاي کودکان


 

نويسنده:پرنده افشار




 

نيازهاي کودکان براي برخورداري از سلامت رواني
 

براي پدر و مادر شناخت نيازهاي جسمي فرزندشان مثل:تغذيه، تهيه لباس هاي گرم يا خنک به هنگام سرما و گرما، تنظيم ساعات خواب در زمان مناسب آسان است، ولي نيازهاي روحي و احساسي کودک ممکن است مشخص نباشد.
سلامت رواني کودک اجازه مي دهد تا بچه ها خوب فکر کنند از نظر اجتماعي پيش رفت کنند و ضمن داشتن خلاقيت که لازمه ي آن تشويق و کمک پدر و مادر است، مهارت هاي جديد را به خوبي بياموزند. علاوه بر اين ها داشتن دوستان خوب و شنيدن کلمات و جمله هاي تشويق آميز از جانب بزرگ سالان، براي کمک به پيش برد اعتماد به نفس و ايجاد عزت نفس مهم بوده، نگرش آن ها را نسبت به زندگي بهبود مي بخشد.

به کودکان محبت بدون قيد و شرط نثار کنيد
 

عشق، امنيت و پذيرش بايد در قلب افراد خانواده باشد. کودکان نياز به آن دارند که بدانند عشق و محبت شما بستگي به اعمال آن ها ندارد.
اشتباهات و شکست ها و ندانم کاري ها را بايد انتظار داشت و پذيرفت که اعتماد در خانه اي رشد مي يابد که مملو از عشق و توجه بدون قيد و شرط باشد.

اعتماد و عزت نفس کودکان را پرورش دهيد
 

الف)آن ها را تحسين کنيد
تشويق، اولين قدم هاي کودک و يا توانايي او براي يادگيري يک بازي جديد را سرعت مي بخشد. به آن ها براي علاقه مند شدن به کشف و يادگيري محيط شان کمک مي کند. بگذاريد بچه ها در محيطي امن که صدمه اي به آن ها وارد نشود بازي کنند و چيزهاي جديد کشف نمايند. گاه گاهي با لبخند زدن و صحبت کردن به آن ها اطمينان ببخشيد. بعضي وقت ها در فعاليت هاي آن ها شرکت کنيد و با آن ها هم بازي شويد هيچ لذتي براي يک کودک بيش تر از کشتي گرفتن با پدر و يا مهمان بازي کردن با مادر نيست. توجه شما در به وجود آوردن اعتماد به نفس و خود باوري آن ها مؤثر خواهد بود.
ب)از به کار بردن الفاط نامناسب خودداري کنيد
گاهي والدين وقتي از شيطنت هاي فرزند خود کلافه مي شوند با گفتن کلمات يا عبارتي نظير:«اي واي از دست اين بچه» «کلافه شدم!» «ديوانه ام کرده است!»يا«شيطان!»و«غير قابل تحمل!»خشم خود را خالي مي کنند در حالي که اين گونه عکس العمل ها مي تواند در آينده اثر بسيار ناگواري روي کودک داشته، به او بقبولاند که او واقعاً غير قابل تحمل است. پس سعي کنيم خشم خود را با گفتن اين گونه کلمات ابراز نکنيم و انتظار نداشته باشيم که آن ها هم هميشه مانند يک بزرگ سال رفتار معقول و واقع بينانه داشته باشند.
ج)اهداف معقول تعيين کنيد
بچه هاي کوچک نياز به اهداف واقع بينانه دارند تا آرزوهاي آن ها را با توانايي هاي شان مطابقت دهد. بچه هاي بزرگ تر با کمک شما مي توانند فعاليت هايي را انتخاب نمايند که توانايي هاي آن ها را آزموده و اعتماد به نفس آن ها را زيادتر کند. کمک کنيم تا کودکان مان که سازندگان جامعه ي فردا هستند خود را باور کنند و از نظر رواني آن قدر توانا شوند که بتوانند پدران و مادران خوب فردا باشند.
منبع:نشريه پيام زن، شماره 219.




 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط