مردانی که سلامتی را دوست دارند

اين روزها مدام مي شنويم که به نشانه هاي بدن خود توجه کنيم و اگر هرگونه تغييري در کارکرد اعضاي بدن مان مشاهده کرديم به پزشک مراجعه کنيم ولي متاسفانه بسياري از ما با داشتن علامت هايي چون سردرد، سوزش معده، يبوست و علايمي چون اين ها به پزشک مراجعه نمي کنيم و گاهي اوقات اين طور فکر مي کنيم که اگر همچنان درد را تحمل
يکشنبه، 8 خرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مردانی که سلامتی را دوست دارند

مرداني که سلامتي را دوست دارند
مردانی که سلامتی را دوست دارند


 





 
14 نشانه سرطان در مردان که به آن بي توجه اند
اين روزها مدام مي شنويم که به نشانه هاي بدن خود توجه کنيم و اگر هرگونه تغييري در کارکرد اعضاي بدن مان مشاهده کرديم به پزشک مراجعه کنيم ولي متاسفانه بسياري از ما با داشتن علامت هايي چون سردرد، سوزش معده، يبوست و علايمي چون اين ها به پزشک مراجعه نمي کنيم و گاهي اوقات اين طور فکر مي کنيم که اگر همچنان درد را تحمل کنيم و به پزشک مراجعه نکنيم انسان قوي هستيم! خيلي ها اين طور فکر مي کنند و اين جاست که درد قفسه سينه مزمن مي تواند از نارسايي قلبي خبر دهد و سردرد از پرفشاري خوني که مدت هاست به آن بي توجهي شده و حالا در مرز آسيب به کليه هاست.بايد به دردها و نشانه هاي غيرعادي بدن بسيار دقت کرد چرا که بعضي از آنها مي توانند از سرطان خبر دهند که در بسيار موارد اگر سرطان به موقع تشخيص داده شود ممکن است شانس بهبودي داشته باشد يا حداقل طول عمر بيمار افزايش پيدا کند.مردان که به طور متوسط نيمي از جمعيت يک جامعه را تشکيل مي دهند هم مانند زنان در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان ها هستند ولي متاسفانه بسياري از آنها با مراجعه به پزشک مشکل دارند و حتي فکر مي کنند که دکترها دستي دستي آدم را مريض مي کنند! ولي همين بي توجهي يکي از عواملي است که باعث مي شود بسياري از مردان کمتر از زنان عمر کنند.برخي نشانه هاي سرطان در مردان مشخص هستند و درگيري در نقاط خاصي از بدن را نشان مي دهند.دردي که در چند عضو از بدن ديده مي شود به احتمال زياد به سرطان مربوط نيست و مي تواند توضيحات گوناگوني داشته باشد.ولي اين به اين معني نيست که شما مي توانيد بدون مراجعه به پزشک سرطان را تشخيص دهيد.در اينجا 15 نشانه را مي خوانيد که مي توانند از سرطان در مردان خبر دهند:

1- درد
 

با افزايش سن،افرد از دردهاي گوناگوني شکايت مي کنند و اين دردها مي توانند نشانه اي از سرطان باشند.گرچه ماهيت بيشتر دردها اين گونه نيست.بنا به اعلام انجمن سرطان آمريکا هر دردي که بيش از اندازه طول بکشد و دوام داشته باشد بايد توسط پزشک بررسي شود.او مي تواند با دريافت شرح حال بيمار و دانستن جزييات بيشتر درباره ماهيت درد تصميم بگيرد و اگر نياز به انجام آزمايش هاي بيشتر وجود دارد اين آزمايش ها را درخواست کند.اگر معلوم شود که ماهيت اين درد سرطاني نيست باز هم شما از مراجعه به پزشک سود برده ايد چرا که پزشک به شما کمک مي کند منشا دردتان را بشناسيد و براي رفع آن اقدام کنيد.

2- تغييرات در بيضه ها
 

سرطان بيضه به طور عمده در مردان 20 تا 39 ساله روي مي دهد. جامعه سرطان آمريکا توصيه مي کند که مردان به طور منظم از جهت سلامت بيضه ها معاينه شوند تا هرگونه نشانه سرطان شناسايي شده براي درمان آن اقدام شود.برخي از پزشکان هم معاينه ماهانه توسط خود فرد را توصيه مي کنند.هرگونه تغيير در اندازه بيضه ها مانند بزرگ شدن يا کوچک شدن بايد مورد توجه قرار گيرد و فرد نبايد در کيسه بيضه ها احساس سنگيني کند.به علاوه تورم يا برجستگي هم نبايد ناديده گرفته شود.برخي از سرطان هاي بيضه بسيار سريع روي مي دهند بنابراين تشخيص اوليه بسيار مهم است.در چنين مراجعه اي پزشک بيضه ها را معاينه مي کند و ارزيابي کلي از وضعبت سلامتي فرد انجام مي دهد. ممکن است او انجام سونوگرافي از بيضه ها را درخواست کند و گاهي اوقات هم ممکن است انجام نمونه برداري(بيوپسي) از بيضه ها ضرورت پيدا کند تا هرگونه احتمال وجود سرطان بررسي شود.

3- تغييرات در غدد لنفاوي
 

دکتر هانا ليندن، سرطان شناس و دانشيار دانشکده پزشکي دانشگاه واشينگتن توصيه مي کند که اگر ديديد غدد لنفاوي زير بغل، گردن يا کشاله ران يا هر جاي ديگر بدن شما بزرگ شده اند حتما به پزشک مراجعه کنيد:«اگر اين غدد لنفاوي مرتب رو به رشد هستند و از ظاهر شدن آنها يک ماه مي گذرد بي ترديد به پزشک رجوع کنيد.»پزشک شما را دقيق معاينه کرده سعي مي کند علتي که باعث بزرگ شدن غدد لنفاوي شده را بيايد که عفونت يکي از اين دلايل مي تواند باشد.اگر عفونتي در کار نباشد پزشک ممکن است دستور نمونه برداري از اين غده ها را بدهد.

3-تب
 

اگر بدون دليل تب کرده ايد ممکن است نشانه اي از سرطان باشد يا از بيماري عفوني ديگري خبر دهد که نياز به درمان دارد.بيشتر سرطان ها در دوره اي از زمان باعث بروز تب مي شوند. معمولا تب زماني بروز مي کند که سرطان از عضو اصلي گسترش پيدا کرده و به اعضاي مجاور سرايت کرده است.سرطان هاي خون(لوسمي)يا لنفوم هم مي توانند باعث تب شوند. بي توجهي به تبي که توجيهي براي آن نمي توان يافت اصلا کار درستي نيست.به پزشک مراجعه کنيد تا او علت تب را دريابد و اقدامات لازم را براي رفع علت آن انجام دهد.

5-کاهش وزن بدون دليل
 

کاهش وزن بدون علت هم يکي ديگر از علامت هايي است که نبايد به سادگي از کنار آن گذشت.بيشتر افراد به سختي وزن کم مي کنند و اگر مردي در مدت کوتاهي مثلا چند هفته بيش از 10 درصد وزن بدنش را از دست بدهد بايد به پزشک مراجعه کند چرا که اين نوع وزن کم کردن عادي نيست و خبر از بيماري مي دهد.

6- درد شکم و افسردگي
 

به گفته متخصصان هر کسي که درد شکم داشته باشد و احساس افسردگي کند نياز به يک چک آپ کامل دارد چرا که دانشمندان بين سرطان پانکراس(لوزالمعده) و افسردگي رابطه اي يافته اند.ديگر نشانه ها عبارتند از زرد شدن پوست و تغيير در رنگ مدفوع که معمولا به خاکستري تغيير رنگ مي دهد.پزشک بايد با ديدن اين نشانه ها يک شرح حال کامل بگيرد و معاينه کاملي به عمل آورد.سپس ممکن است او عکس قفسه سينه، سي تي اسکن و ام.آر.آي درخواست کند و تست هاي آزمايشگاهي ديگري انجام دهد.

7- خستگي
 

خستگي نشانه مبهم ديگري است که مي تواند از وجود سرطان در مردان خبر دهد ولي مجموعه اي از عوامل ديگر هم مي توانند باعث بروز اين علامت شوند.مانند تب، خستگي هم مي تواند پس از گسترش سرطان خودش را نشان دهد ولي مطابق اعلام انجمن سرطان آمريکا در مراحل اوليه سرطان هايي چون لوسمي(سرطان خون) يا سرطان روده يا سرطان معده هم مي تواند ظاهر شود. اگر در اغلب اوقات به شدت احساس خستگي مي کنيد و با استراحت بهتر نمي شويد به پزشک مراجعه کنيد.او با انجام معاينه کامل و توجه به ديگر نشانه هاي احتمالي مي تواند علت اين خستگي را دريابد و براي رفع عامل آن درمان مناسب را شروع کند.

8-سرفه مزمن
 

طبيعي است که هنگام سرماخوردگي،آنفلونزا و آلرژي دچار سرفه شويم و گاهي اوقات هم عوارض جانبي داروها هستند که باعث ايجاد سرفه مي شوند.ولي هر سرفه اي که طولاني شود يعني بيش از سه يا چهار هفته طول بکشد نيازمند توجه پزشکي است و نبايد به آن بي توجهي کنيد.دکتر رانيت ميشوري، استاديار دانشکده پزشکي دانشگاه جورج تاون در واشينگتن دي.سي مي گويد کسي که به اين گونه سرفه ها مبتلاست بايد حتما به پزشک مراجعه کند چرا که اين سرفه ها مي توانند نشانه اي از سرطان باشند يا از وجود بيماري ديگري چون برونشيت مزمن يا ريفلاکس اسيد خبر دهند.افرادي که سيگار مي کشند و دخانيات مصرف مي کنند بايد بيش از ديگران به اين سرفه ها توجه کنند چرا که سرفه مزمن مي تواند يکي از علايم مشخص سرطان ريه باشد که در مردان سيگاري شيوع بالايي دارد.پزشک گلوي شما را معاينه مي کند، به صداي ريه هاي شما گوش مي کند و احتمالا دستور مي دهد که از قفسه سينه تان عکس بگيريد.به اين ترتيب براي يافتن علت سرفه ها تلاش مي کند تا بتواند رويکرد مناسب درماني را اتخاد کند.

9-اشکال در بلع
 

برخي مردان دچار اشکال در بلع هستند و به سختي مي توانند غذا را فرو دهند ولي با اين مشکل زندگي مي کنند و اکثر اوقات سعي مي کنند بيشتر غذاهاي مايع بخورند ولي اشکال در بلع مي تواند نشانه اي از سرطان مري باشد.پس اگر چنين مشکلي داريد سعي نکنيد به آن عادت کنيد و با آن زندگي کنيد. حتما به پزشک رجوع کنيد تا بررسي دقيقي به عمل آيد و علت اين مشکل مشخص شود.او پس از گرفتن شرح حال دقيق تقاضاي گرفتن عکس قفسه سينه و انجام آندوسکوپي مي کند تا مري و دستگاه گوارش فوقاني شما بررسي شود.

10- خون ريزي
 

دکتر مري دالي، سرطان شناس و مدير مرکز ژنتيک باليني مرکز سرطان فيلادلفيا مي گويد:«هر بار که ديديد جايي از بدن تان خون ريزي مي کند که قبلا خون ريزي نداشته و اين خون ريزي کاملا غير عادي است حتما اين موضوع را با پزشک در ميان بگذاريد.اگر ديديد با سرفه خون خارج مي کنيد يا در ادرار و مدفوع تان خون وجود دارد بدون ترديد به پزشک رجوع کنيد.»به گفته دکتر دالي بسياري از افراد فکر مي کنند که وجود خون در مدفوع فقط به خاطر هموروئيد است ولي مي تواند به خاطر سرطان روده بزرگ باشد.پزشک درباره علايم شما پرسش خواهد کرد و ممکن است تقاضاي کولونوسکوپي کند.در اين روش که در آن روده بزرگ به وسيله يک لوله انعطاف پذير که سر آن دوربيني نصب شده بازبيني مي شود، روده از نظر وجود هرگونه ضايعه و تغيير در بافت آن مورد بررسي قرار مي گيرد تا معلوم شود علت خون ريزي چه بوده است.

11-تغييرات در دهان
 

اگر سيگار مي کشيد يا تنباکو مي جويد بايد مراقب وجود لکه هاي سفيد در داخل دهان يا روي زبان باشيد.اين لکه ها مي توانند نشان دهنده حالتي باشند که لوکوپلا نام دارد و يک وضعيت پيش سرطاني است که مي تواند به خاطر تحريک مداوم دهان ايجاد شده به سرطان دهان منجر شود. با ديدن اين نشانه ها بايد پزشک يا دندانپزشک خود را مطلع کنيد.آنها با معاينه دقيق سعي در يافتن علت بروز اين نشانه ها و درمان آنها خواهند داشت.

12-مشکلات ادرار
 

همان طور که سن مردان افزايش مي يابد مشکلات ادراري هم در آنها شيوع بيشتري مي يابد.بسياري از آنها از تکرار ادرار يا بي اختياري شاکي هستند و مي گويند که پس از ادرار کردن حس مي کنند مثانه آنها کامل تخليه نشده است.اکثر مردان با افزايش سن با اين علايم درگير هستند ولي اگر حس کرديد که اين علايم تشديد شده اند يا به صورتي هستند که در زندگي عادي شما اختلال ايجاد کرده اند و باعث نگراني شما شده اند حتما با پزشک در ميان بگذاريد. پزشک پروستات را از نظر بزرگي بررسي مي کند.در بيشتر مردان اين غده با افزايش سن بزرگتر مي شود و اغلب حالتي غير سرطاني دارد که به آن بزرگي خوش خيم پروستات گفته مي شود.او همچنين يک آزمايش خون درخواست مي کند تا ميزان آنتي ژن اختصاصي پروستات (PSA) را بسنجد. اين تست براي اندازه گيري سطح پروتئيني در خون انجام مي شود که غده پروستات توليد مي کند و مي تواند براي سنجش امکان وجود سرطان پروستات معياري به پزشک دهد.اگر ميزان PSA از حد مجاز بيشتر باشد آن وقت است که پزشک بررسي هاي کامل تري انجام خواهد داد.

13- سوءهاضمه
 

بسياري از افراد به خصوص افراد مسن يک سوءهاضمه را به خصوص اگر تازه غذا خورده باشند حمله قلبي تلقي مي کنند که باعث مراجعه آنها به کلينيک هاي قلب و عروق مي شود.البته ناگفته نماند که در بسياري از موارد هم افراد درد و گرفتگي سينه ناشي از حمله قلبي را سوء هاضمه و درد معده تلقي مي کنند که مي تواند خطرناک باشد و زندگي بيمار را تهديد کند.ولي سوء هاضمه مزمن مي تواند نشان از سرطان هاي گلو، مري و معده باشد و نبايد به آن بي توجهي کرد.

14-توده در سينه
 

اکثر مردان فکر مي کنند که سرطان سينه فقط مخصوص زنان است. با وجودي که بروز سرطان سينه در مردان شايع نيست ولي امکان آن وجود دارد.مردان نيز بايد هر گونه تغيير شکل و تغيير اندازه و تغيير در بافت سينه را به پزشک اطلاع دهند. وجود هر گونه توده هم بايد توسط پزشک بررسي شود. جامعه سرطان آمريکا نشانه هاي زير در سينه را براي مردان قابل بررسي مي داند و توصيه مي کند که مردان با مشاهده اين نشانه ها و تغييرات در بافت سينه به پزشک رجوع کنند.
*گود شدن يا چروک خوردن پوست سينه
*انحراف نوک سينه
*قرمزي پوست سينه
*ترشح از نوک سينه
پزشک با معاينه فيزيکي کامل و گرفتن شرح حال درباره علت بروز اين تغييرات تصميم مي گيرد و اگر لازم بداند براي تکميل بررسي هايش تصويربرداري درخواست خواهد کرد.
منبع: ماهنامه دنياي سلامت،شماره ي 50.




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط