راهنمای اصطلاح‌هاي رایج در تبلت‌ها (3)

بسیاری از افراد تنها برای پاسخ‌گویی به برخی نیازهای خود به خرید یک کامپیوتر، گوشی موبایل و به‌ویژه تبلت اقدام می‌کنند. اما شاید نسبت به سایر امکاناتی که دستگاه خريداري شده در اختیار آن‌ها قرار مي‌دهد،...
يکشنبه، 24 مهر 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهنمای اصطلاح‌هاي رایج در تبلت‌ها (3)

راهنمای اصطلاح‌هاي رایج در تبلت‌ها (3)
راهنمای اصطلاح‌هاي رایج در تبلت‌ها (3)


 





 
حسگرها
بعد از نمایشگر لمسی، نقطه قوت تبلت‌ها در ارتباط با کاربران، وجود انواع حسگر‌ها در آن‌ها است که در ترکیب با ویژگی‌های دیگر، تبلت‌ها را به دستگاه‌هایی خاص و منحصر به فرد تبدیل می‌کند. برخی از مهم‌ترین حسگرها در ادامه ذکر شده‌اند:
Accelerometer: شتاب‌سنج يا Accelerometer، بخشی است که تکان، لرزش، ضربه و حرکت شتابدار دستگاه را کشف می‌کند. این قابلیت با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف به تقویت واسط کاربری دستگاه کمک بسیاری کرده و برخی از نرم‌افزارها، بازی‌ها و کنسول‌های بازی را متحول ساخته و در برخی از موارد نیز کاربردهای خاص یافته است. به عنوان مثال، با نصب یک نرم‌افزار در برخی گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها این امکان فراهم آمده است که دستگاه شدت یک تصادف را کشف کرده و به طور خودکار با مرکز امداد تماس گرفته و موقعیت مکانی کاربرش را با استفاده از موقعیت‌یاب گزارش دهد. برخی از لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های مجهز به هارددیسک نیز از وجود شتاب‌سنج به منظور کشف حرکت ناشی از سقوط دستگاه برای پارک هد‌هارد و جلوگیری از آسیب سطح دیسک و تخریب اطلاعات استفاده می‌کنند.
از دیگر توانایی‌های شتاب‌سنج می‌توان به تشخیص جهت نمایشگر نسبت به مرکز زمین اشاره کرد. این ویژگی مي‌تواند جهت تصویر نمایشگر را متناسب با چرخش دستگاه تغییر دهد. همان‌طور که گفتیم، از این فناوری می‌توان برای کشف لرزش و ضربه و همچنین تعیین موقعیت استفاده کرد. بنابراین در یک کاربرد، از آن برای جلوگیری از محو شدن تصویر در دوربین‌های عکاسی و از بین بردن اثرات ناشی از لرزش دستگاه در ثبت تصویر (Image Stabilization) استفاده می‌شود و در کاربردی دیگر، می‌توان با ضربه زدن به لباس، آهنگ یک Mp3 Player مجهز به شتاب‌سنج را زمانی که آن را در جیب خود گذاشته‌ایم، به آهنگ بعدی تغییر داد.
Gyroscope: ژیروسکوپ (یا به اختصار Gyro) وسیله‌ای است که برای اندازه‌گیری زاويه، حفظ جهت و کشف حرکت دستگاه استفاده می‌شود. وجود این فناوری در تبلت‌ها و گوشی‌های موبایل، تأثیر بسیاری در واسط کاربر داشته و به طورکلی هرآنچه را که به حرکت، چرخش، دوران و مواردی از این قبیل بستگی داشته، متحول کرده است. اصطلاح دو محوره يا 2-axis و سه محوره يا 3-axis که گاهی همراه این ویژگی ذکر می‌شود، بیانگر تعداد محور‌هایی است که ژیروسکوپ می‌تواند دوران حول آن محورها را کشف کند. از ترکیب اطلاعات دوران حول سه محوری که توسط ژیروسکوپ قابل کشف است و سه محوری که توسط شتاب‌سنج قابل تشخیص است نتایج دقیقی از حرکت حول شش محور دورانی مختلف در فضا به‌دست می‌آید که می‌توان از آن برای انجام امور دقیق و عکس‌العمل‌های مناسب به انواع حرکت دستگاه استفاده کرد. برای نمایش بخش کوچکی از توانایی‌ها و دقت یک ژیروسکوپ یک بازی ساده وجود دارد که یک گوی فلزی را روی سطح صیقلی نمایشگر شبيه‌سازي مي‌كند و با حرکت دقیق دستگاه باید آن را از بین موانع عبور داده و به مقصد رسانيد.
Proximity sensor: حسگری است که قادر است بدون برقراری تماس فیزیکی، وجود اشیاي مجاور دستگاه را حس کند. این حسگر که انواع مختلفي با كاركردهاي مختلف دارد، عمل کشف جسم را با استفاده از تغییر میدان مغناطیسی یا در صورت تابش موج مادون قرمز، از طريق بررسی سیگنال بازگشتی انجام می‌دهد. به احتمال نمونه عمومی‌تر این حسگرها را در برخی از خودروها برای کمک به راننده در هنگام پارک مشاهده کرده‌اید که با نزدیک شدن خودرو به خودروی عقبی بوق می‌زند. این نوع حسگر که در برخی از تبلت‌ها و گوشی‌های موبایل نیز به کار می‌رود می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. یک کاربرد عمومی این حسگر در گوشی‌های موبایل آن است که هنگام مکالمه که صورت شما به نمایشگر لمسی نزدیک می‌شود، آن را غیرفعال و خاموش می‌کند تا در صورت تماس احتمالی گوش یا صورت با نمایشگر، فرمان ناخواسته‌ای به دستگاه داده نشود.
Ambient light sensor: حسگری است که میزان نور محیط را می‌سنجد و بر‌اساس آن میزان روشنایی نمایشگر را تغییر می‌دهد. درنتیجه در تاریکی، نور نمایشگر را کم کرده تا شدت نور آن موجب آزار چشم‌ها نشود و در روشنایی زیاد، نور نمایشگر را تا حد امکان افزایش می‌دهد تا وضوح تصویر و خوانایی متون حفظ شود و بتوانید به‌راحتی محتوای نمایشگر را ببینید. این حسگر در بسیاری از نمایشگرهای رومیزی، تلویزیون‌ها و... نیز دیده می‌شود.
Magnetometer: یک نام کلی برای دستگاه‌هایی است که برای اندازه‌گیری شدت و جهت میدان مغناطیسی به شمار می‌رود که در کاربردهای غیرآزمایشگاهی، غیر صنعتی و غیرعلمی این میدان مغناطیسی، به میدان مغناطیسی طبیعی زمین محدود خواهد بود. از این حسگر که در گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها به Digital compass نیز شهرت دارد، برای تشخیص و نمایش جهات جغرافيايي استفاده می‌شود. البته، ممکن است در مشخصات برخی از دستگاه‌ها، برای هریک از حسگرهای یاد شده، نام اختصاصی شرکت سازنده آن ذکر شود. اما در هر صورت اساس کار یکسان است و ممکن است به منظور بهبود کارایی تغییرات اندکی در آن اعمال شده باشد.
منبع:http://www.shabakeh-mag.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت :hasantaleb




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط