خستگی زودرس و گرگرفتگی از جمله مشکلاتی است که بیشتر خانمهای یائسه با آن روبهرو میشوند اما خیلی ساده میتوان با اینگونه مشکلات مبارزه کرد و در طول روز به یک آرامش نسبی و نشاط ذهنی و جسمی رسید.
زانوهایتان را روی یک تشک بگذارید و ساق پایتان را به صورت کاملا صاف روی تشک قرار دهید. حالا به سمت جلو خم شوید و کف هر دو دستتان را روی تشک بگذارید؛ به گونهای که دستها و ران پاهایتان در موازات یکدیگر قرار بگیرند. به این ترتیب، بدنتان باید حالت یک پل را به خود گرفته باشد. در این مرحله، چشمهایتان را ببندید و مدام نفس عمیق بکشید و فکر کنید که وسط یک جنگل سرسبز یا کنار دریا هستید. حالا نوبت آن رسیده که آرنجهایتان را کمی خم کنید و به بدنتان اجازه دهید که خودش را رها کند و به تشک نزدیکتر شود. دوباره به حالت اول برگردید و این کار را چند مرتبه تکرار کنید و هنگام تکرار، نفس عمیق کشیدن را هم از یاد نبرید. از تکرار این حالت که خسته شدید، برای استحکام بخشیدن به مهرههای پایین ستون فقراتتان، دوباره در حالت پل قرار بگیرید و با یک حرکت انقباضی، ماهیچههای باسن و اطراف ستون فقرات خود را سفت کنید. بعد از این کار قسمت پایین کمر و باسنتان را (که منقبض کردهاید) به طرفین بچرخانید طوری که زانوهایتان هم این طرف و آن طرف بروند.
حرکت دیگری که باید در حالت پل انجام بدهید این است که زانو و کف دستهایتان را محکم به تشک بچسبانید و ستون فقرات خود را (از گردن تا دنبالچه) به سمت بالا متمایل کنید، بهطوری که از پایین چانه تا زیر نافتان به حالت یک کمان در بیاید! تا جایی که میتوانید ستون فقراتتان را بالا ببرید و در این حالت مدام نفس عمیق بکشید. نفس کشیدنهای عمیق و طولانیتان را در این حالت ادامه دهید. اگر اذیت نمیشوید، 30 ثانیه در این حالت بمانید البته اشكالی ندارد كه در دفعات اول نتوانید این زمان را کمتر کنید.
حرکت دوم؛ هشت
برای انجام دادن این حرکت، بدنتان باید به شکل هشت فارسی دربیاید. به این صورت که کف یا پنجههای پایتان را روی تشک قرار دهید و کف دستهایتان را هم روی تشک بگذارید، به گونهای که آرنج و زانوهایتان کاملا صاف باشند و انتهای ستون فقرات و باسن شما، رأس این هشت قرار بگیرند. راستی، حواستان باشد که دستها را به اندازه عرض شانههایتان باز کنید. حالا که به این حالت درآمدید، سرتان را بین دستهایتان قرار دهید و مدام نفس عمیق بکشید. نفس عمیقتان باید به صورت یک دم طولانی و ناگهانی و یک بازدم تدریجی و آهسته باشد. حالا با خم کردن زانوها و آرنجتان کمی بدن خود را بالا و پایین کنید و دوباره به حالت اولیه برگردید و باز نفس عمیق بکشید. کمکم بدنتان را شل کنید و به سمت تشک متمایل شوید. بعد از این حرکات، دو زانو روی زمین بنشینید. سرتان را پایین بیندازید و در حالی که نفس عمیق میکشید، چند دقیقه در این حالت باقی بمانید. با انجام دادن این حرکت، کلی سرحال میشوید و خستگی را از جسم و ذهنتان دور میکنید.
حرکت سوم؛ تنفس شفابخش
یک لباس نخی گشاد و کاملا راحت بپوشید. در یک وضعیتی که احساس راحتی میکنید، بنشینید؛ دو زانو، چهارزانو یا حتی روی مبل. کف دستهایتان را روی زانوهایتان قرار دهید، به گونهای که آرنجتان خم نشود. دهانتان را ببندید و هوا را از طریق بینی، وارد ریههایتان کنید. این کار را در حالی انجام دهید که شکمتان را هم به سمت داخل فرو میبرید و سینههایتان را جلو میدهید. پس از یک دم عمیق، دهانتان را باز کنید و همه هوایی که داخل ریههایتان بردهاید را به یکباره از آن بیرون بفرستید. حداقل 10 بار این حرکت را تکرار کنید.
حرکت چهارم؛ سرسره
به شکم روی تشک دراز بکشید. حالا کف دستهایتان را روی تشک قرار دهید و کمرتان را از زمین بلند کنید، به گونهای که دستهایتان دو طرف قفسه سینهتان قرار بگیرند و صورتتان در حال نگاه کردن به روبهرو باشد. اگر حرکت را درست انجام دهید، از نوک سر تا انتهای ستون فقراتتان یک حالت سرسرهای به خود میگیرد و از شکم تا پنجههایتان هم محکم به زمین میچسبد. حالا باید انقباض کامل انتهای ستونفقرات خود را که باعث قوی شدن استخوان این بخش از بدن میشود، خوب حس کنید. آرنجهایتان را کمی خم و راست و سینههایتان را به تشک دور و نزدیک کنید. سپس به حالت اولیه برگردید و این بار شکمتان را کمی از زمین فاصله دهید و چند بار بدنتان را در این حالت به چپ و راست متمایل کنید. دوباره بدنتان را به حال سرسره دربیاورید. گردنتان را صاف نگه دارید و مستقیم به جلو نگاه کنید و نفسهای عمیق بکشید. کشیدن نفس عمیق را در حالی ادامه دهید که سرتان را به چپ و راست میچرخانید.
حرکت پنجم؛ دویدن
یکی دیگر از ورزشهای مفید، دویدن است؛ البته دویدن در ساعات خنک روز که حداقل 20 دقیقه طول بکشد. خانمهایی که پا به سن گذاشتهاند و از درد پا و زانو شکایت دارند، بهتر است با کتانی و لباس خنک بدوند تا هم دردشان تشدید نشود؛ هم گرگرفتگی به سراغشان نیاید. دویدن در سطوح شیبدار اصلا توصیه نمیشود. منبع:سلامت ارسال توسط کاربر محترم سایت :mina_k_h
/ج
نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.