آشنایی با MOS Protocol
در یک سیستم مبتنی بر MOS باید بتوان تمام عملیات روزانه در نیوزروم را، در قالب سرویس هایی ارائه کرد و نحوه فراخوانی آن سرویس باید به طور واضح مستند سازی شود. باید این اطمینان وجود داشته باشد که در خواست های سرویس به طور صحیح مسیر دهی و هدایت می شوند، در زمان مناسب به آن ها پاسخ داده می شود، و این سرویس ها به طور واضح و دقیق سیاست های ارتباطی و رابط های خود را اعلام می کنند.
با این وجود در MOS احتمال بروز خطا وجود دارد، بنابراین استراتژی هایی به این منظور به وجود آمده اند به عنوان مثال اگر یک سرویس مقصد نتواند یک پیغام را بپذیرد، این معماری طوری طراحی شده است که مجددا پیام را برایش بفرستد. اگر یک سرویس به طور کامل قابل دسترس نباشد، (که هرگز نباید در یک سیستم MOS پایدار اتفاق بیفتد) آن وقت معماری طوری طراحی شده است که روی دادن خطاهایی که منجر به قطع کامل در خواست سرویس می شود، سرویس دیگری جایگزین آن شود.
معماری MOS
2) پیغام رسانی (Messaging)این گروه از مشخصه ها تعیین می کنند که پیغام های XML که سرویس ها تبادل می کنند، چه فرمتی باید داشته باشند. مشخصه های آدرس دهی سرویس ها نیز در این گروه قرار دارد. این مشخصه ها اطلاعات مقصد پیغام را از پروتکل نقل و انتقال داده ها، مستقل می سازد، برای مثال می توان با استفاده از مشخصه های آدرس دهی سرویس ها، چندین مقصد برای یک پیغام XML تعریف کرد.
3) تشریح (Description)همانطور که می دانیم سرویس ها اجزایی با رابط های تعریف شده و مشخص هستند که پیغام های XML را پردازش وتبادل می کنند. بنابرین این گروه شامل مشخصه هایی برای تشریح و توضیح یک سرویس است. همچون زبان WSDL برای تعریف سرویس و XSD، برای تعریف شماهای نوع داده.
4) ضمانت های سرویس (Service Assurances)سرویس های نباید فقط به سادگی پیغام های XML را رد و بدل کنند. این سرویس ها باید تضمینی برای سرویس گیرنده داشته باشند که اولا پیغام به نحوی ایمن منتقل خواهد شد، ثانیا این که سرویس گیرنده باید حتما پاسخی دریافت کند، حتی اگر در نقطه ای از جریان کار، نقصی پیش آمده باشد. این گروه از مشخصه ها شامل مشخصه امنیت سرویس و مشخصه پیغام رسانی مطمئن سرویس (برای تضمین رسیدن پیغام ها) و تعداد زیادی از مشخصه های مربوط به تراکنشها است.
5) ترکیب سرویس (Service Composition)مجموعه گسترده ای از مشخصه ها را نمی توان به طور کامل در هر سرویس پیاده کرد. به همین خاطر، توسعه دهندگان باید مشخصه هایی که برای یک سرویس خاص مهم و مناسب هستند را انتخاب و در آن سرویس پیاده کنند.
طرح معماری MOS
Service Provider: که سرویس هایش را برای یک MOS Gateway پخش می کند یعنی به MOS Gateway اجازه میدهد که سرویس هایش را ببیند و فراخوانی کند.
Service Requester یا همان NCS: که از طریق MOS Gateway آدرس Service Provider را می گیرد و سپس خودش را به Provider مورد نظر متصل می کند و به عبارتی سرویس مورد نظرش را می گیرد.
همانطور که دیدیم در این میان MOS نقش ایجاد ارتباط میان این اجزاء را از طریق ارسال و دریافت پیام هایی ، بر عهده دارد .
MOS Profile
در ضمن MOS دارای برخی قابلیت های اختیاری نیز می باشد که تحت عنوان Recommended work practice شناخته می شوند
مزایای معماری MOS
· پیچیدگیهای طراحی که سبب ایجاد خطا و اشتباه می شود را کاهش می دهد و نهایتا هزینه ها را کاهش می دهد.
· توسعه سریع تر می شود (به معنی ساخت و تحویل سریع راهکارهای جدید).
· استقلال از تکنولوژی یا فروشنده خاص یعنی وابستگی به تکنولوژی یا فروشنده خاصی را از بین می برد.
· تأمین یکپارچه سازی داده ها، یکپارچگی ما بین سیستمهای جدید و قدیم را تضمین می نماید.
· قابلیت استفاده مجدد از سرویس
· می تواند مطمئن، امن و کارا باشد.
کاربرد پروتکل MOS
بی گمان این زبانها ، زبانهای گفت گو نیستند ، بلکه زبانهای ماشینهایی اند که در تحریریه های خبر و رژی پخش و نیز دیگر بخش های یک شبکه خبری بکار سرگرمند.
امروزه بدین ماشینها با زبانهای شگرفشان سیستم های دیجیتالی می گویند.
می دانیم که در نخستین روز های آفرینش سیستم های دیجیتالی ، زندگی نسبتاً ساده می نمود و روابط اطلاعاتی ، اطلاعات مورد نیاز بخش های گوناگون یک شبکه خبری را برآورده می ساخت اما رفته رفته با آفرینش سیستم های کاملاً پیچیده و پیشرفته و تخصصی (مانند تحریریه های خبری که از چهار یا پنج سال پیش تاکنون در نقاط گوناگون دنیا پدید آمدند )نیاز به چنین سیستم های پیچیده ای که نقش اطلاع رسانی دارند ، بیش از پیش احساس می شود.در کنار چنین نیازی ، امروزه تاٌثیر رو به فزلینده "تجارت و منافع گروهی بر پخش اخبار"از نکات دیگری است که مساٌله روز شده است. خبرنگاری ویدیویی (Video journalism) سیستمهای خودکار (Automation System) استفاده عمومی از سخت افزارهایی که شاهد تحولات روزانه اش هستیم ، اهمیت رقابت و هزینه بری را در کار تولید خبر بیش از پیش آشکار کرده است.بطوری که هم اکنون در همه بازار پخش خبر بسیار شلوغ است . برای نمونه تنها در انگلیس سه شبکه خبری غیر ماهواره ای (زمینی) و پنج شبکه 24 ساعتی اخبار دیجیتال فعالند و در پی جلب نظر مخاطبان معدودی اند.
همین امر سبب شده است که شبکه های خبری بیش از پیش تجاری شوند و این تجارت خبری چیزی است که تولید کنندگان نرم افزار و سخت افزار سیستم های خبری به آن پی برده اند و ازآن پشتیبانی می کنند.
در این میان خوبست که به نقش اخبار دوسویه (interactive News) در کسب درآمد اضافی برای بنگاه های خبری اشاره کنیم که با اهداف تجاری خبری هماهنگ است ، به همین خاطر باور داشت برخی چنین بود که این بنگاه های پول ساز با روی آوردن به اخبار سر گرمی به کیفیت اخبار خود لطمه می زنند و این امر در مجموع به قربانی شدن خبر نگاری علمی منجر می شود.
حال پرسش این است که با توجه به ظهور تلویزیونهای دو سویه (interactive TV) (که با پیشرفت دنیای دیجیتال بینندگان هر آنچه را که بخواهند ، می توانند ببینند و یا بشنوند)تولید خبر چه جایگاهی دارد؟
از نظر فنی شاید بزرگترین چالشی که توسعه سرور های(PC Server) که مبنای رایانه های اتاق خبر [1](News Room Computers Systems NRCs) در پی داشته ، این است که در چنین سرورهایی تولیدات خبری متفاوت ، عملاً از یکدیگر چنان نسخه برداری می کنند تا هم اطلاعات جابجا شوند و هم تجهیزات بکار افتد.
پرسش دیگری که در اینجا مطرح می شود این است که این کار بر پایه چه پروتکلی صورت می پذیرد؟
امروزه سرور های رسانه ای برآنند تا از پروتکلی به نام Media Object Server یا به طور خلاصه MOS بهره ببرند. این پروتکل که بهره گیری از سیستم یاد شده را در دوسال گذشته میسر کرده است ، در مرکز ثقل محاسبات کارشناسان دنیای خبری است و با اضافه شدن فرا داده (Meta Data) ها به آن ، به عنوان مجموعه ای از اطلاعات پایه بر اهمیت این مساٌله بیشتر افزوده است.
موسسه آسوشیتدپرس (AP) قرار است که این تحول مهم را در سال 1380 بررسی کند. آقای دیوید پلی یارد (David Polyard ) مدیر فروش و بازاریابی AP با تاٌکید بر مزایای پروتکل نسبت به پروتکل های دیگر می گوید که آفرینش MOS شاید مهمترین تحول پدید آمده در فناوری تولید خبر باشد.
MOS از نظر فنی پروتکلی ساده با زبان و قواعد دقیق است و از قابلیت انتقال برخی اطلاعات بر خوردار است. ساختار آن به گونه ای است که برخی اطلاعات ویژه را که میتواند فهرست برنامه های پخش (شامل اخبار ویا اطلاعات خاص باشد) را شناسایی کند. به دیگر سخن انگیزه ای برای انجام دادن کاری خاص است.
MOS که یک سیستم ارتباطاتی آزاد تحت هدایت آسوشیتد پرس می باشد که کنترل دستگاه های مختلف پخش از جمله سرور ها و ویرایشگرهای رسانه ای ، انباره های ساکن (Still Stores) و دستگاه های جلوه های ویژه را به عهده دارد.این سیستم ، سریعتر ، با کاربرد بیشتر ، قابل اطمینان تر و تاٌثیر پذیر تر از شیوه های قبلی می باشد. تهیه کنندگان که از ENPS[2] استفاده می کنند ، خیلی سریع می توانند وضعیت ، اندازه و دیگر جزییات مهم یک کلیپ ویدیویی را از درون برنامه ای که روی یک صفحه آورده شده است ، ببینند.
این کار در حالی صورت میگیرد که دستگاه های ارتباطی MOS همانطور که اخبار در حال پخش است ، آخرین اخبارها را برای یک خدمات رسان ویدیویی سونی تهیه می کند.
بیل بورک(Bill Burke) ، مدیر تولید ENPS در آسوشیتد پرس می گوید ، بعد از اینکه یک خبر در خدمات رسانی سونی بایگانی شد ، تهیه کننده خیلی سریع می تواند آن را در فهرست پخش ویدیویی قرار دهد و آماده پخش شود . لی پری من(Lee Perryman) معاون مدیر سرویس های پخش آسوشیتد پرس اضافه کرد که سیستم های هماهنگ MOS ، تقریبا به مدت یک سال در دسترس می باشد و اجرای سیستم MOS با سونی در KSWB-TV اولین کاری است که می تواند از سیستم بسیار کاراتر MOS z.0 نیز بهره برد.
البته این ایده ابزارهای بسیار کارآمدی را در اختیار خبر نگاران قرار می دهد که استفاده از آن بسیار ساده می باشد.
گفتنی است که شبکه های زیر بزودی با توجه به نگارش نسخه عربی سیستم عامل می تواند از این فناوری بهره ببرند.
-Middle East Broadcasting (MBC)
-Aljazeera (in Doha Qatar)
-Dubai TV
-The New Dubai TV Business Channel (in the United Arab Emirates)
-Emirates Media (in Abu Dhabi)
ویا نمونه دیگرش IRIB[3] است که در آن پروتکل واژه ای را به روی IRIB گشوده است و با نظارت دائم بر NRCS هر زمان که تغییری در فهرست برنامه های پخش حاصل شود، این تغییرات لازم را به قسمت پخش (Server Play) منتقل می کند..
از زمانی که پروتکل MOS بکار گرفته می شود ، این تجهیزات با هر NRC ی که به کار افتاده است فعال خواهد بود. حتی در دامنه زمان محدود تحریریه خبر هم MOS را باید با دقت بکار گرفت. زیرا احتمال دارد که استفاده از یک قابلیت آن به حذف دیگری منجر شود.این امر چالش قابل توجهی برایAP ایجاد می کند.زیرا همزمان که خواستار تسریع امور و افزایش تسهیلات و مشخصات جدید است ، باید با احتیاط حرکت کند..
از نظر برخی تولید کنندگان ، مفهوم این احتیاط آن است که MOS با وجود جاذبه فراوان ، برای آنها در انجام دادن آنچه که می خواهند ، قابلیت چندانی نداشته است. آنهایی هم که MOS را کافی دانسته اند به آن روی آورده اند. آنها هم که نیاز بیشتری داشتند مجبور شدند برای حل مشکلات تلفیق (ادغام) سیستم های شبیه MOS را بوجود آورند.
این امر بیانگر آن است که بدون شک شدت نیاز به پروتکلی مانند MOS که سیستم های تحریریه خبر را به سوی ویرایش پیوسته رو میزی سوق دهد، بسیار زیاد است.
همگان پذیرفته اند که بر ای رسیدن به آینده ای اینچنین ، MOS تنها راه است.با این وجود در شرایطی که برخی شرکتها مانند BBC با طرح ژوپیتر[4] (BBC.s Jupiter Project) خود در حال آفرینش فناوری و فنون تحریریه های خبری برای آینده شان هستند ، همواره MOS را مفید و قابل ستایش یافته اند.
حال با توجه به موارد گفته شده می شود برای MOS سه وظیفه عمده در نظر گرفت:
1-تعیین ابزار رسانه ای شامل متون دیداری ، شنیداری ،گرافیک ، سرفصل ها و غیره به دیگر سخن ایجاد ، اصلاح وحذف این ابزارها
2-ایجاد ، تغییر و انتقال فهرست برنامه های رسانه
3-فراهم کردن زمینه تبادل اطلاعات درباره وضع ابزار ویژه رسانه ای
همچنین شاید بشود که گروه های علاقه مند به استفاده از MOS را به سه دسته بخش بندی کنیم:
1-کار بردن بالقوه ، اینها شرکتهایی اند که هم اکنون در حال طراحی و یا دستکم پژوهش در باره تحریریه جدید خبر هستند.
2-سازندگان و شرکتهای کاربر خودکار و ادغام کنندگان سیستم
3-AP
اولین وسومین گروه از این فهرست از طرفداران MOS هستند و معتقدند این پروتکل بهترین راه ادغام سیستمهای پیچیه تلویزیونی است و استفاده از آن تنها در خبرنبمه خلاصه نمی شود.اما گروه دوم یعنی شرکتهایی که باید MOS را اجرا کنند و اعتبارشان به موفقیت آن بستگی دارد، ظاهراًبیشتر سکوت میکنند و ترجیح میدهند تا زمانی که این پروتکل ، ابزار کار ارائه و اعتبار کسب نکرده است ، صبر کنند.
گفتنی مینماید با توجه به نقش بسیار حساس و بنیادین MOS در پیشرفت کار سیستمهای تحریریه خبری ، تصور اینکه این پروتکل تنها وتنها از از دوسال پیش پا به عرصه چنین سیستمهای تحریریه ای گذاشته است ، بسیار دشوار و ناممکن می نماید.
حال با توجه به تعاریفی که از MOS کردیم، این است راهم نباید نادیده بنگاریم که MOS در صورتی می تواند تاٌثیر گذار باشد که از توانایی حل مشکلات در سطح بین المللی برخوردار باشد ،به دیگر سخن محدودیتی در شمال اعضا برای آن وجود نداشته باشد.برای این منظور هم اکنون بیش از ده شرکت ، همراه در تلاشی گروهی به گردآوری نظریات گوناگون و گسترش آن سرگرمند.
MOS و تلاش AP
APTN همانند یک گیاه پیوندی ، عجیب و غریب است. این شرکت به خاطر تخصصی فنی اش در تولید زبان ارتباطات که امروزه در قلب سیستم های خبری رایانه ای جادارد از شهرت فراوانی برخوردار است و از تجربیات بسیار با ارزش تاریخی در تولید محصولاتی برخوردار است که هم اکنون به شرکتهای پخش ، توان مدیریت می دهد.
AP حیات خود را با سرمایه گذاری شش موسسه چاپ روزنامه، به عنوان سازمانی غیر انتفاعی در سال 1227 هجری شمسی آغاز کرد.
در آغاز تنها به عنوان موسسه انتشار اخبار در امریکا فعالیت می کرد ،اما این موسسه در پی ایجاد فناوری راهبردهای آسانی کردن و نیز کاهش روند تولید محصولات خبری بود.به طوری که بعدها apپس از بررسی نیاز مشتری و ارزیابی راه های استفاده از مواد خبری عره شده، نرم افزار ساده ای را ابداع کرد . این نرم افزار رایانه ای ارزان و قابل اعتماد بود، اما بسیار محدود بود.
در بین سالهای 1387-1386 هجری موسسه AP News Center به عنوان ابزار تولید اخبار رادیویی و تلویزیونی پا به عرصه وجود گذاشت .اما تحول اساسی در تولید و ساخت سیستم های پیچیده تحریریه اخبار رخ داد.
آقای پلی یارد مدیر فروش و بازار یابی در این خصوص می گوید :ما میخواستیم فناوری خود را گسترش دهیم و این فرصت در سال 1386 دست داد.یعنی زمانی که اجرای قرارداد تعویض سیستم تحریریه BBC موسوم به BASYS(BBC , News Room System) با سیستمی که امروزه به ENPS مشهور است به ما واگذار شد.
این نخستین گام ما به عرصه بین المللی بود ، زیرا پیش از آن تنها به عنوان یک شرکت آمریکایی شناخته شده بودیم.
تا پایان مهرماه ، ده سایت متعلق به تریبیون و تقریباًیکهزار کاربر که بزرکترین شبکه ایستگاه تلویزیونی روزنامه نگاران در آمریکا می باشد به ENPS متصل (on-Line) می شوند.در نهایت ، ENPS در کلیه ایستگاه های تلویزیونی در شیکاگو ، شرکت های خبری رادیویی ، یک کانال خبری کابلی و اداره اخبار واشنگتن استفاده خواهد شد و در دسترس روزنامه های بزرگ قرار خواهد گرفت.
ایرا گولداستون(Iragoldaston) معاون مهندسی پخش تریبیون گفت:ایستگاه های ما ،با حمایت کامل آسوشیتد پرس پیشرفت استثنایی در طول سال گذشته داشته اند .همکاری نزدیک ما با آسوشیتد پرس ، سونی ، BOL و دیگر فروشندگان اصلی در عصر دیجیتال برای ما بسیار مهم است.
ENPS برای بر آورده کردن تقاضاهای فزاینده شرکتهای تلویزیونی ، رادیویی و شبکه های خبری طراحی شده است.ویژگی های سهل الوصول آنشامل نوشتن برنامه ها ،طراحی ،برقراری تماس ،پیام رسانی ، بایگانی توانایی های دسترسی از راه دور وکار کردن با اکثر زبانها می باشد.شرکت سونی یکی از دهها شرکت عمده پخش می باشد که در تلاشهای بدون وقفه آسوشیتد پرس شرکت می کنند.
نصب تاٌسیسات آن در شبکه های ENPS,CBC,CBN,BBC شبکه ورزشی ITN,VOXبسیاری از شبکه های Hearst-Argyle و ایستگاه های مخابراتی EMMISودیگر شبکه ها ی مهم ، ایستگاه های تلویزیونی و رادیویی در آمریکا ،اروپا،آ،ریقا و آسیا به اتمام رسیده است.شرکت پخش تریبیون مالک 18 ایستگاه تلویزیونی و یک سوپر ایستگاه به نام میباشد که بیش از 75% شبکه های خانگی در امریکا را پوشش می دهد.
این شرکت دارای چهار ایستگاه رادیویی می باشد ودر ایستگاه های تلویزیونی Qwestدر نیوارلئان وآتلانتا و شبکه تلویزیونی WBو شبکه TV Foodدارای سهام است.
بزرگترین و قدیمی ترین سازمان خبری می باشد برای بیش از پانزده هزار نمایندگی های خبری در جهان تجهیزات صوتی ، تصویری ، گرافیک و تکنولوژی تهیه می کند.سیستم های نرم افزار اتاق خبر آسوشیتد پرس توسط بیش از 2500 ایستگاه رادیویی ، تلویزیونی و شبکه ها در بیش از 50 کشور جهان مورد استفاده قرار می گیرد و به همه آنها به زبان ملی خودشان خدمات دهی می شود.
اما سیستم ENPS همانطور که از نام آن بر می ۀید سیستم رایانه ای تولی اخباز الکترونیکی است .این سیستم امکان دسترسی هماهنگ خبرنگاران را به فایلهای متنی (text) و اطلاعات ویدیویی موجود در بخش رایانه (Server) مرکزی و نیز واگذاری عناصر حیاتی به خبرنگاران مانند کنترل فهرست برنامه ها و توقف رساندن اطلاعات خبری را فراهم می کند .
ENPS برای بالابردن سرعت تولید در شبکه و تحریریه های خبری طراحی شده است و اصولاًسیستمی است که به کاربران اجازه می دهد که با استفاده از پروتکل MOS به مدیریت متون خبری با فیلم و تصاویر مربوط بپردازند.
با این سیستم با پشت میز تحریریه دسترسی به 3 مکان میسر لست:
1-مجموعه فایلهای ذخیره شده شخصی
2- اجرای پایگاه اطلاعاتی (Database)فهرست برنامه ها
3- Serverمرکزی
فهرست و جدول برنامه ها با دستور کشش (Drag) و رها کردن (Drop) تهیه می شود. در این دستور متن مورد نظر و تصاویر مربوطه که از طریق یک موتور قوی جستجوگر داخلی قابل شناسایی است ، مستقیماًدر فهرست برنامه ها قرار می گیرد.
همه این تغییرات بارها به Server مرکزی بازتاب میشود و از آنجا می توان قطع برنامه ها را از میز تحریر کنترل کرد.
شرکتAP که هم اکنون به واسطه پروتکل MOS در قلب توسعه فناوری جدید خبری قرار گرفته است ، نبض آفرینش ها و اختراعات فناوری خبر را در آینده در دست دارد.
MOS و تلاش BBC
هم اکنون به نظر می رسد BBC به نوعی بازی دراز مدت چشم دوخته و به اهمیت بالقوه تشکیل پروتکلی برای تبادل اطلاعات میان عناصر گوناگون تحریریه خبر همچنین بر خورد با رسانه ای مختلف به عنوان اشیاءعینی و در نهایت ارائه راهنمایی پی برده است.[5]
این چنین تفکری هم اکنون در قالب پروتکل MOS (Server ابزار رسانه ای)بروز کرده است ، کاملاً تصادفی نیست. بسیاری بر این باورند که نقش MOS برای تحریریه خبر ، همان نقش ویندوز برای اداره ها است ، یعنی بکارگیری تمام عناصر ضروری در استفاده از ابزار مورد نظر.
نقش MOS در آینده
مهندسان در این راه کار دشواری را در پیش دارند، زیرا از یک رو با کسانی روبرویند (یعنی خبر نگاران)که دارای فرهنگ واژگانی متفاوتند و مسائل را با عینک غیر فنی می نگرند و از سوی دیگر در پذیرش و آموختن مسائل جدیدتر که نیاز به تغییر در رویه (خبر نگاران)دارد، متفاوت می کند.
نکته دیگر اینکه پذیرفتن فناوری جدید (پروتکلMOS )در تحریریه های خبر منجر به حذف برخی شغل های زائد (هر آینه از دیدگاه پروتکلMOS )خواهند شد و صاحبین این شغلها که با حذف خودشان مواجه اند ، به هر ابزاری چنگ خواهند زد تا از ورود چنین فناوری هایی در مجموعه جلوگیری کنند. در این میان واگذاری برخی از مسولیت ها به چنین خبرنگارانی ، نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد ، بلکه بر مشکلات بیشتر دامن میزند.
بنابراین مهندسان باید بیشتر به مسائل فنی خبری توجه کنند و در آغاز کار حتی برخی از مسئولیت ها را خود بدوش بکشند و همپای خبر نگاران پیش بروند.
به همین دلیل شرکتهایی مانند AP سخت به دنبال نتایج جدیدی از پروتکل MOS هستند ، زیرا این پروتکل مشکلات و مسایل خبری فنی را که خبرنگاران باید مدنظر قرار دهند ، رفع می کند.
گفتنی است که پروتکل MOS در حال حاضر به صورت خودکار به مسایل تصویر واژه ها نیز می پردازد.
در اینجا مدیریت تغییرات ، عنصری بسیار مهم است .برخی سازمانها با برخورداری از میراثی سنتی ، عادت کرده اند کارها را در شیوه ای ویژه و منحصر به فرد انجام دهند.این امر به ویژه در نسلهای قدیمی در پذیرش فناوری جدید ، تنش آفرین است .در پذیرفتن فن آوری جدید دو راه وجود دارد:
1-یک راه ادامه تولید در شیوه همیشگی اما با استفاده از فن آوری جدید است.
2-شیوه دیگر آغازی دوباره ، نگاه کردن به برنامه ها و کار کردن به سمت گذشته در روند تولید است در این شیوه احتمالاًهیچگاه به نقطه آغاز نمی رسد .
پلی یارد می گوید :پروتکل MOS در حیات سیستم های رایانه ای تحریریه خبر نقش بسیار مهمی دارد.در گذشته هر کونه تغییری در پروتکل مالکیت تاٌثیر چشمگیری بر مجموعه تحریریه خبر می گذاشت. پروتکل MOS در آینده باید مسئله فرا داده ها را در نظر بگیرد.
واکنش های بخش تولید که MOS را به پروتکل بالفعل تحریریه مبدل کرده است .با ذهنیت معماری باز (Open Architecture) آنکه احتمالاًاز ابتکارات اخیر شرکت QUANTEL[6] ناشی شده ، کاملاً قابل لمس بوده است. اکنون مشخص شده است که ظهور و پالایش یک زبان آماده و رابطه تولیدی ، روند راه اندازی قطعات ماشین را در زنجیره خبر تولیدی،روند راه اندازی قطعات ماشین را در زنجیر خبر همچنین نو آوری در آن را تسهیل کرده است.با وجود ENPSیا راه حلهای اخبار دوسویه که هم اکنون ماشین ها را هدایت می کنند ، دیگر به سرور های هدایت کننده (رایانه های خدمات رسان)نیازی نیست.نتیجه آن شده است که نرم افزار جدید مدیریت برای بهره برداری از این فرصت، دیگر وجود ندارد.
اهمیت روز افزون اینترنت در تولیذ خبر بعنوان ابزار تولید و رسانه پخش، پیام بسیار مهم دنیای خبر به صنعت خبر است. AP با دانستن این نکته هم اینک درصدد است که نگارشهای جدیدی از سیستم ENPS شامل سیستم ویرایش HTML ونیز XML برای صفحات Web خودش ارائه نماید.
خوبست به این نکته نیز اشاره کنیم که دروازه ورود شبکه های خبری در اینترنت پایگاه اطلاع رسانی WWW.TVNewsweb.com است که به عرضه پخش خبر توجه بسیار دارد.
این شبکه بسیار ساده در عین حال دروازه ورود به پایگاه های اینتر نت خبری است که در سال 1378 تاسیس شد و در پی ایجاد تحول چشمگیر در تولید خبر تلویزیونی است.
شبکه مزبور با آغاز به کار بلند پروازه اش بیش از هر چیز نشان داده است که اینترنت در دریافت و پخش مفاهیم اخبار چه نقش مهمی دارد.این مساله تا بدان جا اهمیت دارد که از آن به عنوان دروازه جهانی خبر یاد میکنند.
این شبکه به تولید کنندگان و کارگردانان خبری این امکان را می دهد تا اخبار روز را به صورت زنده ملاحظه کنند و از طریق یک در خواست نامه تجاری فیلم قابل پخش این اخبار را با کیفیت بالا خریداری کنند.موسسان اصلی این شبکه تجارت خبری زیاد داشتند و این مساله سبب شد www.TVNewsweb.com به شکافی بسیار مهم در بازار پی برد و نیاز های متخصصان خبر را درک کند.
این شرکت در امر خدمات رسانی به جای آنکه تنها بر اینترنت متکی باشد ،ترجیح می دهد از ماهواره نیز که منبع معتبر تری است ، استفاده کند.
این امر نکات فراوانی را از وضع کنونی فناوری گوشزد می کند، بنابراین مسایل بالقوه زیادی وجود دارد که هنوز ناشناخته مانده است.نگاه به آینده با حضور شبکه های متعدد اینترنت ، مسئله ای است که هم اکنون بیش از هر چیز ذهن شبکه های اینترنت را در بخش تولید به خود مشغول کرده است.تا زمانی که توافق نامه ای با معیارهای جهانی برای انتقال و هدایت داده ها منعقد نشود و شبکه های متعدد تولیدات خود را عرضه نکنند، هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد .
بسیاری از تحلیلگران معتقدند برنده و بازنده جنگ بسیار شدید خبری در محدوده (حوزه)اینترنت و تلویزیونهای دوسویه خصوصی خواهد بود. تاکنون برخی شبکه های خبری مانند BBC و CNN به بازار مناسبی در اینترنت دست یافته اندو ظهور سایتهای خبری نظیر YAHOO! News نیز بیانگر اهمیت رسانه های خبری است.شبکه ماهواره ای BSKYB انگلیس سال گذشته در برنامه های تلویزیونی دوسویه اش ، تاثیر افزایش اخبار دوسویه را بر تعداد بینندگان و درآمد حاصله ،تجربه کرده است.
جمع بندی
ثانیا اینکه MOS چهارچوبی با قابلیت انعطاف پذیری بالا در همگامی با تغییرات در تکنولوژی های صنعت بروکست به وجود می آورد تا مشتریان بتوانند با تکنولوژی های روز دنیا پیش بروند و ورود تجهیزات جدیدتر با تکنولوژی های بالاتر در بدنه نیوزروم به سادگی امکان پذیر باشد.
آنچه که آشکار است ،حرکت رو به جلوی بهره گیری از فناوریهای جدید خبری در تحریریه های خبر است.سیستم MOS یکی از فناوری هایی است که بنگاه های خبری بزرگ دنیا مانند AP و BBC و CNN در حال بهره گیری از آنند و طراحان آن رفته رفته با پدید آمدن زبانهای مختلف ماشینی مانند XML وDHTML در تلاشند تا آن را با این زبانها سازگار سازند.بطوری که امروزه نگارش MOS2.0 آن نیز به بازار آمده است.
پیش بینی می کنیم که در آینده نزدیک این سیستم شامل فرمت های صوتی MPEG7.0ونیز فرمت های تصویری Flaoh و WAP گردد و عملاًکارایی آن بالا و بالاتر رود.
امیدواریم که روزی از چنین سیستم هایی در تحریریه های خبری کشورمان نیز بهره برده شود.
پينوشتها:
[1] - برای آگاهی بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی زیر مراجعه شود:
http://www.inewsrbom.com/press/ABC-set.htm
[2] -کوتاه شده اصطلاح زیر است:
Electronic News Production System
[3] -کوتاه شده اصطلاح زیر است:
Integrated Brasdcast Information System
برای آگاهی بیشتر می توانیذ به پایگاه اطلاع رسانی زیر مراجعه فرمایید:
http://www.ibis.com
ونیز خبر نامه :
TVB Europe,Wednesday,August 01,2010
[4] -این طرح در سال خرداد ماه 1389 به مدیریت اجرایی آماتی Mark Jones شروع شد.این طرح شامل سیستم های زیر می شود:
-ENPS
-Transmission automation System
[5] -بی گمان بکارگیری چنین سیستم هایی در تحریریه خبر BBC باعث شده است که جایزه نامی Webby Award (اسکار اینترنت)در بخش رادیو به BBC داده شود.
http://www.bbc.co.uk/worldservice
[6] -برای آگاهی بیشتر به پایگاه اطلاع رسانی زیر مراجعه کنید:
http://www.quantel.com
2- Middle East Broadcast & Satellite
3- www.inewsrbom.com
4- www.ibis.com
5- http://avit.blogsky.com/1387/11/18/post-63/
ارسال توسط کاربر محترم سایت : aryanss
/ج