7 روش براي داشتن يک خانواده شاد

نحوه صحبت کردن با فرزندان نقش مهمي در فضاي احساسي خانواده ايفا مي کند. بايد به فرزندان فرصت دهيد تا در ابراز احساسات خود آزاد و راحت باشند. گاهي، ما از تأثيري که سرزنش ها و انتقادات بر روح و روان کودکان مي گذارد، غافل مي شويم. روانشناسان معتقدند سرزنش بيش از حد کودکان سبب مي شود آنها دچار احساس گناه و شرم شوند و در خود فرو رفته و درون گرا بار
شنبه، 27 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
7 روش براي داشتن يک خانواده شاد

7 روش براي داشتن يک خانواده شاد
7 روش براي داشتن يک خانواده شاد


 





 

مراقب صحبت هاي خود باشيد
 

نحوه صحبت کردن با فرزندان نقش مهمي در فضاي احساسي خانواده ايفا مي کند. بايد به فرزندان فرصت دهيد تا در ابراز احساسات خود آزاد و راحت باشند. گاهي، ما از تأثيري که سرزنش ها و انتقادات بر روح و روان کودکان مي گذارد، غافل مي شويم. روانشناسان معتقدند سرزنش بيش از حد کودکان سبب مي شود آنها دچار احساس گناه و شرم شوند و در خود فرو رفته و درون گرا بار بيايند. هرگز نقطه ضعف يا عيب کودک را نبايد به عنوان يک خصلت دائمي و هميشگي جلوه داد. مي توان با ذکر دلايل و اثرات سوء رفتار يا کار کودک از او انتقادي سازنده کرد.

فراهم کردن نظم و ثبات
 

يک چارچوب قابل پيش بيني براي کارهاي روزانه قوانين مشخص و منسجم و يک خانه سازماندهي شده، آرامش و راحتي بيشتري براي فرزندان و والدين ايجاد مي کند. يک برنامه روتين مانند يک رشته محکم به هنگام تنش ها، بحث و نزاع ها يا بحران ها از هم گسيخته نمي شود و از خانواده حمايت مي کند.

برگزاري جلسات خانوادگي
 

به طور منظم زماني را براي جمع شدن اعضاي خانواده در نظر بگيريد. در اين جلسات افراد خانواده مي توانند درباره مشکلات و ناراحتي هاي خود در طول هفته با هم صحبت کنند يا با بيان اتفاقات خوبي که داشته اند، ديگر افراد خانواده را هم در شادي شان شريک کنند.

احساس عشق و دوست داشتن ديگران
 

محققين معتقدند والديني که وقتي را صرف بازي با کودکانشان مي کنند، با آنها شوخي مي کنند و عقايد و احساساتشان را با فرزندانشان در ميان مي گذارند، فرزنداني صميمي تر، مهربان تر و با گذشت تر خواهند داشت. با عشق ورزيدن به کودک خود، حس دوست داشتن را در او تقويت کنيد.

داشتن مراسم خانوادگي
 

زمان هاي خاصي را در يک روز يا هفته براي انجام مراسمي خاص با همراهي همه اعضاي خانواده تعيين کنيد، مثلاً انجام مراسم مذهبي يا رفتن به رستوران، سينما و امثال آن.

نحوه برخورد با مشکلات
 

امروزه زندگي هاي خانوادگي هميشه امن و پايدار نيستند. حتي بهترين ازدواج ها هم جر و بحث دارند، گرفتاري هاي مالي، فراز و نشيب هاي احساسي و نظاير آن. اما مشکلات بخشي از زندگي انسان ها است و يک خانواده مهربان و صميمي هرگز اين موضوع را ناديده نمي گيرد و سعي مي کند با همدردي و ايجاد يک فضاي احساسي قوي و صميمي با مشکلات مبارزه کند.

اختصاص زماني فقط براي والدين
 

والدين فضاي احساسي خانواده را شکل مي دهند، اگر والدين به خاطر مسائل مالي با مشکلات کاري شان افسرده يا از دست همسرشان ناراحت و عصباني باشند، فضايي در خانه به وجود مي آيد که کودکان احساس ناامني و ناراحتي مي کنند. والدين نياز به زماني دارند که بدون حضور فرزندان با هم قدم بزنند و صحبت کنند تا نگراني ها و ناراحتي ها را از خود دور کنند و مثل اولين باري که يکديگر را ديده بودند، عشق را تجربه نمايند.
منبع: کانون خانواده شماره 227




 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما