روبات SMSS باربر هوشمند

با کمک SMSS سربازان به جاي آنکه مجبور باشند لوازم سنگين را بر پشت خود حمل کنند، اين وظيفه را به باربر هوشمند محول کرده و خود با تمرکز بيشتر به انجام مأموريت مي پردازند و هر زماني که به لوازم خود احتياج داشته باشند آنها را از باربر روباتي گروهان تحويل مي گيرند.
سه‌شنبه، 9 خرداد 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روبات SMSS باربر هوشمند

روبات SMSS باربر هوشمند
روبات SMSS باربر هوشمند


 

ترجمه و نوشته: حميد رضا هدايت پناه




 
با کمک SMSS سربازان به جاي آنکه مجبور باشند لوازم سنگين را بر پشت خود حمل کنند، اين وظيفه را به باربر هوشمند محول کرده و خود با تمرکز بيشتر به انجام مأموريت مي پردازند و هر زماني که به لوازم خود احتياج داشته باشند آنها را از باربر روباتي گروهان تحويل مي گيرند.
برخلاف اندازه کوچک، Squad Mission Support System توانايي هاي بزرگي دارد. گروهان هايي که در آينده به آن مجهز مي گردند قادر خواهند بود توانايي رزمي خود را براي زمان به مراتب بيشتري حفظ کنند و به دور از خستگي در هنگام نياز با بيشترين سرعت ممکن، نسبت به تهديدات واکنش نشان دهند. اگر چه SMSS يک ماشين است ولي بخش اعظم فعاليت هاي خود را به صورت خودکار انجام مي دهد و به جز در موارد خاص نيازي به کمک اپراتور خود ندارد. از سوي ديگر توانايي حرکتي بالاي اين خودرو، آن را تبديل به ايده آلي براي انجام مأموريت هاي خطرناک شناسايي کرده و همه اينها به اين معناست که SMSS پس از تفنگ بهترين دوست سربازان آينده خواهد بود.

سربازان شکست خورده پيش از نبرد
 

يک سرباز امروزي به طور متوسط در حدود 50 کيلوگرم مهمات، تجهيزات و مواد غذايي را با خود حمل مي کند. سربازان بدون اين لوازم قادر به زنده ماندن نخواهند بود ولي از سوي ديگر حمل اين بار سنگين در مسافت هاي طولاني باعث خستگي شديد فرد مي گردد و همين خستگي در شرايط خطرناک ميدان نبرد مي تواند کار دست وي بدهد. حمل ملزومات همچنين مي تواند توان تحرک افراد را به گونه اي چشمگير کاهش دهد و در نتيجه امکان واکنش سريع و لحظه اي از بين مي رود که به هيچ وجه خبر خوبي براي فرماندهان نخواهد بود.
تلاش براي ساخت وسيله اي که بتواند مشکلات تدارکاتي يگاني در حد و اندازه هاي يک گروهان را حل کند، از همان روزهاي اوليه تهاجم به افغانستان آغاز شد. طبيعت کوهستاني از يک سو و نبود راه هاي مناسب از سوي ديگر، سربازان ناتو را مجبور مي کرد تا براي رسيدن به هدف، کيلومترها پياده روي کنند، پياده روي طاقت فرسايي که با آب و هواي سخت گير اين ناحيه از زمين براي هيچ کس تجربه فوق العاده اي نبود. نيروهاي درمانده دچار اشتباه شده و در بسياري از موارد تاوان اشتباه خود را با مرگ مي پرداختند.
مهندسان شرکت لاکهيد مارتين تاکنون راه حل هاي مبتکرانه فراواني را براي حل اين مشکل ارائه کرده اند که در بين آنها SMSS کارآيي بالايي از خود نشان داده و براي انجام آزمايش ها در نوامبر 2011 روانه افغانستان شده است.
SMSS مي تواند تا بيش از 500 کيلوگرم بار را بر پشت خود حمل کند. در نتيجه هر گروهان 10 نفره با يک دستگاه از آن مي تواند نيازهاي تدارکاتي خود را به همراه داشته باشد. محفظه بار که به صورت يک تکه در بخش بالايي وسيله قرار گرفته، دسترسي به تمام موارد را در کمترين زمان امکان پذير مي کند و هيچ مانعي که باعث کند شدن اين فرآيند گردد وجود ندارد.

روبات SMSS باربر هوشمند

شعاع عملياتي SMSS به بيش از 230 کيلومتر بالغ مي گردد. عددي که با توجه به توان حرکتي انسان و اين نکته که اين روبات بايد همواره در کنار گروهان خود باقي بماند، کافي به نظر مي رسد. همچنين به دليل بهره گيري اين وسيله 1723 کيلوگرمي از يک موتور توربو ديزل قدرتمند، در کنار 6 چرخ کاملاً متحرک که به وسيله سه محور مجزا به حرکت در مي آيند، مي توان انتظار توانايي حرکتي بسيار بالايي را نيز از SMSS داشت. اگر چه شرکت سازنده تا کنون اطلاعات دقيقي از توانايي هاي حرکتي اين وسيله اعلام نکرده اما در ويديوهاي تبليغاتي SMSS بارها توانسته از شيب هاي تند تپه ها صعود کرده، خود را از ميان زمين هاي باتلاقي خارج کرده و از روي موانع ريز و درشت متعدد عبور کند.

هوشمند به معني واقعه کلمه
 

در اختيار داشتن خودرويي که با آن بتوان بخش اعظم تجهيزات مورد نياز يک گروهان 10 نفره را به هر محلي حمل کرد، خبر خوبي است اما موضوع زماني جالب تر مي شود که بدانيم SMSS از توانايي عملکرد خودکار بالايي نيز برخوردار است و بدون کمک اپراتور خود قادر بوده مسيرهاي طولاني را طي کند. اسکنر ليزري نصب شده در بخش جلويي به عنوان چشم سامانه هدايتگر عمل مي کند و در هر ثانيه ده ها بار مسير پيش روي SMSS را بررسي مي کند. اين اطلاعات هنگامي که به کامپيوتر مرکزي انتقال پيدا مي کنند با داده هاي حاصل از سامانه موقعيت ياب جهاني (GPS) به کمک SMSS مي آيند و اين امکان را به وجود مي آورند که روبات بتواند بهترين مسير ممکن را شناسايي و خود را در آن قرار دهد.
براي مواجهه با موانع، نرم افزار کنترلي استراتژي هاي مختلفي همچون دور زدن و دور خيز کردن را در اختيار دارد و تنها در شرايط خاص و برخورد با موانع تعريف نشده SMSS از اپراتور خود در خواست کمک مي کند. دراين هنگام فردي که جليقه کنترلي را بر تن کرده حتي در صورتي که از امکان ديد مستقيم روي روبات برخوردار نباشد، قادر خواهد بود با استفاده از نمايشگر واحد کنترلي و بهره برداري از تصاوير به دست آمده از دوربين هاي نصب شده روي SMSS نسبت به کنترل آن اقدام کند.
اما کنترل SMSS تنها به شخصي که جليقه کنترلي را به تن کرده محدود نمي گردد و هر يک از اعضاي گروه قادرند با فرمان هاي صوتي، روبات را به محل مورد نظر خود هدايت کنند.

توانايي هاي مخصوص يک روبات
 

واحد کنترلي قادر است تا فاصله 500 متري به کنترل ويديويي SMSS بپردازد. در نتيجه در صورت مواجهه با موقعيت هاي خطرناک، اعضا گروهان قادرند از اين روبات براي انجام مأموريت هاي شناسايي استفاده کنند. همچنين براي انجام بهتر اين وظيفه مهندسان لاکهيد مارتين يک ماجول مخصوص شناسايي را نيز براي SMSS توسعه داده اند. اين ماجول که از يک دوربين با قدرت گردش 360 درجه اي و يک فاصله ياب ليزري تشکيل شده و روي يک پايه تلسکوپي قرار گرفته، قادر است تا ارتفاع 5 متري زمين بالا رفته و از آنجا به جمع آوري اطلاعات بپردازد و با به دست آوردن اطلاعات حياتي لازم جان اعضاي گروه را نجات دهد.
قابليت ديگر SMSS توانايي انتقال مجروحين به وسيله آن است. در اين حالت فضاي بار فضاي کافي براي انتقال دو برانکارد را در اختيار فرمانده گروهان قرار داده و وي قادر است با تعيين محلي که مجروحين بايد به آن منتقل شوند بقيه اعضاي گروه را همچنان در حالت رزمي حفظ کند و به ادامه مأموريت بپردازد.
توانايي مهم ديگر SMSS امکان ايفاي نقش تأمين کننده نيروي الکتريکي مورد نياز براي اعضاي گروه است. اگر چه ممکن است در نگاه اول اين موضوع چندان مهم به نظر نرسد امام زماني که بدانيم سربازان از اين جريان نه براي شارژ MP3 Player و يا گوشي تلفن بلکه براي شارژ تجهيزات حياتي همچون بي سيم، دوربين هاي ديد در شب، سامانه موقعيت ياب و لپ تاپ هاي خود استفاده مي کنند به اهميت موضوع پي مي بريم. همچنين SMSS قادر است به عنوان يک گره شبکه نيز عمل کند و با رله داده ها بين اعضاي گروهان و مرکز فرماندهي، يک رزم شبکه محور واقعي را به نمايش بگذارد.

روبات SMSS باربر هوشمند

افق هاي پيشرو
 

برنامه سرباز آينده ارتش ايالات متحده آمريکا که بايد تا سال 2020 مراحل پاياني خود را طي کند، به شدت به وسيله اي مانند SMSS نيازمند است. نتايج آزمون هاي ميداني در خط مقدم جبهه افغانستان تاکنون راضي کننده بوده و محصول جديد لاکهيد مارتين براي کمک به سربازان کاملاً آماده به نظر مي رسد. تحريک بالاي اين وسيله در کنار توانايي حمل دو دستگاه از آن به وسيله هليکوپترهاي CH-47 Chinook و يا پرتاب از هواپيما به وسيله چتر و حمل و نقل منطقه اي يک دستگاه از آنها با استفاده از هليکوپتر متوسط UH-60 Black Hawk باعث شده سربازان ويژه به هر جا که سفر کنند، هم تيمي جديد را نيز به همراه داشته باشند و به کمک آن مأموريت را هر چه بهتر به پايان برسانند.
شرکت سازنده کار روي ماجول رزمي SMSS را نيز آغاز کرده، ماجولي که در صورت تکميل با توانايي حمل سلاح هايي همچون تيربار سنگين، نارنجک انداز و يا حتي موشک هاي قدرتمند جاولين مي تواند در زمان خطر، سامانه پشتيباني عمليات گروهان را تبديل به يک جنگجوي واقعي کند. همچنين صحبت هايي درباره ارتقا سامانه پيشرانه مطرح شده و تبديل آن به انواع هيبريدي نيز در جريان بوده که نويد بخش آينده اي درخشان براي SMSS است.

روبات SMSS باربر هوشمند

منبع: ماهنامه نوآور شماره 88



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط