قوانینِ تخلفات شهری

یکی از مهم ترین و زیربنائی ترین مبانی برای داشتن شهری سالم و بدون تخلف آشنایی با تخلفات شهری است. تخلفات شهری مجموعه مواردی هستند که علاوه بر نقض حقوق شهروندی سلامت روان و زیبایی شهر را دچار اخلال کرده و
پنجشنبه، 17 مرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
قوانینِ تخلفات شهری
قوانینِ تخلفات شهری

 

نویسنده: روابط عمومی شهرداری اصفهان




 

مقدمه

یکی از مهم ترین و زیربنائی ترین مبانی برای داشتن شهری سالم و بدون تخلف آشنایی با تخلفات شهری است. تخلفات شهری مجموعه مواردی هستند که علاوه بر نقض حقوق شهروندی سلامت روان و زیبایی شهر را دچار اخلال کرده و موجب آسیب رسانی به شهر و تهدید سلامت اجتماعی آن می گردد و معضلات و مشکلات عدیده ای را پدید می آورد.
وظیفه مدیریت شهری شناخت و معرفی تخلفات شهری و آرامش شهروندان در این زمینه است. هنگامی که شهروندان یک شهر خود را در برابر فضای شهرستان مسئول بدانند و آسیب هایی که سلامت این فضا را تهدید می کند بشناسند و در رفع آن ها بکوشند. می توان از شهری بدون تخلف سخن گفت.
از آن جایی که پیش شرط اولیه برای رعایت قوانین و مقررات و رفع تخلفات شهری آشنایی با تخلفات و قوانین مرتبط با آن می باشد در این مجموعه به بیان نمونه های تخلفات شهری و قوانین مربوطه و هم چنین ارائه راهکارهای لازم برای رفع موارد تخلف در سطح شهر پرداخته شده است.
آرمان هر شهروند داشتن شهری بدون تخلف است که هر فرد با احساس مسئولیت و رعایت قوانین مربوطه می تواند گامی مؤثر برای تحقق این آرمان بردارد.
نکته آخر اینکه چه مراعات حقوق مردم و مواظبت بر عدم ایجاد مزاحمت دشوار است لیکن دستور و ادب اسلامی چنین اقتضا می کند و گاهی باید خود را محدود ساخت تا سلب آزادی از دیگران نشود و گاهی باید تحمل رنج نمود تا دیگران در آسایش باشند.

موارد تخلفات شهری

1- سد معبر

هر گونه اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آنها و میدان ها و پارک ها و باغ های عمومی برای کسب، سکنی و ... را سد معبر گویند. بعضی از اشخاص با ایجاد سد معبر به حقوق شهروندان تجاوز نموده و از معابر عمومی استفاده خصوصی می نمایند.
سد معبر موارد زیر را شامل می گردد:

سد معبر صنوف:

در این مورد مغازه داران با گذاشتن کالا و اجناس در مقابل مغازه و اشغال پیاده رو و معابر عمومی موجب اخلال در رفت و آمد عابرین پیاده می گردند و همچنین از فضای عبور و مرور نیز تصویری نازیبا و آشفته می سازند و ضمن ایجاد خطر، مشکلات زیادی را به وجود می آورند.

راهکار:

بهتر است شهروندان قبل از ایجاد شغل جدید موقعیت محل کسب را متناسب با نوع شغلی که تصمیم دارند دایر نمایند، انتخاب کنند تا ناچار به استفاده از پیاده رو نگردند چرا که بیرون گذاشتن کالا دلیل فروش بیشتر نیست آن چه مشتری را جذب می کند زیبایی و نظم واحد صنفی است.

* وانت بارهای دوره گرد و ثابت:

این وانت ها علاوه بر ایجاد سد معبر در معابر، کوچه ها و ... بعضاً برای تبلیغ و فروش اجناس از بلندگو استفاده می کنند که باعث آلودگی صوتی و مزاحمت برای دیگران شده و موجب ایجاد خطر برای شهروندان می گردند.

* دست فروشی

اشخاصی که در کنار معابر، اقدام به فروش اجناس و کالاهای خود می نمایند و با اشغال سطح معینی از پیاده رو برای عبور و مرور عابرین ایجاد مشکل نموده و با ایجاد سد معبر تخلف می نمایند.
حضور دست فروشان نه تنها تجاوز به حریم شهروندان محسوب می شود بلکه جامعه را نیز از لحاظ بهداشتی و اقتصادی با مشکل مواجه می نماید. دست فروشانی که با جنس های تقلبی و ارزان تر، اقدام به فروش کالاهای خود می کنند با عرضه مواد غذایی غیربهداشتی و آلوده سلامت و بهداشت شهروندان را به خطر می اندازند و باعث شیوع بسیاری از بیماری ها می گردند و حقوق سایر کسبه را نیز تضییع می نمایند.

* راهکار:

اگر شهروندان ما از آن ها استقبال نکنند و مایحتاج خود را از این فروشندگان تهیه نکنند، این مشکل تا حدود زیادی حل می گردد و دست فروشان نیز می توانند با حضور در بازارهای روز که از سوی شهرداری در نقاط مختلف شهر پیش بینی شده است نسبت به ارائه اجناس خود اقدام نمایند.

* کارتن خواب ها:

حضور کارتن خواب ها در سطح شهر، علاوه بر نازیبا ساختن منظره شهری، آسیب های اجتماعی بسیاری را در پی دارد و سلامت روانی شهر را نیز به خطر می اندازد.

* برپایی چادر در سطح پارک ها و معابر:

نصب چادر در معابر و پارک ها موجب آلودگی زیست محیطی در فضای سبز شهری، آسیب به فضای سبز، انباشت زباله، نازیبا ساختن چهره شهر، بروز مشکلات امنیتی و ایجاد اختلال در عبور و مرور می گردد.

راهکار:

مسافران می توانند برای نصب چادر به محل های اسکان مسافرین که از سوی شهرداری مشخص گردیده و دارای امکانات لازم می باشد مراجعه نمایند.
* نصب داربست فلزی در پیاده روها و محل های رفت و آمد مردم بدون مجوز و رعایت نکات ایمنی و به نحوی که باعث سد معبر گردد.
* توقف یا پارک وسیله نقلیه در مکان نامناسب در کوچه و خیابان و معابر به نحوی که باعث مسدود شدن پیاده رو و ایجاد سد معبر و اتلاف وقت دیگران گردد.
* ریختن مصالح و یا نخاله های ساختمانی و آهن آلات هنگام تعمیرات یا ساخت و ساز در مسیر مردم.

راهکار:

شهروندان می بایست پس از انجام مراحل اولیه ساختمان نسبت به تخلیه مصالح ساختمانی و آهن آلات در قسمت داخلی ساختمان خود اقدام نمایند.
* موانع فیزیکی ثابت و غیرثابت و غیرمجاز در معابر و پیاده روها
* حفاری های غیرمجاز و فاقد اصول ایمنی و تابلوهای هشدار دهنده
لازم به ذکر است که گذاشتن اجناس در خارج از چارچوب مغازه و تحت عنوان زیر بالکن خلاف مقررات بوده و شهرداری موظف به رفع موانع موجود می باشد.

قوانین:

تبصره 1بند 2 ماده 55 قانون شهرداری ها

سدمعابر عمومی و اشغال پیاده روها و استفاده غیر مجاز آن ها و میدان ها و پارک ها و باغ های عمومی برای کسب یا سکنی و یا هر عنوان دیگر ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مأمورین خود راساً اقدام کند.
در مورد دکه های منصوب قبل از تصویب این قانون، شهرداری مکلف است نسبت به برداشتن آن اقدام و چنان چه صاحبان این قبیل دکه ها ادعای خسارت داشته باشند با نظر کمیسیون مقرر در ماده 77 نسبت به جبران خسارت آن ها اقدام کند ولی کسانی که بعد از تصویب این قانون اقدام به نصب دکه هایی در معابر عمومی کنند، شهرداری موظف است رأسا به وسیله مأمورین خود در برداشتن این قبیل دکه ها و رفع سد معبر اقدام کند و اشخاص مزبور حق ادعای هیچ گونه خسارتی نخواهند داشت.

تبصره 6 ماده 96 قانون شهرداری ها:

اراضی، کوچه های عمومی، میدان ها، پیاده روها، خیابان ها و به طور کلی معابر و بستر رودخانه ها، نهرها و مجاری فاضلاب شهرها، باغ های عمومی، گورستان های عمومی و درخت های معابر عمومی واقع در محدوده شهر که مورد استفاده عموم است ملک عمومی محسوب و در مالکیت شهرداری است.

ماده 690 قانون مجازات اسلامی:

هر کس به وسیله صحنه سازی از قبیل پی کنی، دیوارکشی، تغییر حد فاضل، امحای مرز، کرت بندی، نهرکشی، حفر چاه، غرس اشجار و زراعت و امثال آن به تهیه آثار تصرف در اراضی مزروعی اعم از کشت شده زراعی، جنگل ها و مراتع ملی شده، کوهستان ها، باغ ها، قلمستان ها، منابع آب، چشمه سارها، انهار طبیعی و پارک ملی تأسیسات کشاورزی و دامداری و دام پروری و کشت و صنعت و اراضی موات و بایر و سایر اراضی و املاک متعلق به دولت یا شهرداری ها یا اوقاف و هم چنین اراضی و املاک و موقوفات و محبوسات و اثاث باقیه که برای مصارف عام المنفعه اختصاص یافته یا اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تصرف یا ذی حق معرفی کردن خود یا دیگری مبادرت نماید یا بدون اجازه سازمان حفاظت محیط زیست یا مراجع ذی صلاح دیگر مبادرت به عملیاتی نماید که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی گردد و یا اقدام به هر گونه تجاوز و تصرف عدوانی یا ایجاد مزاحمت یا ممانعت از حق در موارد مذکور نماید به مجازات یک ماه تا یک سال حبس محکوم می شود دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.

ماده 691 قانون مجازات اسلامی:

هر کس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آن که محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از احضار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم می شود. هر گاه مرتکبین دو نفر یا بیش تر بوده و لااقل یکی از آن ها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.

ماده 693 قانون مجازات اسلامی:

هر گاه کسی ملک دیگری را به قهر و غلبه تصرف کند علاوه بر رفع تجاوز به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
شهروند گرامی از آنجایی که بنابر فتاوای مراجع معظم تقلید تجاوز به پیاده روها و سدمعبر شرعاً جایز نیست و به جهت اینکه سدمعبر زشت ترین نوع تجاوز به حقوق و آزادی های مشروع دیگران است و وجود یک شهر سالم و سامان یافته صرفاً در گرو پرهیز جدی از تخلفات شهری و جلوگیری از نقض حقوق شهروندی است لذا مأموران شهرداری را در رفع این عارضه ناپسند اجتماعی یاری فرمایید.

2- تخلفات ساختمانی:

الف) ساخت و سازهای بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه
ب) تغییر کاربری ها
پ) تبدیل و تفکیک های غیرمجاز
ت) خاک برداری و گود برداری های بدون مجوز و فاقد ایمنی لازم
ث) انجام ساخت و ساز بدون رعایت اصول ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا

راهکار:

برای انجام عملیات ساختمانی باید پیش از خرید ملک مورد نظر به قسمت شهرسازی در شهرداری منطقه ای که زمین مذکور در حوزه مدیریت آن قرار دارد مراجعه نموده و از امکان صدور مجوز احداث ساختمان و نیز نوع کاربری و تراکم منطقه ی زمین مورد نظر اطلاع حاصل گردد. پس از حصول اطمینان از صحت مدارک مربوط به زمین و امکان ساخت و ساز در زمین مذکور و عدم بدهکاری عوارض ارگان های شهری از طریق استعلام از مراجعه مربوطه و متعاقب آن انتقال کامل اسناد قانونی مالکیت، با مراجعه مجدد به اداره شهرسازی بایستی مراحل قانونی دریافت پروانه ساختمان را طی نمایید.
از آنجایی که بعضی دلالان و زمین خواران و دفاتر املاک غیر مجاز، اقدام به تغییر کاربری و خرید و فروش غیر مجاز اراضی می نمایند. باید در هنگام خرید به دفاتر املاک معتبر و مجاز مراجعه شود. در طول انجام عملیات ساختمانی جهت همکاری با مأمورین اکیپ های رفع تخلفات شهری، پروانه ساختمان و مجوزهای مربوطه در محل موجود باشد.

قوانین:

ماده 100 قانون شهرداریها:

مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر نوع اقدام عمرانی با تفکیک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمایند.
شهرداری می تواند از عملیات ساختمانی ساختمانهای بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مأمورین خود اعم از این که ساختمان در زمین محصور یا غیر محصور واقع باشد جلوگیری نماید.
هر گاه مالک در مهلت مقرر اقدام به قلع بنا نکند شهرداری راساً اقدام کرده و هزینه آن را طبق مقررات آیین نامه اجرای وصول عوارض از مالک دریافت خواهد نمود.

3- تخلفات ضایعات و نخاله های ساختمانی

الف) تخلیه ضایعات و نخاله های ساختمانی در محل های غیر مجاز و سطح شهر
ب) فعالیت خودروهای حمل نخاله و ضایعات ساختمان بدون رعایت مقررات از جمله حمل و نقل غیر اصولی نخاله و مصالح بدون نصب روکش مناسب
پ) رها نمودن خودروهای فرسوده و اسقاطی در سطح شهر
ت) فعالیت غیرمجاز گاری ها و خودروهای جمع آوری بازیافت.

راهکار:

شهروندان باید جهت حمل نخاله های ساختمانی حاصل از ساخت و ساز خود از طریق شرکت هایی که در امر جمع آوری نخاله های ساختمانی فعالیت دارند اقدام نمایند تا نسبت به تخلیه آنها در محل معین اقدام گردد. همچنین شهروندان باید خودروهای فرسوده و اسقاطی خود را در پارکینگ و یا محل های مناسب نگهداری و از رها نمودن آنها در سطح شهر جداً خودداری نمایند.

قوانین:

ماده 16 قانون پسماند:

نگهداری، مخلوط کردن، جمع آوری، حمل و نقل، خرید و فروش، دفع، صدور و تخلیه ی پسماندها در محیط بر طبق مقررات و آیین نامه اجرایی آن خواهد بود.
در غیر این صورت اشخاص متخلف به حکم مراجع قضایی به جزای نقدی در بار اول برای پسماندهای عادی از پانصد هزار ( 500/000 ریال) تا یکصد میلیون ( 100/000/000 ریال) و برای سایر پسماندها از دومیلیون ( 2/000/000 ریال) تا یکصد میلیون ( 100/000/000 ریال) و درصورت تکرار، هر بار به دو برابر مجازات قبلی در این ماده محکوم می شوند. متخلفین از حکم ماده 12 به جزای نقدی از دو میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال و در صورت تکرار به دو برابر حداکثر مجازات و در صورت تکرار مجدد هر بار به دو برابر مجازات بار قبل محکوم می شوند.

ماده 20 قانون پسماند:

خودروهای تخلیه کننده پسماند در اماکن غیر مجاز، علاوه بر مجازات های مذکور به یک تا ده هفته توقیف محکوم خواهند شد.

تبصره:

درصورتی که محل تخلیه معابر عمومی شهری و بین شهری باشد به حداکثر میزان توقیف محکوم می شوند.

4- تکدی گری و فعالیت کودکان خیابانی:

بعضی از اشخاص سودجو با استفاده از احساسات دینی و اخلاقی شهروندان و با عناوین متفاوت و شگردهای خاص اقدام به تکدی گری و گدایی در سطح شهر نموده و بعضاً در قالب باندهای تکدی گری فعالیت کرده و علاوه بر درآمدهای بالا موجب ایجاد مزاحمت برای شهروندان می گردند در صورتی که بر اساس بررسی های به عمل آمده اکثر این اشخاص دارای وضعیت مالی خوبی بوده و نیازمند واقعی نیستند.

راهکار:

شهروندان می توانند با اهداء کمک های خود به نهادهای خیریه شناخته شده در سطح شهر آن را به دست نیازمندان واقعی برسانند و از هر گونه کمکی به این گونه افراد جداً خودداری نمایند.

قوانین:

ماده 712 قانون مجازات اسلامی:

هر کس تکدی یا کلاشی را پیشه خود قرار داده باشد و از این راه امرار معاش نماید یا ولگردی نماید به حبس از یک ماه تا سه ماه محکوم خواهد شد و چنان چه با وجود توان مالی مرتکب عمل فوق شود علاوه بر مجازات مذکور کلیه اموالی که از طریق تکدی و کلاشی به دست آورده مصادره خواهد شد.

ماده 713 قانون مجازات اسلامی:

هر کس طفل صغیر و غیر رشیدی را وسیله تکدی قرار دهد یا افرادی را به این امر بگمارد به سه ماه تا دو سال حبس و استرداد کلیه اموالی که از طریق مذکور به دست آورده است محکوم خواهد شد.

بند 5 ماده 55 قانون شهرداری ها

جلوگیری از گدایی و واداشتن گدایان به کار و توسعه آموزش عمومی و ... از جمله وظایف شهرداری ها می باشد.

5- ایجاد خطر

هر گونه اقدام یا بی توجهی باعث ایجاد خطر برای شهروندان گردد و موجبات زحمت و خسارت برای ایشان را فراهم نماید از نمونه های تخلفات شهری است.

راهکار:

برای رفع خطر از عابرین، دیوارهای شکسته بناها باید تعمیر و ترمیم گردد.
برای رفع خطر، کلیه گودبرداری ها و حفاری ها می بایست، با حفاظ بندی و ایمن سازی کامل انجام و در اسرع وقت نیز نسبت به اتمام آن اقدام گردد.
به علت احتمال ریزش دیوار وایجاد خطر برای عابرین از احداث و رها کردن دیوارکشی ها بدون رعایت مسائل ایمنی برای مدت طولانی باید خودداری شود.

قوانین:

بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها:

اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه ها و اماکن عمومی و دالان های عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاهها و چاله ها واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکن ها و دیوارهای مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودان ها و دودکش های ساختمان ها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد از جمله وظایف شهرداری است.

تبصره:

در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و... رفع مزاحمت های مندرج در ماده فوق شهرداری پس از کسب نظر مأمور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلاغ مهلت دار متناسبی صادر نماید واگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع اجراء گذاشته نشود، شهرداری رأسا با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد.

7- مشاغل مزاحم:

ایجاد و تأسیس اماکن و مشاغلی که باعث بروز مزاحمت برای شهروندان گردد و مخالف اصول بهداشتی نیز باشد تخلف شهری محسوب می گردد.
در صورت عدم متناسب نوع شغل و متراژ واحد تجاری شغل انتخاب شده از مصادیق بارز شغل های مزاحم محسوب می گردد.
دایر کردن شغل هایی که دارای سروصدا، بوی زننده و دودزا هستند در مجاورت منازل مسکونی ممنوع می باشد.

راهکار:

صاحبان اینگونه مشاغل باید در شهرک های صنعتی که با استانداردهای ایمنی و فضا در مجاورت شهرها احداث گردیده مستقر شوند.

قوانین:

بند 20 ماده 55 قانون شهرداریها:

جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکن که به نحوی از موجب بروز مزاحمت برای ساکنین با مخالفت اصول بهداشت در شهرها است از جمله وظایف شهرداری است. شهرداری مکلف است از تأسیس کارخانه ها، کارگاه ها، گاراژهای عمومی، تعمیرگاه ها، دکان ها و همچنین مراکزی که مواد محترقه می سازند و اصطبل و چهار پایان و مراکز دامداری به طور کلی تمام مشاغل و تمام کسب هایی که ایجاد مزاحمت و سروصدا می کنند یا تولید دود و یا عفونت و یا تجمع حشرات و جانوران نماید جلوگیری کند و در تخریب کوره های آجر و گچ و آهک پزی و خزینه گرمابه های عمومی که مخالف بهداشت است اقدام نماید و با نظارت و مراقبت در وضع دودکش های اماکن و کارخانه ها و وسایل نقلیه که کار کردن آنها دود ایجاد می کند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید و هر گاه تأسیسات مذکور فوق قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد آن ها را تعطیل کند و اگر لازم شود آن ها را به خارج از شهر انتقال دهد.

تبصره:

شهرداری در مورد تعطیل و تخریب به خارج از شهر مکلف است مراتب را ضمن دادن مهلت مناسبی به صاحبان آنها ابلاغ نماید و اگر صاحب ملک به نظر شهرداری معترض باشد باید ظرف ده روز اعتراض خود را به کمیسیونی مرکب از سه نفر که از طرف شورای اسلامی شهر انتخاب خواهند شد تسلیم کند، رأی کمیسیون قطعی و لازم الاجرا است. هر گاه رأی کمیسیون مبنی بر تأیید نظر شهرداری باشد و یا صاحب ملک در موقع اعتراض نکرده یا در مهلت مقرر شخصاً اقدام نکند شهرداری به وسیله مأمورین خود رأساً اقدام خواهد نمود.

8- زمین های بایر، بناهای مخروبه و نیمه تمام بلاتکلیف

بلاتکلیف گذاشتن زمین یا بناهای مخروبه و غیرمناسب با وضع حمل و یا نیمه تمام که منافی با اصول بهداشتی و زیبایی شهر باشد از دیگر نمونه های مختلف شهری است.

راهکار:

مالکین بناهای مخروبه می بایست که در اسرع وقت ضمن مراجعه به شهرداری با اخذ نقشه مصوب و نظریه شورای محترم اسلامی شهر نسبت به اجرای ماده 110 اقدام نمایند.
مالکین زمین های بایری که محل تخلیه زباله یا ضایعات و نخاله های ساختمانی شده است می بایست در اسرع وقت جهت اطلاع از چگونگی وضعیت زمین به شهرداری منطقه مراجعه و طرح نقشه مصوب را جهت اجرای ماده 110 اخذ نمایند.
مالکین ساختمان های نیمه تمام و رها شده نیز می بایست در اسرع وقت ضمن هماهنگی با شهرداری نسبت به نماسازی و اتمام ساختمان های خود طبق ماده 110 اقدام نمایند.

قوانین:

ماده 110 قانون شهرداری ها:

نسبت به زمین ساختمان های مخروبه و غیرمناسب با وضع حمل و یا نیمه تمام واقع در محدوده شهر که در خیابان یا کوچه و میدان قرار گرفته و منافی با پاکی و پاکیزگی و زیبایی شهر یا موازین شهرسازی باشد. شهرداری با تصویب شورای شهر می تواند به مالک اخطار کند منتهی ظرف 2 ماه به ایجاد نرده یا دیوار یا مرمت آن که منطبق با نقشه مصوب شورای شهر باشد اقدام کند اگر مالک مسامحه و یا امتناع کرد شهرداری می تواند به منظور تأمین نظر و اجرای طرح مصوب شود در زمینه زیبایی و پاکیزگی و شهرسازی هر گونه اقدامی را که لازم بداند معمول و هزینه آن را به اضافه صدی ده از مالک یا متولی و یا متصدی موقوفه دریافت نماید. در این مورد صورت حساب شهرداری بدواً به مالک ابلاغ می شود در صورتی که مالک ظرف پانزده روز از تاریخ ابلاغ به صورت حساب شهرداری اعتراض نکرد، صورت حساب قطعی تلقی می شود و هرگاه مالک ظرف مهلت مقرره اعتراض کرد موضوع به کمیسیون مذکور در ماده 77 ارجاع خواهد شد. صورت حساب هایی که مورد اعتراض واقع نشده وهمچنین که رأی کمیسیون رفع اختلاف مذکور در ماده 77 درحکم سند قطعی ولازم الاجراء بوده و ثبت مکلف است بر طبق مقررات اجرای اسناد رسمی لازم الاجراء نسبت به وصول طلب شهرداری اجراییه صادر و به مورد اجرا بگذارد.

9- سایر تخلفات:

در این قسمت به چند نمونه دیگر از تخلفات اشاره گردیده است.

دیوار نویسی

نوشتن مطالب و الصاق هر نوع نوشته بر دیوارهای شهر تخلف محسوب می گردد.

قوانین:

ماده 92 قانون شهرداری ها:

نوشتن هر نوع مطلب یا الصاق هر نوع نوشته ای بر روی دیوارهای شهر که مخالف مقررات شورای شهر باشد ممنوع است مگر در محل هایی که شهرداری برای نصب و الصاق امکانات معین می کند و سایر محل ها فقط باید به نصب و الصاق آگهی اکتفا کرد و نوشتن روی آن ها ممنوع است متخلف علاوه بر تأدیه خسارت مالکین به پرداخت پانصد تا یک هزار ریال جریمه محکوم خواهد شد.
- وارد نمودن خسارت به کلیه اموال عمومی متعلق به شهرداری
- قطع اشجار و خسارت به فضای سبز و انهار
- ماهیگیری به وسیله تور در رودخانه
- احداث پل های غیر مجاز روی جوی های آب
- نصب بدون مجوز تجهیزات و آنتن های مخابراتی و تأسیسات آب، برق، گاز، تلفن و امثالهم و ...

منبع مقاله: نشریه ی داخلیِ روابط عمومی شهرداری اصفهان



 

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
چگونه ترجمه را به یک حرفه درآمدزا تبدیل کنیم؟
چگونه ترجمه را به یک حرفه درآمدزا تبدیل کنیم؟
حکمت | هم نشینی با دانشمندان / استاد توکلی
play_arrow
حکمت | هم نشینی با دانشمندان / استاد توکلی
تصاویری از عملیات پدافندی مقابل بمب سنگرشکن در نطنز
play_arrow
تصاویری از عملیات پدافندی مقابل بمب سنگرشکن در نطنز
مهدی طارمی دربی میلان را به آتش کشید
play_arrow
مهدی طارمی دربی میلان را به آتش کشید
ماجرای استعفای نخست وزیر کانادا
play_arrow
ماجرای استعفای نخست وزیر کانادا
تصاویر باورنکردنی از پرواز یک مرغ در یک مسافت طولانی
play_arrow
تصاویر باورنکردنی از پرواز یک مرغ در یک مسافت طولانی
کاهش انرژی با عایق نانویی
play_arrow
کاهش انرژی با عایق نانویی
ویدیویی با بازدید میلیونی؛ سرسره بازی یک کلاغ روی برف!
play_arrow
ویدیویی با بازدید میلیونی؛ سرسره بازی یک کلاغ روی برف!
خاطره‌ای عجیب از رزمنده جانباز دفاع مقدس
play_arrow
خاطره‌ای عجیب از رزمنده جانباز دفاع مقدس
رفتار شهید کاظمی زمانی که متوجه سرماخوردگی یک سرباز شد!
play_arrow
رفتار شهید کاظمی زمانی که متوجه سرماخوردگی یک سرباز شد!
حیرت مقام اسرائیلی از میزان حجم جاسوسی اسرائلی‌ها برای ایران!
play_arrow
حیرت مقام اسرائیلی از میزان حجم جاسوسی اسرائلی‌ها برای ایران!
مراحل جذاب ساخت تابه استیل
play_arrow
مراحل جذاب ساخت تابه استیل
خاطره جالب دیپلمات ایرانی از جمله سفیر زن اسلواکی خطاب به او بعد از عدم دست دادن
play_arrow
خاطره جالب دیپلمات ایرانی از جمله سفیر زن اسلواکی خطاب به او بعد از عدم دست دادن
توضیحات دادستان رشت درباره حادثه گروگانگیری یک خانواده پنج نفره به مدت دو سال در گرگان
play_arrow
توضیحات دادستان رشت درباره حادثه گروگانگیری یک خانواده پنج نفره به مدت دو سال در گرگان
رمزگشایی از حرکت نمادین انگشت در دعای (یا مَنْ اَرْجُوهُ)
رمزگشایی از حرکت نمادین انگشت در دعای (یا مَنْ اَرْجُوهُ)