سه‌شنبه، 25 فروردين 1394

پرسش :

چگونه کودکان خود را به نماز ترغيب و تشويق نمايم؟

پاسخ :
1- براي تشو يق کودکان به نماز بايد آنها را با فلسفه نماز به اندازه فهم خودشان آشنا کرد.
2ـ تشو يق كودكان و نوجوانان هنگامي كه نماز مي‏ خوانند،
3- تهيه لباس مخصوص و سجاده و تسبيح زيبا و يا براي دختر بچه‏ ها مقنعه و چادر مناسب،
4- تشكيل نماز جماعت در منزل و يا بردن بچه ‏ها به نماز جماعت.
5- نقل قصه‏ ها و داستان‏ هاي شيرين در حد فهم آنها از نماز بزرگان و اشعار و احاديث زيبا در اين باره،
6- ترك مستحبات در ابتداي كار، طو ل ندادن نماز و رعايت توانايي كودكان و جوانان،
7- رعايت نظافت محل نماز و بردن آنها در مساجدي كه نظيف است و جلب توجه مي‏ كند،
8-خود مربيان به نماز اهميت بدهند و در اول وقت آمادگي خود را نشان دهند،
9- بيان عظمت نماز و اين كه از هر كاري اهميتش بيشتر است،
10-رفقا و دوستان آنها را كنترل كردن و آنها را از مصاحبت با افراد بي‏ نماز و يا آنها كه اهميت به نماز نمي ‏دهند دور نگاه داشتن،
11- اين كارها بايد به وسيله مربيان از ابتداي سنين کودکي شروع شود، به طوري كه كودك و نوجوان از آغاز به نماز عادت كند، چه اين كه در روايات اسلامي داريم كودكان را از سن هفت سالگي و قبل از رسيدن به سن بلوغ به نماز و عبادات تشويق کنيد تا وقتي به سن جواني و بلوغ مي‏ رسند، انجام آن برا يشان سخت نباشد،
12-فراهم كردن فيلم‏ هاي نمايشي درباره نماز و كتاب‏ هايي كه در مورد نماز است.
منبع:سايت انوار طاها