يکشنبه، 26 دی 1395

پرسش :

اگر ظرف یا فرشى بعنوان فطریه، کنار گذاشته شود آیا شخص مى‌تواند بدون اجازۀ فقیر در آن تصرّف بنماید یا آنرا تبدیل کند؟ آیا بین تبدیل زکات فطره و خمس بعد از جدا کردن از مال، اختلافی هست؟

پاسخ :
غیر از خوراکی‌های رایج یا پول آن نمی توان چیزی به عنوان فطریه کنار گذاشت و تصرف در آنچه کنار گذاشته از موارد مذکور در سوال مانعی ندارد و باید اگر وقت پرداخت زکات فطره باقی است چیزی را که صحیح است کنار بگذارد. تبدیل فطریه صحیحی که کنار گذاشته شده جایز نیست ولی تبدیل خمس به پول اشکال ندارد.

منبع: zanjani.net