شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

فردی باغی را هم برای استفاده شخصی و هم برای کسب و امرار معاش خریده، مسأله خمس باغ و میوه‌هایش را بیان فرمایید.

پاسخ :
آنچه داخل در سرمایه و مؤونه است، خمس ندارد در صورتی که ثمنی که با آن خریده است خمس بر آن واجب نبوده وگرنه خمس همان ثمن را می‌دهد، اگر به نحو متعارف به ذمّه معامله کرده است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.