شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

این جانب دارای چند هکتار زمین کشاورزی هستم که خمس آن را پرداخته‌ام و هر ساله مقداری گندم از آن برداشت می‌کنم که قسمتی از آن را جهت تأمین معاش خانواده‌ام مصرف می‌کنم و بقیه را به فروش می‌رسانم. لطفاً کیفیت خمس آن را بیان فرمایید. آیا مخارجی که برای کشت و برداشت گندم مزبور صرف کرده‌ام، می‌توانم از حاصل کسر کنم؟

پاسخ :
هر مقداری که زاید بر خرج سال باشد خمس دارد و مخارج را می‌توانید کسر کنید، اگر قبلاً از ربح سال قبل به عنوان مؤونه آن سال نکرده‌اید.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.