شنبه، 28 بهمن 1396

اظهار عشق بین دختر و پسر به منظور ازدواج

پرسش :

آیا اظهار عشق و محبت بین دختر و پسر به منظور ازدواج، گناه است؟

پاسخ :
همه مراجع: آرى، این کار حرام است.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. سیستانى، سایت ؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1049 و 1075 و دفتر: همه مراجع.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

آیا عمل به استخاره واجب است؟

استخاره در چه موردى است؟

آیا خواستگارى دختر از پسر از نظر شرعى و عرفى اشکال دارد؟

آیا دختر و پسر عاقل و بالغ، مى توانند بدون اطلاع خانواده براى ازدواج با هم صحبت کنند و سپس خانواده را مطلع سازند؟

آیا صحبت کردن با کسى که قصد داریم در آینده با او ازدواج کنیم، گناه است؟

آیا مرد مى تواند براى آگاهى از خصوصیات جسمى و زیبایى دخترى که مى خواهد با او ازدواج کند، به عکس یا فیلم او نگاه کند؟

شخصى قصد ازدواج دارد. آیا مى تواند بدون قصد لذت به چهره و موى خانم ها (مثلاً در خیابان) نگاه کند تا یکى را بپسندد و بعد از او خواستگارى کند؟

مى خواهم با دخترى ازدواج کنم، آیا مى توانم به طور پنهانى به موها و گردن او نگاه کنم یا اینکه در این نگاه رضایت و اجازه او شرط است؟

در چه صورت مى توان چهره، گردن و موهاى دخترى که قصد ازدواج با او را داریم، نگاه کنیم؟