چهارشنبه، 2 اسفند 1396

تکلیف فرزند عقد بدون اجازه پدر

پرسش :

اگر دخترى بدون اجازه پدر ازدواج کند و صاحب فرزند شود، تکلیف فرزند چیست؟

پاسخ :
همه مراجع: اگر حکم شرعى را نمى دانسته و یا مقلد کسى بوده که در ازدواج با دختر باکره اجازه را شرط نمى داند، فرزند حکم حلال زاده را دارد.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. خامنه اى، استفتاء، س 57 ؛ صافى، هدایه العباد، ج 2، اسباب التحریم، م 3 ؛ امام، تحریرالوسیله، ج 2، اسباب التحریم، م 3 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1446 و دفتر: همه مراجع.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

اگر مردى همسرش را طلاق بدهد، آیا مى تواند با خواهرش ازدواج کند؟

آیا عقد موقّت با خواهر زن جایز است؟

زنى که مرتب براى افراد متعدد در عقد نکاح موقت قرار مى گیرد، نیاز به عده دارد؟

عده زن صیغه اى چقدر است؟

آیا زن زناکار عده دارد؟

صیغه کردن زنان بدکاره، چه حکمى دارد؟

فرزندى که از ازدواج موقت متولد مى شود، مربوط به پدر است یا مادر؟

آیا در ازدواج موقت هم براى بیرون رفتن از منزل، اجازه شوهر لازم است؟

آیا در ازدواج موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث مى برند؟

آیا در ازدواج موقّت، نفقه زن بر مرد واجب است؟