يکشنبه، 12 فروردين 1397

چرا به عنوان یک مادر شاغل احساس می‌کنم، از عهده انجام هیچ‌کاری برنمی‌آیم؟

پرسش :

چرا به عنوان یک مادر شاغل احساس می‌کنم، از عهده انجام هیچ‌کاری برنمی‌آیم؟

پاسخ :
گاهی اوقات یک مادر شاغل تصور می‌کند نمی‌تواند هم سرکار برود و هم کودکش را تربیت کند. خستگی و تلاش برای رسیدگی به امور محل کار و خانه، تحمل او را کم می‌کند. با این وجود پیشنهادات زیر، می‌تواند برای شما مؤثر واقع شود:

• موقعیت و شرایط را بپذیرید؛
حس تعهد شما نسبت به کار، حتی اگر کامل نباشد، باز هم ارزشمند است.

• احساس گناه نکنید؛
شما بهتر از آنچه تصور می‌کنید، کارهایتان را انجام می‌دهید.

• هرآنچه را که لازم است، تغییر دهید؛
اگر فکر می‌کنید انجام کار نیمه‌وقت برای شما مناسب است، بررسی کنید که آیا تغییر ساعت کاری برای شما امکان‌پذیر است یا نه.

• اجازه ندهید افراد دیگر اعتماد به نفس شما را تضعیف کنند؛
مهم نیست که در تربیت فرزند و انجام کارتان ماهر و باتجربه هستید، بعضی افراد سعی می‌کنند شما را متقاعد کنند که کارتان اشتباه است، که احتمالاً آن‌ها موقعیت شما را درک نمی‌کنند.

• خودتان را دست‌کم نگیرید؛
همسرتان، یکی از دوستان مورد اعتماد، پزشک یا همکارانتان هم در جریان نگرانی‌هایتان قرار دهید، اما این مشکلات و نگرانی‌ها را به کودک منتقل نکنید.

• مراقب خودتان باشید؛
لازم است که سالم و سرحال باشید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن به امور خانه و کارتان رسیدگی کنید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چه جور پرستاری برای کودکم مناسب است؟

چگونه می‌توانم زمان بیشتری را به کودکم اختصاص دهم؟

هنگامی‌که کودکم بیمار است، چگونه می‌توانم سر کار بروم؟

آیا اکنون که بچه دار شده‌ام بهتر نیست در خانه کار کنم؟

چگونه می‌توانم هم سرکار بروم و هم مادر موفقی باشم؟

زمان مناسب برای برگشتن به سرکار بعد از تولد نوزادم چه موقع است؟

بین پدر و مادر من و همسرم بر سر کودکم رقابت (چشم و هم‌چشمی) وجود دارد. چه کنم؟

روش مناسب برای کنارآمدن با دخالت مادربزرگ در تربیت کودک چیست؟