يکشنبه، 12 فروردين 1397

اختلاف سنی بچه‌ها با هم چقدر باشد، خوب است؟

پرسش :

اختلاف سنی بچه‌ها با هم چقدر باشد، خوب است؟

پاسخ :
این‌که چه موقع بچه دیگری به دنیا آورید، به عوامل زیر بستگی دارد: خلق و خو و وضع جسمانی کودک اول، رابطه میان شما و همسرتان، بررسی و برآوردهای عملی مانند سن شما و میزان درآمدتان. به طور کلی به نظر من دو یا سه سال تفاوت سنی مناسب است.

امروزه، مردم به طور روزافزونی، دیرتر تشکیل خانواده می‌دهند و بنابراین ممکن است تصمیم بگیرند که از لحاظ بیولوژیکی و موقعیت مناسب، فاصله سنی بچه‌هایشان نسبتاً کم باشد. اگرچه این روش بدین معنی است که دو کودک همزمان باهم بزرگ می‌شوند، اما مادرانی که سن آن‌ها زیاد است، ممکن است احساس کنند که در سن بالا دیگر نمی‌توانند بچه‌دار شوند و به همین‌دلیل ترجیح می‌دهند فاصله سنی کودکشان کم باشد. فاصله سنی بچه‌ها برای بسیاری از مادران مهم نیست و برای آن برنامه‌ریزی نمی‌کنند و فقط به این‌که چقدر زود و راحت باردار شوند بستگی دارد. هرچند ممکن است خیلی سریع باردار شوید، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این حالت بازهم تکرار شود.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا کودکم به نوزاد حسادت خواهد کرد؟

چگونه از کودکم بخواهم تا در امور جزیی مربوط به نوزاد کمکم کند؟

چگونه با حسادت‌های خواهر و برادر بزرگ‌تر نسبت به نوزاد کوچک‌تر کنار بیایم؟

چگونه کودک را از بارداری‌ام مطلع کنم؟

آیا بچه چندم خانواده بودن روی بچه‌ها تأثیر دارد؟

داشتن چند فرزند حد مطلوب و ایده‌آل آن است؟

چگونه می‌توانم با وجود فرزندم زمانی را برای خودم درنظر بگیرم تا کمی استراحت کنم؟

چگونه می‌توانیم بعد از تولد کودکمان هنوز به عنوان یک زوج (زن و شوهر) عمل کنیم؟

برای انتخاب یک مهدکودک مناسب، چه باید بکنم؟