يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا تلویزیون به رشد قدرت تکلم کمک می‌کند یا به تأخیر می‌اندازد؟

پرسش :

آیا تلویزیون به رشد قدرت تکلم کمک می‌کند یا به تأخیر می‌اندازد؟

پاسخ :
برنامه‌های مناسب می‌تواند برای رشد قدرت تکلم کودک و درک او از دنیای اطرافش مفید باشد. اگر برنامه‌های آموزشی را همراه با کودکتان تماشا کنید و پس از اتمام برنامه درباه اتفاقاتی که در آن افتاده و او آن‌ها را دیده است با او صحبت کنید، بسیار مفید خواهد بود. اما یک نقطه ضعف هم وجود دارد، این که محتوای برنامه و سرعت حرف‌زدن در آن ممکن است با میزان رشد کودک مناسب نباشد. به طور تصادفی و اتفاقی دیدن چیزی هم ممکن است تأثیر نامطلوب بر روی او بگذارد. بنابراین کنترل کنید و مراقب باشید که او چه چیزهایی را تماشا می‌کند.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چه چیزی موجب پدیدآمدن تفاوت‌های مربوط به رشد کودک می‌شود؟

از لحاظ ذاتی دخترها با پسرها چه تفاوتی دارند؟

چرا کودکم هنوز حرف نمی‌زند؟ چه مشکلی می‌تواند پیش آمده باشد؟

چه موقع کودکم می‌تواند بخواند؟

کودکم لکنت زبان دارد. چه می‌توانم بکنم تا او بتواند بهتر حرف بزند؟

چگونه می‌توانم جلوی کودکم را بگیرم تا از کلمات رکیک استفاده نکند؟

در مورد یادگیری زبان توسط کودک، چه نکاتی را باید بدانیم؟

ما یک خانواده‌ی دوزبانه هستیم، آیا صحبت‌کردن کودکم به تأخیر می‌افتد؟

چه موقع کودکم می‌تواند کلمات را درست ادا کند؟

چگونه کودکم را تشویق کنم که حرف بزند؟