سه‌شنبه، 7 فروردين 1397

نقش تغذیه در افزایش بازده فکری و کاهش اضطراب امتحان

پرسش :

تغذیه در افزایش بازده فکری و کاهش اضطراب امتحان چه نقشی دارد؟

پاسخ :
1- در زمان کار یا مطالعه نباید غذا خورد و برای آن زمان خاصی را باید در نظر گرفت تا با آرامش بیش تری غذا صرف شود.

2- غذاهای نشاسته ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تأثیر در بهبود کیفیت خواب در شب امتحان مفید هستند.

3- مصرف ویتامین C در افزایش قدرت یادگیری در فصل امتحانات از اهمیت زیادی برخوردار است، چون نیاز مغز به ویتامین C برای خنثی کردن رادیکال های آزاد بسیار بیش تر از سایر ارگان هاست و اگر ویتامین C در کناز غذاهای حاوی آهن مصرف شود، موجب افزایش جذب آهن و مانع بروز کم خونی است. (کمبود آهن عامل مهمی در کاهش قدرت یادگیری و حافظه است.)
لذا به خانواده ها توصیه می شود در ایام امتحانات در تغذیه ی روزانه ی دانش آموزان و دانشجویان از لیموترش، مرکبات، توت فرنگی، اسفناج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، جعفری و سیب زمینی استفاده کنند.

4- مصرف صبحانه ی سبک و مناسب در روز امتحان لازم است. مواد سرشار از پروتئین و کربوهیدرات مثل تخم مرغ، نان سنگک با عسل یا پنیر توصیف می شود، هم چنین نان و پنیر و گردو و هم مفید گزارش شده است.

5- مصرف ماست و سایر لبنیات به دلیل وجود تیروزین در آن ها می تواند میزان سروتونین را در مغز افزایش دهد و در نتیجه می تواند میزان اضطراب را کاهش داده و باعث آرامش شود.

6- دانش آموزان یا دانشجویانی که اضطراب زیادی دارند و نمی توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، بهتر است از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

7- مصرف لیمو و سبزی های تازه نظیر ریحان، نعناع، کاهو و هم چنین خوردن عسل و نوشیدنی های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار مؤثر است.

8- خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می کند، زیرا کم خونی را کاهش می دهد.

9- مصرف روزانه ی یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوره ی امتحان مؤثر است.

10- خوردن آجیل از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم است، به یادگیری کمک می کند.

11- تغذیه متعادل و متنوع شامل نان و غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت و میوه جات سبب کاهش استرس در ایام امتحانات می شود.

منبع: اضطراب امتحان: پیامدها و راه های کنترل آن، نجف طهماسبی پور، تهران: نشر قطره، چاپ اول (1390).

در این زمینه بیشتر بخوانید:

شیوع اضطراب امتحان چگونه است؟

چگونه یک فرد می تواند تشخیص دهد که اضطراب امتحان شدید دارد؟

اضطراب امتحان در دختران و پسران چه تفاوتی دارد؟

اهمیت کنترل اضطراب امتحان در چیست؟

برای غلبه بر افکار نگران کننده در خصوص امتحان چه باید کرد؟

برای مهار اضطراب امتحان و تنش‌های بدنی چه اقداماتی به عنوان پیشگیری مطرح هستند؟

آمادگی برای امتحان چه کمکی در جهت کاهش اضطراب امتحان می‌کند؟

روش‌های پیشگیری از اضطراب امتحان کدام‌اند؟