چهارشنبه، 31 مرداد 1397

نگاه های ممنوع و حرام کدام اند؟

پرسش :

نگاه های ممنوع و حرام کدام اند؟

پاسخ :
۱- نگاه به بدن زن نامحرم (به جز صورت و دست ها تا مچ ). ۲- نگاه به دست و چهره آرایش شده‌ی زن نامحرم. ۳- نگاه به زیور آلاتی که زن پوشیده بدون این که محل زیور دیده شود،(۱) بنابر احتیاط واجب. ۴- نگاه مرد نامحرم به عکس بی حجاب زن آشنایی که مُتهتّک (۲) نیست. ۵- نگاه با ریبه (ترس افتادن به حرام ). ۶- نگاه زن به بدن مرد نامحرم (به جز صورت و دست ها و پاها به مقداری که معمولاً نمی پوشانند). ۷- نگاه هوس آلود (هر چند به صورت و دست ها و یا به بدن هم جنس).
پی‌نوشت‌ها:
(۱) نگاه کردن به زیور آلات زن نامحرمی که زیور آلات خود را از روی لباس پوشیده، مثل گردنبد و النگو یا زیور آلات خود را بیرون گذاشته مثل گوشواره، بدون اینکه گوش یا گردنش دیده شود، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. و بر زنان هم واجب است زینت و زیور آلات خود را از دید مرد نامحرم بپوشانند.
(۲) به شخص بی بند و بار و لاابالی، مُتهتّک گفته می‌شود. نگاه کردن مرد نامحرم به عکس بی‌حجاب زن آشنایی که متهتک و لاابالی است، بدون قصد شهوت اشکال ندارد.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

اصلاح و یا رنگ کردن موی مردان توسط آرایشگر زن و یا بالعکس، چه حکمی دارد؟

آیا جایز است افرادی که ازدواج نکرده اند با رعایت موازین شرعی، در فروشگاههای تولید و فروش لباس های زنانه و وسایل آرایشی کار کنند؟

فروش مواد آرایشی و لباسهای مخصوص زنانه توسط مردان چه حکمی دارد؟

اختلاط زن و مرد در آرایشگاه جهت آموزش چه حکمی دارد؟

اگر نامحرم موهای کوتاه شده زنی را که به زمین ریخته شده را ببیند، در فرضی که صاحب مو را بشناسد، چه حکمی دارد؟

اگر زنی سر خود را کچل کند نگاه کردن به سر بدون موی او چه حکمی دارد؟