چهارشنبه، 31 مرداد 1397

آیا می‌توان عمداً کاری کرد که وظیفه، وضو و غسل جبیره شود؟

پرسش :

آیا می‌توان عمداً کاری کرد که وظیفه، وضو و غسل جبیره شود، مانند کاشت ناخن یا جراحی بینی که صرفاً به خاطر زیبایی انجام می‌گیرد و ضرورتی ندارد؟ اگر جایز نیست، افرادی که دارای شغل‌هایی هستند که سبب ایجاد مانع می‌شود، و برطرف کردن آن برایشان مشقت دارد، آیا در صورت امکان تغییر شغل، وظیفه دارند که آن را تغییر دهند؟ مانند نقاش‌ها که گاهی پشت بدنشان هم رنگی می‌شود، و باید کسی این مانع را برایشان برطرف کند، و یا رنگ به گونه‌ای است که به راحتی برطرف نمی‌شود؟

پاسخ :
ایجاد مانعی که موجب تبدّل وظیفه وضو و غسل به وضو و غسل جبیره‌ای می‌شود، چنانچه در غیر وقت نماز باشد، مانع ندارد ولی در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ایجاد مانع نماید، و افراد مشتغل به کارهایی که موجب ایجاد مانع می‌شود (مانند نقاشی، یا گچ‌کاری و امثال آن) چنانچه نتوانند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کنند و یا برطرف کردن مانع برای آنان حرج و مشقت زیاد داشته باشد، به دستور جبیره عمل کنند.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

آیا در وضو، لازم است بر پوست سر مسح شود، یا مسح بر موی سر هم کافی است؟

اگر زیر ناخن، خون مُردگی باشد، برای وضو چه وظیفه‌ای داریم؟

وضو گرفتن زن در جایی که مرد نامحرم او را می‌بیند، چه حکمی دارد؟

آیا شخص صاحب جبیره باید نمازهای خود را به امید بر طرف شدن عذر تا آخر وقت به تاخیر بیاندازد؟

اگر از جهت تنگی وقت نماز، فرصت پاک کردن مواد آرایشی و ... برای وضو و غسل نباشد، وظیفه چیست؟

اگر زیر ناخن، خون مُردگی باشد، برای وضو چه وظیفه‌ای داریم؟

آیا در وضو، لازم است بر پوست سر مسح شود، یا مسح بر موی سر هم کافی است؟