دوشنبه، 15 بهمن 1397

سروده قطب الدین راوندى در رابطه با غدیر خم

پرسش :

قطب الدین راوندى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
راوندی در سروده اش در مدح اهل بیت(ع) به غدیر اشاره کرده و گفته: «... ألم یجعل رسول الله یوم الـ***ـغدیر علیّا الأعلى إماما...»؛ (... آیا پیامبر خدا در روز غدیر علىِ أعلى را امام قرار نداد؟!...).

پاسخ تفصیلی:
وى چنین سروده است:
1 ـ «بنو الزهراء آباءُ الیتامى *** إذا ما خوطبوا قالوا سلاما
2 ـ همُ حججُ الإلهِ على البرایا *** فمن ناواهمُ یلقَ الأثاما
3 ـ فکان نهارُهم أبداً صیاماً *** ولیلُهمُ کما تدری قیاما
4 ـ ألم یجعلْ رسولُ اللهِ یومَ الـ *** ـغدیرِ علیّاً الأعلى إماما
5 ـ ألم یکُ حیدرٌ قَرماً هُماماً *** ألم یکُ حیدرٌ خیراً مقاما»

1 ـ فرزندان زهرا(علیها السلام) پدران یتیمان هستند ، هنگامى که مورد خطاب قرار گیرند (در جواب) با بزرگوارى و نیکى پاسخ دهند.
2 ـ آنها حجّتهاى پروردگار بر خلایق هستند، و هر کس با آنها دشمنى کند ، با گناهان هم آغوش شده است.
3 ـ روزها همیشه روزه دار بودند ، و شبها ـ همان طور که مى دانى ـ به قیام مشغول بودند.
4 ـ آیا پیامبر خدا در روز غدیر علىِ أعلى را امام قرار نداد؟ 5 ـ آیا حیدر، بزرگوار و شجاع و سخى و بلند همّت نبود؟ آیا حیدر برترین جایگاه را نداشت؟ .

منبع: گزیده ای جامع از الغدیر، محمد حسن شفیعی شاهرودی، قلم مکنون، قم، 1428 ه.ق، ص 484.

مطالب مرتبط:
کمال الدین شافعى چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
ابو محمد منصور بالله چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟
قاضى نظام الدین چه سروده اى در رابطه با غدیر خم دارد؟