يکشنبه، 23 تير 1398

مسؤول پرداخت دیه در صورت فوت راننده متخلف

پرسش :

احتراماً به استحضار می‏رساند فردی به هنگام رانندگی، اتومبیلش واژگون شده و خود و سرنشین اتومبیل هر دو فوت می‏نمایند. در بررسی از حادثه، کارشناسان خواب آلودگی راننده خودرو را علت اصلی بروز حادثه تشخیص می‏دهند. با توجه به این‌که از راننده، اموالی باقی مانده که به ورثه وی منتقل گردیده؛ لطفاً مشخص فرمایید دیه سرنشین متوفی به عهده چه کس یا کسانی می‏باشد؟

پاسخ :
اگر قتل شبه عمد است دیه آن از ترکه راننده داده می‏شود و با فرض این‌که کوتاهی از راننده باشد در حکم شبه عمد است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.