يکشنبه، 23 تير 1398

اثر نکول مدعی از اجرای قسامه

پرسش :

مستدعی است نظر مبارک را نسبت به مسأله ذیل اعلان فرمایید؛ در موارد لوث گاهی مدعی از اقامه قسامه امتناع می‏کند و مطالبه قسامه از متهم هم نمی‏نماید، آیا قاضی رسیدگی کننده از باب این‌که وظیفه به فیصله دادن قضیه دارد (بدون توجه به حق استحلاف مدعی) می‏تواند خودش مطالبه قسامه از متهم نماید یا خیر؟

پاسخ :
قاضی نمی‏تواند بدون این‌که مدعی رد حلف بر مدعی‌علیه کند از مدعی‌علیه مطالبه قسامه کند بلکه در فرض سؤال دعوی بی‏اثر است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.