يکشنبه، 23 تير 1398

اثر گذشت مشروط مجنی‌علیه در تصادفات

پرسش :

دو نفر با هم تصادف می‏کنند، یکی از دو طرف مقصر شناخته می‏شود، و شخص مقصر در عین این‌که فرد ثروتمندی است با مراجعات مکرر به مجنی‌علیه و با اظهار فقر و تنگدستی متعهد می‏شود که اگر او کتبا رضایت دهد تمام مخارج و ضرر و زیان او را جبران خواهد کرد و با این حیله مجنی‌علیه را که فردی در نهایت عسرت و تنگدستی و در عین حال بی اطلاع از ضوابط قانونی است فریب می‏دهد و از او کتبا رضایت اخذ می‏کند، لکن بعد از اخذ رضایت به هیچ یک از تعهدات خویش عمل نمی‏کند با مراجعاتی هم توسط مجنی‌علیه به او می‏شود، او حاضر بر عمل به تعهدات خود نمی‏شود مستدعی است بفرمایید آیا رضایت مزبور معتبر است و از مجنی‌علیه اسقاط حق می‏کند یا نه؟

پاسخ :
اگر به شرایط و تعهدات خود عمل نکند رضایت گرفته شده اعتبار ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.