دوشنبه، 24 تير 1398

حکم عمل جراحی منتهی به قتل مادر یا حمل

پرسش :

زنی می‏خواهد وضع حمل کند پزشک متخصص تشخیص داده که باید یا مادر و یا بچه به وسیله عمل جراحی یا طریقه دیگر کشته شود تا یکی از آنها سالم بماند ولی بدون عمل جراحی هر دو می‏‌میرند و با عمل، احتمال زیاد یکی از آنها زنده می‏‌ماند در این صورت عمل جراحی جایز است یا خیر؟ بر فرض جواز زنده ماندن کدام اولی است؟

پاسخ :
در فرض سؤال عمل جراحی جایز است و هرکدام احتمال ماندنش بیشتر است او را زنده نگهدارند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.