دوشنبه، 24 تير 1398

حکم معامله با کفار

پرسش :

حکم معامله با یهودیان و مسیحیان و کلا کفار اهل کتاب و غیرکتابی را وضعاً و تکلیفاً بیان نمایید.

پاسخ :
سؤال مبهم است، در هر صورت: از نظر طهارت و نجاست، اهل کتاب (مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و صابئین) ذاتاً پاک محسوب می‏شوند و بقیه کفار نجس هستند. همه انسان‌ها (حتی کفار) مکلف به احکام و تکالیف الهی (انجام عبادات و ترک محرمات) هستند. برخورد و معاشرت مسلمین با کفّار، ضمن اجتناب از مبتلا شدن به انحراف عقیدتی و...، باید طبق موازین شرعی و اخلاقی باشد. معامله (تجارت و خرید و فروش) با آنها فی نفسه مانعی ندارد، امّا در مواردی که تذکیه (ذبح شرعی) شرط می‏‌باشد (مانند غذاهای‌گوشتی) اگر تذکیه (ذبح شرعی) احراز نشده باشد، خوردن گوشت‌های مذکور حرام می‏‌باشد.1381/4/25

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.