دوشنبه، 24 تير 1398

شرایط الحاق ولد به زوج خصّی

پرسش :

درخصوص معیوب بودن زوجی که نفی ولد کرده است، بفرمایید: الف. اگر زوج، خصّی به انتفای انثیین باشد که انزال نکند یا مجبوب باشد و ادخال نکند یا دارای هر دو صفت مذکور باشد، تکلیف الحاق ولد چیست؟ آیا احتمال تکوّن ولد از ماء زوج وجود دارد در این صورت حکم چیست؟ ب. در فرض الف، اگر زوج نفی ‌ولد نکند، امّا زوجه خود را لعان کند حکم شرعی چیست و آیا در این صورت فرقی بین زوجه موطوئه و غیرآن هست؟

پاسخ :
الف، ب. به هر جهت با امکان تولد فرزند از نطفه مرد، فرزندی که در فراش او متولد شد ملحق به او است و نفی ‏ولد تنها با لعان مرد محقّق می‌‏شود. 1382/5/26

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.