دوشنبه، 24 تير 1398

شرط ارث بردن زوجه پس از طلاق به علت مفقود الاثر بودن زوج

پرسش :

شخصی برای جهاد در راه خدا به جبهه رفته و در یکی از حمله‌‌ها مفقود شده است. زوجه وی بعد از مدتی صبر، به دادگاه اسلامی مراجعه کرده است و دادگاه وفق موازین شرع با انقضای مدت مقرر در شرع، حکم به طلاق نموده و طلاق انجام و ایام عدّه تمام شده و زوجه شوهر کرده است. سپس هنگام جستجوی از اجساد شهدای جنگ، جسد مطهر شهید پیدا شد و محرز شد که وی در فلان منطقه و تاریخ قبل از صدور حکم طلاق به درجه شهادت رسیده است؛ سؤال این است که آیا زوجه از شهید مذکور ارث می‌برد یا به صرف حکم به طلاق، بینونت حاصل شده، کشف و تبین زمان فوت اثری ندارد؟

پاسخ :
در فرض سؤال زوجه از شهید ارث می برد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر مقام معظم رهبری)، نشر قضا، قم، چاپ اول، 1390.