سه‌شنبه، 25 تير 1398

اثر روابط نامشروع زن و مرد قبل از ازدواج بر نکاح بعدی و فرزندان

پرسش :

در زمان طاغوت با یک خانم شوهردار روابط نامشروع پیدا کرده بودم. بعداً آن خانم از شوهر خود طلاق گرفت و من ـ با این‌که حق ازدواج با او را نداشتم ـ با او ازدواج کردم، حاصل این ازدواج نامشروع، یک طفل به سن دو سال و نیم است، اکنون که توجه به فتوای حضرت‏عالی پیدا کرده‏‌ام و موضوع نامشروع بودن و حرمت ازدواج را با خانم مذکور در میان گذاشتم، او می‏گوید تا این حکم را از حضرت‏عالی نشنود باور نمی‏کند و حاضر به انفصال و جدایی نمی‏شود، لطفاً بفرمایید حکم این مسأله این‌گونه است یا خیر؟

پاسخ :
زنای با زن شوهردار موجب حرمت ابدیه است؛ بنابراین، ازدواج زانی با آن زن باطل است و باید از هم جدا شوند و با جهل به مسأله، بچه حکم ولد حلال را دارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.