سه‌شنبه، 25 تير 1398

اختیار مرد در منع اشتغال زن | استفتاء دو

پرسش :

دختری با پسری ازدواج کرده، در هنگام ازدواج، دختر در آموزش و پرورش معلم بوده، ولی پیش از عقد، پسر با وی شرط کرده که از کارش استعفا دهد و این شرط نوشته شده و عده‌‏‌‌ای از جمله خود دختر و پدرش امضا کرده‌‏‌اند و شوهر توانایی دارد که به طور معمول و معروف نفقه و خرجی او را تأمین کند و اکنون نیز با ادامه کار او رضایت ندارد. آیا با این شرط، خانم مذکور شرعاً می‌‌تواند بدون توافق شوهر به شغل معلمی خویش در آموزش و پرورش ادامه دهد؟

پاسخ :
شرط مذکور اگر در ضمن عقد بوده نافذ است* و زن بدون اجازه شوهر نباید از خانه خارج شود هر چند شرط نشده باشد.

* و اگر عقد مبنیاً علیه واقع شده باشد مثل این است که در ضمن عقد شرط شده باشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.