سه‌شنبه، 25 تير 1398

تقدم قول مرد در عدم دخول با قسم

پرسش :

بین مرد و زنی در مورد «دخول» نزاع است. مرد مدعی عدم دخول و زن مدعی خلاف آن است؛ چون زوجه مطلقه شده و خود را در مهرنامه شوهر دوّم ثیبه معرفی کرده، برای گرفتن تمام مهر مدعی دخول شوهر اوّل است، (شوهر دوّم هم ممکن است برای وصول تمام مهریه از شوهر اوّل (ادعای زوجه خود را تأیید کند) در این مورد آیا قول شوهر اوّل ـ برعدم دخول ـ نافذ و مقدم است یا قول زن بر ردّ آن؟

پاسخ :
زن حق مطالبه تمام مهر را دارد مگر آن‌که نزد حاکم شرع طرح دعوی کنند و در این صورت قول مرد با قسم مقدم است و [زن] می‌‌تواند قسم را با اقامه بینه از خود دفع کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.