سه‌شنبه، 25 تير 1398

حدود اختیارات مالک در ملک خصوصی | استفتاء دو

پرسش :

اگر کسی بخواهد در منطقه مسکونی در زمین خود مغازه آهنگری یا درب و پنجره ‏سازی و یا امثال آنها را برقرار کند (دولت اسلامی هم در آنجا مقررات خاصی ندارد)؛ آیا صاحبان منازل مسکونی دیگر حق جلوگیری دارند؟

پاسخ :
در جایی که دولت اسلامی مقررات خاصی ندارد نمی‌‏توانند از ساختمان کردن مالک در ملک خود جلوگیری کنند ولی مالک باید از کاری که موجب اذیت یا ضرر همسایگان باشد احتراز کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.