سه‌شنبه، 25 تير 1398

حفر چاه در حریم قنات | استفتاء یک

پرسش :

در کنار قناتی افراد متفرقه چاه‌‌های برقی و غیر برقی حفر نموده‌‏‌اند و در نتیجه به قنات ضرر می‏رساند و بیم خشک شدن می‌‌‏باشد، آیا این عمل جایز است یا خیر؟

پاسخ :
اگر چاه موجب نقص آب قنات شود از جهت این‌که آب قنات را بعد از وارد شدن در قنات جذب کند حفر آن چاه جایز نیست ولی اگر آب قبل از رسیدن به قنات در چاه جمع شود و چاه مانع از رسیدن آب به قنات گردد مانع ندارد و تشخیص با اهل خبره است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.