سه‌شنبه، 25 تير 1398

حفر چاه در حریم قنات | استفتاء سه

پرسش :

شخصی مدتی پیش در ملک خود چاهی را جهت مشروب نمودن مزرعه‌‏اش حفر کرده است، ولی الان عده‌‏‌‌ای از روستای دیگر (که هم ملک با این مزرعه می‌‏باشند) آمده‌‏‌اند و ممانعت می‏نمایند و می‌‏گویند که این حفر چاه برای این روستا ضرر دارد. با این‌که فاصله زیاد است و مکان حفر چاه از مورد ادعای آنان بلندتر است که به هیچ عنوان ضرری برای آنها ندارد، تقاضا می‌‏شود پاسخ مسأله فوق را مرقوم بفرمایید؟

پاسخ :
تشخیص مضر بودن و مضر نبودن چاه با اهل خبره است و در صورتی که مضر نباشد کسی حق جلوگیری ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.