سه‌شنبه، 25 تير 1398

حکم توارث بین پدرخوانده، مادر خوانده و فرزند خوانده | استفتاء یک

پرسش :

پسر خواهر این‌جانب فوت کرده و اموال زیادی داشته است، مادر و همسرش و فرزندی که از سر راه برداشته و هفت ساله شده باقی مانده‌‏‌اند، بعداً مادرش هم (که خواهر من می‌‌‏باشد) فوت کرده و بنده خرج کفن و دفن او را از مال خودم مبلغ 8500 تومان داده‏‌ام، وارث اموال پسر خواهر این‌جانب کیست؟؟

پاسخ :
طفل سر راهی ارث نمی‌‏برد و ترکه او به مادر و همسرش می‌‏رسد و چون فرزند ندارد ربع ترکه از [آنِ] همسر [او است] و بقیه به مادر و از او به ورثه مادر می‌‏رسد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.