سه‌شنبه، 25 تير 1398

سهم‌الارث ورّاث در فرض اجتماع پدر و مادر و اولاد

پرسش :

از شخص متوفی چهار فرزند صغیر (از دو ساله الی چهارده ساله که دختر او است) و همسرش، قیم بچه‏‌ها می‌‌‏باشد و یک مادر پیر باقی مانده است که دیوانه و تحت سرپرستی فرزند دیگرش که برادر متوفی است می‌‌‏باشد، با توجه به این‌که وضع مالی برادر متوفی (که مادر تحت تکفلش می‌‌‏باشد) خوب است و فرزندان متوفی هم درآمد مکفی ندارند، استدعا دارد در مورد سهم مادر راهنمایی لازم را بفرمایید؟

پاسخ :
سهم مادر مربوط به خود او است و به دیگری نمی‌‏رسد و اگر دیوانه‏ است ولی شرعی او آن را برای او حفظ می‌‏کند یا به طور صلاح صرف در مخارج او می‌‏کند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.